Your Shape: Fitness Evolved teszt

  • Írta: Daks
  • 2011. január 22.
  • teszt, xbox 360, your shape: fitness evolved
Link másolása
Húzd fel a pólód, te hájas disznó! Mi az a görögdinnye a hasad helyén? Látod még a cerkát egyáltalán? Ebédre holstein szelet, tükörtojással és sült krumplival, a Barátok közt alatt meg eltűnik egy zacskó chips, majd veszünk másikat szombaton. Csak azért, mert anyád nem szól rád, még dagadt vagy.

A Your Shape: Fitness Evolved rendbe hozza torz testedet. Nem kell felüléseket csinálni, meg fekvőzni, se kondibérletet venni, csak figyeled a digitális cicababát, megpróbálod leutánozni, amit csinál, és jön a varázslat. A férficsöcsök lassan kezdik visszanyerni civilizált formájukat, eltűnnek a traktorbelső-méretű úszógumik, a tested strand-kompatibilis lesz, lehet a fácséra tükörből fotózott, félmeztelen, ratyi képeket posztolni, de ami a legfontosabb, végre magadba szippantasz egy kis egészséget. Heti kétszer fél óra a Kinect előtt, és nem fog megállni a szíved harmincöt évesen.


Ha már a tévében is nyugodtan beszélhetünk a prosztataproblémákról, akkor a UbiSoft karácsony előtt megjelent tornajátékát se szégyen kipróbálni. A Your Shape: Fitness Evolved férfiaknak és nőknek egyaránt készült edzéstervekkel, a puhányokat nem erőlteti túl, de ha kell, akkor a legnagyobb sportembereket is leizzasztja. A játék teljesen az Xbox 360 új mozgásérzékelős kiegészítőjére épült, testünk háromdimenziós mását a képernyőn látjuk viszont, mozgás közben pedig folyamatos visszajelzést kapunk mindenről. Az edző karaktere mellett állva láthatjuk, hogy mit csinálunk jól, és mit rosszul, egy kellemes női hang állandó instrukciókkal lát el, a sarokba száműzött értékeken pedig százalékos, és mindenféle egyéb értékeket lehet leolvasni, többek között azt is, hogy mennyi kalóriát égetünk éppen. Sikerült pattanásig feszítenem az idegeidet? Akkor lássuk, hogy pontosan mire lehet számítani!


Az első, és egyben legnagyobb játékmód a personal training. Testre szabott edzéstervünk egy bemelegítéssel indul, a játék felméri, hogy mennyire vagyunk aktívak, és meg is kérdezi, hogy miért edzünk. Talán szeretnénk leadni pár kilót? Vagy visszanyerni a napi 14 óra számítógépezésben elvesztett egészséges életünket? Izmosítani? Esetleg így vezetnénk le a munkahelyi stresszt? Bármelyiket is válasszuk, jó kis edzésben lesz részünk.


A játék több mint 80 programmal vár minket, a felhozatalban található tizenhárom, húsz és huszonnyolc percre tervezett, hagyományos tornaterv, a férfiakat szálkásító és erőnövelő programok mozgatják meg, míg a lányokat alakformálás, popsi feszesítés, aerobik, és szülés utáni alakvisszanyerő torna várja. A lehetőségek között vannak Men’s Healt, Women’s Health és Nivea névjeggyel ellátott, különleges tornák is, de feltűnik az ausztrál Nagy fogyás show házigazdája, Michelle Bridges, és a hollywoodi trénerlegenda, Michael George, aki olyan hírességeket hozott már formába, mint Reese Witherspoon, Toby Maguire, Meg Ryan, Christian Slater, Matt Dillon, vagy Dennis Quaid. Nem egyszerű gimnáziumi tornaóráról van itt szó tehát, és a felsorolás még véget sem ért.


A második játékmód a fitness classes, melyben két lehetőség vár ránk. A zen egy jógához hasonló tornagyakorlat, mely különböző technikák segítségével igyekszik a testünk és a lelkünk között megteremteni egy optimális összhangot, míg a kardio box egy ökölvívó-mozdulatokat alkalmazó edzés. Kitartásunk és testünk egyaránt csiszolódik a segítségével, nem könnyű terpeszben állva, behajlított térdekkel, perceken át boxolni, ráadásul lassított felvételben, s az izomláz sem marad el, ebben biztos lehet mindenki.


Végül, de nem utolsó sorban pedig vár még ránk egy harmadik, gym games névre keresztelt mód is, mely különböző mini játékokat rejt magában. A virtual smasht választva lebegő téglákat kell szétbokszolnunk, a light race olyan, mint valami régi táncszőnyeges játék, a hullahopp egyértelmű mindenki számára, a stack’em up pedig egy egyensúlyozós, ügyességi kihívás. Ez utóbbiban egy virtuális deszkát kell magunk elé tartani, az égből folyamatosan potyognak rá a dobozok, valamerre mindig elbillentve minket, az oldalt megnyíló zsilipekbe pedig beleöntve a gyűjteményünket, kövér pontokkal lehetünk gazdagabbak. A mini games felhozatal ennyiből viszont ki is merült, nem valami ötletes egyik sem, de edzés utáni levezetéshez egész jók.


Teljesítményünkről részletes statisztikát kapunk, lehet követni, hogy melyik nap mennyit mozogtunk, és ezzel mennyi kalória ment le, böngészhetjük a színes grafikonokat napi, heti vagy havi bontásban, de akit a nyers adatok érdekelnek, az is kielégítő olvasnivalót fog kapni a játéktól. A webkettes kornak köszönhetően pedig mindez számítógépünkön is elérhető, egyszerűen be kell regisztrálni a yourshapecenter.com oldalra, a UPlay fiókot összekötni az Xbox LIVE hozzáférésünkkel, és máris elénk tárulnak az információk. Facebook alkalmazás sajnos nincsen, de a statisztikákat meg lehet osztani, egy gombnyomás, és az üzenőfalunkon megjelenik minden fontosabb adat, s hogy teljes legyen a kép, van iPhone és iPad alkalmazás is, az androidos változat pedig készül, reméljük, nem kell rá sokat várni.


Látvány terén a Your Shape: Fitness Evolved nem erőlteti meg magát. Teljes minimalizmus uralja a képet, egy helytakarékosan berendezett, fehér szobában folynak a tornák, bal oldalt kapott helyet az edző, jobb oldalt pedig a különféle színekben izzó képmásunk. Jó dolog viszont, hogy a késés észrevehetetlenül kicsi, azonnal látjuk minden mozdulatunkat, és a Kinect kameráját sem könnyű összezavarni, még gyenge fényviszonyok között sem. Ha leülünk szusszanni egyet, akkor nem egy amputált lábú szörnyeteget lát bennünk a Kinect, és továbbra is zavartalanul lehet böngészni a menüt, sőt ő maga mondja, hogy pihenjük nyugodtan, és ne feledkezzünk meg a folyadékbevitelről sem, vizet igyunk, ne sört.


Jó háttérzenék sajnos nincsenek, de az edzőlány hangja nagyon édes, őt még így, vakon is elvinném valami salátabárba, ha van rá Bónusz Brigád kupon. Az elmúlt években a lakás, lift, garázs, garázs, lift, iroda közötti tíz-tíz méteres távolságok szolgáltak napi mozgásteremnek, a játékélmény viszont annyira jó, hogy szívesen arrébb húzom esténként a kanapét, ezen ne múljon adoniszi felsőtestem fejlődése.


A Your Shape: Fitness Evolved összességében egy nagyon eltalált tornaprogram lett, a Wii Fit hozzá képest kvarcjáték, semmire se jó. Ez viszont döbbenetes dolgokat képes kihozni az emberből, nem kín edzeni vele, sőt a maga módján szórakoztató is, a profizmusát pedig a neves tanácsadók fényképével és aláírásával dedikált leckék mellett a másnap édes teherként gyötrő izomláz is igazolja.

15.
15.
fingjang
Én pont olyan vagyok mint a cikk bevezetőben megszólított pasi. Görögdinnye, cerka kérdés is stimmel, 36 éves.
Pár hónapja gondolkodom már, hogy kéne valamit kezdeni, mert nem igazán vagyok fitt, néha szarul érzem magam, ráadásul piálok, cigizek. Úgy éreztem ez a kinect cucc a fitnessel beválhat. Most vagyok túl az első edzésen, kivagyok, már a tesztnél kivoltam, A barátnőm is rákattant le is nyomta 90%-os teljesítménnyel egyből, ellenben velem örültem a 15-20%-nak is.
A lényeg, hogy zseniális az egész ahogy van, piszok pontosan érzékeli a mozgást és finoman megdorgál ha pl 3 centivel feljebb van a térdem mint kéne.
Elhatároztam, hogy heti 3x lövöldözés helyett a kanapét arrébb tolom és kicserélem azt a görögdinnyét legalább egy sárgadinnyére.
Kíváncsian várom az eredményt.
Mellesleg a Dance Central is nagyon jó szórakozás. Nappal fitness éjszaka pár sör után Dance Central, köszönöm Microsoft, tartalmasabban élek :)



14.
14.
Sousuke1989
Valakinek van tapasztalata a többi edzőprogrammal? Erősen gondolkodok a Your Shape és az EA Active 2 között, de nem tudok dűlőre jutni. Valaki tud ebben mondani valami konkrétumot, melyik a kiforrottabb és többrétűbb?
13.
13.
Kreeg
Ez beteg....megvan barátnőm szülinapi ajándéka


Gyurunk vaze
12.
12.
myrte
hmm ki akarom próbálni :D ha nem hagyom abba a használatát, (mint sok videó előtti ugrálgatásnak), akkor már megérte megvenni :D
10.
10.
Apostol360
ne ilyenekkel szórakázzatok hanem gyertek call of dutyzni xD....ugyis dagadt maradsz ... most komolyan szted ettől lefogysz?? a codba senki nem buzerál azért mert dagadt vagy :-)
9.
9.
Yami
Eddig csak gondolkoztam rajta, hogy megveszem ezt az edző programot, de a tesztet olvasva most már biztos beszerzem. :)
8.
8.
Wask
Ezt be kell szereznem:)Daktyi eggyutt fogunk fogyni multiba:)A cikk hibatlan, jah es en nem ternek ki daks iskolas eveire mert egyutt toltottuk... Az biztos hogy van mint rendbehozni a szervezetbe de foleg a maj korul:)
7.
7.
Mortis
Nekem ez most milyen jól jönne. A napi edzésbe végre beleköltözne valami újdonság. :)
6.
6.
vmiki88
#4: még az is jobb, mint a semmi.

Én is hetente kétszer futok fél órát, hát meglepődtem mennyivel jobban bírom már a mozgást.
De ez a program bulinak tűnik :D
5.
5.
Urahara
Daksnak igen kemény iskolás évei lehettek így a bevezető alapján
4.
4.
Shadowkill
Nem hülyeség ez a program,de heti kétszer fél óra?Ne nevettess,én heti négyszer két órában edzem és tudom hogy ennél kevesebb nem hozza meg a hatást,bár ez nagy elörelépés azoknak tulsulyos gyerekeknek,aki nem hajlandók mozogni,hátha az igazi mozgásra is ráveszi öket.
3.
3.
InGen
Dax a bevezetőben élte ki gyerekkori frusztrációit :)))))
2.
2.
K/G.
Heti kétszer fél óra mozgással adtál a szarnak egy pofont. De nem hülyeségek ezek a programok. Nagy probléma a gyerekkori túlsúly és nem igen lehet rávenni őket a mozgásra.
1.
1.
hakydakillah
Köszi a részletes tesztet, igaz, én már megvettem :-) Bár nálam a látvány inkább pozitív, tetszik nagyon ez a megvalósítás.
Sokan nem hisznek az ilyen játékhoz kötött edzésben, de komolyan napi jelleggel edzem magam, testépítéssel foglalkozom, és miután megvettem ezt,egy délutáni Kinect edzésnek hála napokig izomlázam volt. Feleségem meg várandós, neki a jóga rész jön be, szóval ez az egyik számomra leginkább bejött cím Kinectre. Pontos és hasznos, jól el lett találva, mint pl. a Kinect Adventure, Sports és Dance Central.

PS: A bevezető rész meg mega LOL! Köszönet érte, bearanyoztad a napom, ritka jót nevettem :-)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...