2011 legemlékezetesebb pillanatai

  • Írta: zoenn
  • 2012. január 1.
  • 2011 legemlékezetesebb pillanatai
Link másolása
Az elmúlt év is tartogatott számunkra múlni nem akaró izgalmakat és igazán meghatározó élményeket. Sokszor nem is önként tálalták számunkra a fejlesztők, csupán a véletlennek köszönhetően ivódtak be emlékezetükbe. Lássuk az óév legdurvább okosságait a játékvilágból.

Gondolkoztunk üres és száraz összefoglaláson, számba vettünk volna pár filmszerű pályát, de inkább úgy döntöttünk, hogy kizárólag a WTF-momentumokra koncentrálunk. S ez így van jól – a komolyságot tegyük félre és adózzunk önfeledten azoknak a jeleneteknek, melyeket hosszú ideig elraktározhatunk az emlékezetünkben. Főleg a legváratlanabb pillanatokban üthet be a ménkő – az egyszeri játékosnak nem árt nyitott szemmel nyomkodni a ravaszt, még akkor is, ha kellően tapasztaltnak vallja magát. Listánk csupán tájékoztató jellegű, kizárólag a cikkíró egyéni véleményét tükrözi, segítségként a Gameranx magazin összeállításából is szemezgettünk. Bizonyára nektek is volt okotok az hüledezésre, így kommentek formájában jöhetnek a kedvenc pillanatok. Kimondottan jó évet zártunk 2011-ben, bóléval és pezsgőbuborékkal az agyban, trombitát fújva mindenki a visszaemlékezéssel szöszmötöl. Mi se maradunk ki belőle és sokszor leesett az állunk.

10. Dark Souls - Örömtánc a lándzsával

Hittük volna, hogy a japán From Software nem hagyta otthon a humorérzékét, amikor minden idők egyik legnehezebb szerepjátékát kalapálta össze? Pedig pontosan így van. Hősünk a legapróbb sikernek is módfelett tud örülni, lándzsájára támaszkodva idétlen örömtáncot jár. Mi pedig csak pislogunk: „Most mi vaaan?”. Pedig minden sarok mögül fenyegető, síron túli szempárok lesnek ránk.


9. The Elder Scrolls V: Skyrim – Fus Ro Dah

A The Elder Scrolls ötödik része számtalan vicces és váratlan fordulat melegágya, mely főleg a kigyomlálatlan bugokból fakad. Gondoljunk csak a kereskedő fejére húzott vödörre, mint bolti tolvajlásra, vagy a távolról eleresztett nyílvesszőkre, mely pontos és természetfeletti találatot eredményeznek. De ami mindent visz, az egyértelműen a minden el- és lesöprő sárkányüvöltésünk, a Fus Ro Dah, mely már igazi mémmé vált internet szerte – továbbgondolva és kifigurázva.


8. Dead Island – Leleplező trailer

Röpke találós kérdés következik: vajon tényleg elment volna a Dead Islandból több millió példány, ha nincs az a zseniális, újra-bejelentésként szolgáló előzetes? Talán nem, mégis remek vírusmarketinget ütöttek össze a lengyel Techland legénykéi. A játék trópusi, nyitott környezete pedig hozta a kötelezőt: az év egyik legjobb zombis címével van dolgunk. Szedett-vedett fegyverek, véres játékmenet, remek kooperatív lehetőségek. Mi kell még? S persze azok a beszólások és jó néhány elszórt easter egg a kétségbeesett nyaralók szájából.


7. Bulletstorm – Hekaton

Miközben békésen írtjuk a gaz ellenséget minigunnal, igen brutális meglepetésben lesz részünk, amikor színre lép az egyik ormótlan főellenség. Szegénykét tuti, hogy spenóttal etették szörnyszülei, azért hízott meg ilyen szép nagyra. Mellette még a redős tarkójú, izompólót viselő polgártársaink is eltörpülnek, kiscicaként remegve próbálnak elmenekülni Audijuk alváza alá. Persze még félúton beszorulnának, mire ez a testes lény engedne a fajfenntartási ösztönének. Nem lennénk a helyükben. A Bulletstorm amúgy is nagy meglepetés, most ne gondoljunk arra, hogy a cső-FPS-ek táborába tartozik, a vulgáris dumák és a tesztoszteron mindent vitt.


6. Call of Duty: Modern Warfare 3 – Eiffel-torony

Az éppen aktuális Call of Duty kampánymódját elég nehezen lehetne elrontani, az Infinity Ward is vette a lapot és minden eddigi próbálkozásra rálicitált. A legemlékezetesebb helyszínünk kétségkívül Párizs, ahol a terroristák ténykedésének eredményeképpen a város híres jelképe, az Eiffel-torony is romba dől. Kishazánk fia, Sarkozy a nagy zajra riadtan kapja fel a fejét csodás felesége lábai közül, megtörli a száját, kitekint a palotájából. Az elnök nem tudja mire vélni a csapodár viselkedést, rendel egy bagettet, felhajt egy korty konyakot és csak ennyi mond: „Egyszer minden pénisz lelohad.”


5. Mortal Kombat – Noob Saibot Fatality

Májusban végre olyan Mortal Kombatot kaptak a rajongók, melyekre már régóta vágytak. Ha jól számoljuk a körülbelül tíz éve vakvágányon leledző széria most talált magára a NetherRealm jóvoltából. Az új epizód sem hazudtolja meg önmagát, ultra-naturalisztikus, meseszép és tengernyi tartalommal vértezték fel. A kedvenc kivégzésünk kategóriájában Noob Saibot vitte a prímet. Zsákmányát viszont testvérisen megosztotta alteregójával. Kormányunknak tanulnia kéne tőle, nem lenyúlnia az egészet.


4. Battlefield 3 – RendeZook

Közel a dobogóhoz sűrűsödnek az események, az idei háborús játékok frontján az EA és az Activision állt szemben. Jelen darab mégsem a DICE érdeme, elvégre egy leleményes felhasználó töltötte fel a YouTube-ra. Ugyan már a BF1942-ben is működött egy hasonló elv, de úgy látszik kilenc év után még mindig lehetséges az alábbi trükk a játék multiplayer módjában. Még vérbeli pilóták is képesek RPG-vel leszedni a rivális repülőgépét, csupán némi szabadesés szükséges hozzá. Ez így önmagában azonnal hat, mint egy ötvenfokos pálinka.


3. Uncharted 3 – Teherszállító repülőn szép az élet

A rossznyelvek szerint a Naughty Dog ezúttal kisebb mértékben kápráztatta el Nathan Drake rajongóit, mint legutóbb. Mentségükre legyen mondva, hogy egy amúgy is tökéletes játékot kellett folytatniuk, így beérték fel marokkal is. Az Uncharted 3 viszont továbbra is bővelkedik kalandfilmeket felülmúló pillanatokban. Egy összeomló teherszállító repülőgép rakterében játszódó jelenet viszont végérvényesen beivódott memóriánkba – fenomenálisan összerakott virtuális mozi ez – merje valaki azt mondani még egyszer, hogy a scriptelt játékok szarok. Arab kendővel fojtjuk meg és hitvány testét a homokba temetjük.


2. Dead Space 2 – Szemen szedett szemtelenség

Az idei év horrorfronton eléggé bizarrnak hatott. Bizarrnak, már ami a szaftos jeleneteket illeti. A célkeresztbe az emberi szem került – emlékezzünk csak a Végső állomás 5 ominózus szekvenciájára, de a videojátékokat sem illeti záptojáseső, ha borzongani és öklendezni szeretnénk. Isaac barátunk sem hazudtolta meg önmagát a Dead Space 2-ben. Látásunk javítását elősegítő készüléket rosszul használva csúfos véget érhet pályafutásunk. Ha eddig azt tervezted, hogy lézeres látásjavításba akarsz beruházni, akkor ezek után tutira másra költöd a pénzed.


1. Battlefield 3 – Vadásszunk egyet!

Hoppá – a DICE legújabb shootere kétszer is képviselteti magát? Ráadásul a legelőkelőbb pozícióban? Lesz ebből flamewar, nem is kevés, pedig ezúttal a fejlesztőket illeti az érdem. A Battlefield 3 single playere remek példa az egyszerhasználatos, négyórás kikapcsolódásra, még ha a Modern Warfare 3 kampányát összeszedettebbnek is éreztük. Egy küldetés kivételével, ez pedig a hírhed Going Hunting nevű móka, ahol egy anyahajón indulunk, komótosan elfoglaljuk a helyünket a vadászgépben és iszonyúan hangulatos dogfightozásba kezdünk a tenger felett. Nem érdekel, hogy gyakorlatilag csak lőnünk kell, nem mi irányítjuk az acélmadarat – de azok a hangok és a látvány ebben az évben mindent vitt.


Nem célunk feszültséget kelteni a listánkkal, főleg, hogy boldogan átléptünk az újévbe, mindenki nyakló nélkül vedelt s szeretjük egymást. S mikor meghúzzuk magunkat a sarokban és erőltetett emlékezésbe fogunk, egy-két vízió nem csak az elfogyasztott narkotikumok gyümölcse, hanem végleg belénk ivódott. Ti mit élveztetek idén a legjobban?

Kapcsolódó cikkek

53.
53.
Zombiekiller6
A Saints Row-ban van az összes!!! Az mw3 eifeltornya annyira volt érdekes h addig kimentem wc-re aztán ittam egy actimelt.
52.
52.
Onegesius
Hát a Saints Row-ban volt egy két olyan jelenet, hogy hanyatt estem. A Fus Ro Dah azt tényleg hatalmas volt. meg még a MoH-ban volt egy rész, amikor egy szikla mögül ugrott kia tálib, és fejbe ba..ott egy whiskey-s üveggel :DD
51.
51.
Inferno
Ja és persze kifelejtettem a legnagyobb kedvence a COD MW3 utolsó küldetése az egyszerűen fenomenális :D
48.
48.
LnB
#47: Szerinted ez mentség?!
41.
41.
givi6
Nekem személy szerint Gears of War, és a Deus Ex voltak azok, amik nagyon ott voltak, nem tudnám eldönteni, melyiket élveztem jobban, egyedsül a Gears of War-t sajnálom, hogy vége lett, de remélem az állítólagos 4. rész, ami az előzményeket dolgozza majd fel legalább ilyenre siketül.
39.
39.
wildláma
#38: de ha már a BF3 single playernél maradunk, akkor a tankos misszió nekem sokkal jobban tetszett.
38.
38.
wildláma
Na igen a Going Hunting jó kis pálya, de az azon megszerezhető achi, a "You can be my wingman any time" az már nem annyira leányálom. A pálya eslő felét tökéletesen kell kivitelezni, vagyis nem találhat el rakéta, és minden ellenségre 1 rakétát pazarolhatsz. Ez eddig nem is hangzik rosszul, csak a legrosszabb hogy ha elkeféled, az egészet elölről kezdheted. magyarul végig kell várnod azt a 5+perces "átvezetőt", KB 10-15x próbáltam meg mire megcsináltam, de megérte :)
37.
37.
Vurgi
Lehet, hogy már nem aktuális, de láttam, hogy másvalaki is kérdezte: nem lesz ilyen házon belüli szavazás, hogy a felhasználók szerint melyik lett az év legjobb játéka?
36.
36.
LnB
Érdekes, hogy arról, hogy ez egy lopott cikk mekkora kuss van ismét.. :S
35.
35.
exonic
A Crysis 2 is tartogatott izgi jeleneteket, pl a végén, amikor a Central Park kiemelkedik a földből vagy ahogy összeomlik a híd. Számomra ezek is felejthetetlenek :) Játékok terén nem szégyenkezhetünk 2011-ben, 2012 nehéz év lesz ha ezeket túl akarják szárnyalni.
Boldog Új Évet!
31.
31.
krisztian66666
#30
#17 Nem értem, hogy mi bajod. Ha valami nem tetszik azt csak magadba tudod tartani, és közben ezzel nem bántasz meg egy pár embert.... szerintem ez nem a világ vége, hogy az lett az első helyezett.(Nem vagyok bf fan, de nekem személy szerint tetszik az első helyzet :D)
30.
30.
krisztian66666
Én megpróbáltam ezt a vödrös trükköt, de mindig lebuktam. -.-" Aztán inkább végig vittem csalás nélkül. xD
28.
28.
Nathan
#27: Érzem hogy jövöre nem lesz ilyen mert anyit témásztok :(
27.
27.
SSJ Gábriel
Nekem van egy ellenvetésem. A Need For Speed The Run-ban volt egy hegyi jelenet.
Azt sehol sem láttam,pedig igencsak hangulatos... És én erre a jelenetre a trailerből emlékszem. Vagyis a játék előtt bőven. Ez nem elég emlékezetes?
26.
26.
Nathan
Kedves Gamekapocs az idén lesz e olyan mint tavaly hogy az olvasok szavazhattak a játékokra kategoriákon belül és ugy jött ki az olvasok év játéka
Szerintem fasza volna idén is egy olyan :)
25.
25.
brandonlee
A Fus Ro Dah stuffon szétröhögtem magam. Nem tudtam mire számítsak, erre leüvölti a nőt a hegyről.. :D

A Saint Row 3-ból is simán lehetett volna tenni valamit a listába. Az első hely meg vitatható tényleg.
Viszont Zoenn, a cikkjeidért még ennyi idő után is oda vissza vagyok! :)
24.
24.
Berencsit
hehhe, a Battlefield 3 – RendeZook volt ezek közül a legjobb. ;)
21.
21.
megalonagyix
Az RDR tavalyi, a D3 meg meg se jelent még.
19.
19.
Inferno
-Lego Star Wars viccei
-Detto Crysis 2 városba kijutni
-Battlefield 3 kezes bunyók
-Gears 3 retro lancer kivégzése
- http://www.youtube.com/watch?v=VCHW6PtjeOg Batman és Joker veri a rosszarcúakat
18.
18.
Necreon
Teljesen megérdemelte az első helyet a BF3 ezen jelenete, bár igaz, a listáról van amit kidobnék. Ilyenek hogy pl. a Diablo III nem képviselteti magát semmilyen formában de egy hihetetlen gagyi MK fatality igen.... hááát...
15.
15.
K2 The Highest
#13: És a legkomolyabb FUS RO DAH :)
http://www.youtube.com/watch?v=Ip7QZPw04Ks&feature=related
14.
14.
megalonagyix
Amugy nekem a legjobbak:
- Crysis 2 amikor kijutsz a városba (az a látvány soundtrack...)
- Portal 2 utolsó boss / ending
- Deus Ex Heng Sha városa
13.
13.
Qbász
Amikor a Fus Ro Dah is hatástalan.
http://www.youtube.com/watch?v=CPOxOecw05g&list=FLdekT_q2Rvx_iYfX4F4jPUA&index=1&feature=plpp_video
12.
12.
DzsungelCsirke
#9: Épp meg akartam védeni a cikkírót hogy ugyan csak szemezgettek belőle, de a top 10-es lista minden eleme ugyanolyan... Ciki :D

Senki sem várt volna nagy durranást, de legalább annyival megtisztelhetnétek az olvasókat, hogy egy saját, szerkesztői összeállítást tártok elénk.
11.
11.
D5000
#10: Bocs bele töröltem az előző mondatba és rosszul írtam ki:)

A lényeg: Ez gáz :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...