Battleblock Theater villámteszt

  • Írta: Daks
  • 2013. április 22.
  • battleblock theater, teszt, x360
Link másolása
Fiúk és lányok, hölgyek. Meg urak. Kapcsoljátok le a lámpát, és fogjátok be a szátokat, egy mesét fogok most nektek elmondani, egy történetet, mi oly kedves és szívmelengető, mint anyátok csókja az arcotokon. Vagy mégsem?

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy csónak. Nem egy átlagos csónak volt ez, hanem egy igazi hajó, tele barátokkal. Több száz baráttal. A legjobb barátokkal! És akkor még nem is említettem a legnagyobb barátot, Hatty Hattingtont. Köszönjetek szépen Hattynek!


Hatty volt a barátságbirodalom királya, az összes barát legjobb barátja, és az úriember szó két lábon járó definíciója. Egy reggelen Hatty és a barátai egy izgalmas utazásra indultak - vajon milyen fantasztikus kalandokban lesz részük ezúttal? Talán felfedeznek egy szellemek lakta kísértethajót? Vagy egy cukorból készült szigetet, tele édességgel? Esetleg kalózokkal találkoznak? Kalózokkal, akikkel elindulhatnak felfedezni egy cukorból készült szigetet, tele édességgel? Egyik se. Most valami egészen más történt.



Átlagos kis kirándulás volt. Mindenki mosolygott, énekeltek és táncoltak, amikor hirtelen hatalmas vihar tört ki. Villámlott és mennydörgött, a szél a hajót ide-oda dobálta, majd a vihar véget ért, s a Nap újra kisütött. Hatty azonban észrevette, hogy valaki eltűnt a fedélzetről. Aztán a vihar újra visszatért, még nagyobb volt, mint előtte, kétszer nagyobb. Aztán esni kezdett, szakadt az eső, hatalmas hullámok borogatták a hajót, barátok estek a jéghideg, könyörtelen, sötét óceánba, mindenki kiabált, ÁÁÁÁÁ, SEGÍTSÉG, VALAKI SEGÍTSEN, majd jött egy hatalmas, félelmetes bálna, ami lehet, hogy egy cápa volt, igen, egy cápa, Hatty meg így szólt, maradjon mindenki a fenekén, föld, földet látok. KSSSS KRRAMAMADA RECCS és BAMM.


Az Alien Hominid és a Castle Crashers játékokat készítő Behemoth újabb szuper arcade játékkal állt elő. A kizárólag Xbox 360-ra megjelent Battleblock Theater egy hajótörött baráti kis társaság történetét meséli el, a sziget, melyen a csapat partot ért, veszéllyel és kihívással teli. Technológiailag fejlett, gonosz macskák uralkodnak rajta, kik fogjuk ejtették, s börtönbe zárták az összes túlélőt, még maga Hatty Hattington is a markukban van, rabszolgasorsra ítélve egy különleges kalappal. A kis barátok egyikeként a feladatunk mi más is lehetne, mint a rendszer ellen dolgozva felszabadítani sorstársainkat, és megmenteni Hattyt a gonosz cirmosoktól. Felkészültél hát?


A játék eseményeit oldalnézetből követhetjük. A Battleblock Theater egy vérbeli platformjáték, kockákon kell ugrálnunk, csapdákat kerülgetve, ellenségekkel harcolva, utunkat csúszós, ragadós, mozgó, robbanó felületek nehezítik. Ha vízbe esünk, azonnal meghalunk, ha pedig lávára lépünk, hősünk métereket ugrik az ijedtségtől, a pályák mindegyike pedig úgy lett megalkotva, hogy villámgyorsan átlássuk őket, és nekifutásból megoldhassunk minden feladatot. A történetet feldolgozó Adventure módot lehet egyedül, vagy egy második játékossal co-opban is tolni, utóbbit választva pedig olyan feladatokat is kapunk, amihez szorosabb együttműködés kell, segítő kezet kell adnunk társunknak, ha nem akarjuk, hogy ott patkoljon el szegény.


A teljes kaland világokra, azon belül pályákra van osztva. A pályák teljesítéséhez megfelelő mennyiségű gyémántot kell összegyűjtenünk, anélkül hiába érünk el a végére, nem nyílik ki a kapu, s nem csak magunkért dolgozunk, a bebörtönzött barátokat is ilyen drágakövekkel lehet kiszabadítani. De vannak igazi macskagyilkos felszerelések is, szerezhetünk porszívót, pamutgombolyagot, s frizbit, illetve mindenhol találunk egy rejtett részt is, ahol további izgalmas bónuszok várnak ránk.


Az Arena egy legfeljebb négy játékost elbíró offline és online kompetitív mód. Harcolhatunk csapatban, vagy egymás ellen, van CTF, king of the hill, VIP, TDM, és még legalább ennyi játékmód, jópofa apróság pedig, hogy a beépített pályaszerkesztővel újabb és újabb állomásokat hozhatunk létre. Megszámlálhatatlan mennyiségben. Alkotásunkat feltölthetjük a piacra, s leszedhetünk kész cuccokat is, a barátok kalandja ily módon pedig közel végtelen mókát kínál, hiába visszük végig a történetet, vagy unjuk meg a multiplayert, a játékot később is lesz miért elindítani. És ez nagy szó manapság.


A Battleblock Theater fantasztikus játék lett. A pályák izgalmasak, a helyszínek változatosak, a kaland folyamatosan fenntartja az érdeklődésünket, ami pedig a legütősebb, az a hangulat. Már maga a történet is elképesztően vicces, a mesélő pedig csak rátesz egy lapáttal, olyan stílusban adja elő az egészet, hogy a hasunkat fogjuk a röhögéstől. A játék a Super Mario és a Super Meat Boy remekül eltalált keveréke, ha szereted az ugrabugrás címeket, akkor ezt nem szabad kihagynod!

3.
3.
Racsni1987
exkluzív időtartamára kíváncsi leszek. Ha másra nem is mint például psn-re, de pc-re biztosan fog jönni. Eddig minden normális exkluzív xbox cím megjelent pc-re majd esetleg psn-re. Spelunker hd xbox verziója spelunky psn-re is megjelenik, így psn-en 2 spelunker játék is lesz.
Remélem Gaucamelee játékról csináltok tesztet, az is nagyon jó játék lett. Én nagyon szeretem tales from space about a blob játékot, így a studió Gaucamelee-nél sem okozott csalódást!
Teszt jó lett!
2.
2.
Jared
Hát kár jah pedig jó játék
1.
1.
HideoKojimaWannabe
Kár hogy csak Xboxra jött ki. :(
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...