GDC 2011: Lezajlott a Nintendo keynote

  • Írta: zoenn
  • 2011. március 2.
  • Hír
Link másolása
Élőben követtük a Satoru Iwata, Nintendo-főnök vezényletével lezajlott előadást a GDC-ről, ahol a tömény üzleti éljenzés mellett azért a játékokról is esett szó. Kiderült, hogy a DS még mindig durvább eladásokkal rendelkezik, mint az összes többi konzol, és bejelentették a 3DS-es Super Mariot is.

Magyar idő szerint 19 órakor ért véget a Nintendo keynote-ja az idei Game Developers Conference-n, ahol a Nintendo elnöke, Satoru Iwata osztotta az észt, és fényezte kicsiny vállalatukat. Mint azt Iwata elmondta az iparágban manapság elég gyakori a bizonytalanság, mégis optimistának tűnt végig. Az úriember mesélt pályája elejéről, ahol Miyamoto azt tanította neki, hogy a "tartalom a király" a játékok esetében, és a fantáziadús design mindennél fontosabb. Iwata rámutatott arra is, hogy a közösségi oldalakon való játék egyre nagyobb teret hódit, ám mindez nem tévesztható össze a többi közösségi játékkal. Beszélt arról is, hogy sokat köszönhetnek az N64-nek, az főleg a mai kontrollerek kialakításában játszott fontos szerepet.

Megemelte a kalapját az Xbox Live és a Call of Duty sikere előtt, ami igazi úriember benyomását kelti. Elismerte, hogy tényleg fontosak a "must have" címek, és minden a hardverek körül forog. A kilencvenes években a Game Boy váltott ki a maihoz hasonló hisztériát. A Mario-frencsájz él és virul, mind a mai napig megállja helyét. A játékoknak sokfélének kell lenniük, példaként az Angry Birdsöt és a GTA-t hozta fel.

Beszélt a 3DS hálózati funkcióiról, egyben elismerte, hogy a WiiWare és a DSiWare szolgáltatások jelen formájukban már nem állják meg a helyüket. A 3DS-szel akarják a helyzetet javítani. A kínált tartalomnak tükröznie kell, hogy milyen területen van a felhasználó. Egy sor 3DS-es trailert nézhettünk meg, és a cég bejelentette, hogy az Egyesült Államokban Netflix-támogatással fog rendelkezni a kézikonzol, de biztosak vagyunk benne, hogy Európában is lesz valamilyen hasonló kezdeményezés. Amerikában fejlesztik a hálózati kapacitást 10 ezer AT&T hotspottal, hogy a kis jenki gyerekek akadálytalanul tudják tolni a 3DS-es címeket - kiváncsiak vagyunk kishazánk mit tesz az ügy érdekében...

Érkezik a DSiWare letöltési rendszer, mely webböngészőben és e-shopként is megállja a helyét - mindez májusban indul útjára. Rámutatott arra, hogy minden eszközzel segíteni fogják a fejlesztők munkáját.

Minden meglepetés nélkül Iwata bejelentette a Super Mario 3DS-t, melyet a Galaxy fejlesztői kalapálnak össze. A háttérben látható logo erősen emlékeztett a wii-s játék betűtípusára, talán nem véletlenül. Az idei E3-on bővebb információkkal szolgál majd a Nintendo.

Iwata megerősítette, hogy a Zelda: Ocarina of Time idén júniusban jelenik meg 3DS-re az Egyesült Államokban, ez egyben ünneplés is lesz, elvégre a Zelda sorozat idén ünnepli 25. születésnapját.

A Zelda-rajongók nem maradtak Skyward Swords látnivalók nélkül sem, az előadáson levetítették az alábbi trailert:

A Nintendonál a magas minőségű játékokra törekednek, semminthogy sorra jelentessék meg a tucatcímeket - igaz ez főleg Iwata szerint a mobiljátékok piacára.

4.
4.
daenath
#2: Lassan olyan lesz mint a Baratok Kozt sorozat :)))) Minden egyes alkalomal mikor megjelenik egy nextgen konzol a nintendonal, rogton jon hozza a Super Mario remake :D
3.
3.
vesszoman
2#
Azért már durva. Több mario jött ki mint a CODból.
2.
2.
Apostol360
tök durva h még ma is pénzt tudnak kihuzni márióból :D...
1.
1.
krunkhc
Szükségem van egy 3ds re mikor jön már euba ?*-*
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...