HWSW: A kézi konzolok fejére nőttek a telefonok

  • Írta: fojesz
  • 2011. április 20.
  • Hardver
Link másolása
Rohamosan terjeszkednek az okostelefonok, amelyek egyre népszerűbb játékplatformok is egyben. Bár a telefonos játékok nem kerülnek sokba, még így is jelentős bevételt hoznak a kiadóiknak, népszerűségüket pedig a kézi konzolok szenvedik el elsősorban. Legutóbb a PSPgo esett el a háborúban, írja a HWSW.

A Flurry Analytics évről évre megjelenő elemzésében az amerikai videojáték-piac bevétel szerinti megoszlását vizsgálja, mindezt úgy, hogy nem veszi figyelembe a PC-s és a digitális úton történő eladásokat. Ahogy arról tavaly beszámoltunk, az okostelefonok térhódítása már 2009-ben megkezdődött: az iPhone és az iPod touch 8 százalékot vert a Sony PSP-re a hordozható játékplatformok 2,55 milliárd dolláros mezőnyében, és bár a Nintendo DS-t nem tudták megközelíteni, az eredmények láttán a kiotóiaknak is volt miért aggódniuk.

A felmérés idén is elkészült, a trend pedig megállíthatatlan: az okostelefonok folyamatosan halásszák el a vásárlókat a piac többi résztvevője elől, a fejlődés pedig különösen erős a hordozható gépek kategóriájában. A bővülés nem csak annak tudható be, hogy a kézi konzolok felett már eljárt az idő, de tavaly bemutatkozott az iPad, és egyre népszerűbbé váltak az androidos okostelefonok és tabletek is. A Flurry tavalyi eredményeiben még nem szerepelt az Android, mondván, hogy egyelőre nem számít jelentős szereplőnek a játékpiacon.

Az okostelefonos játékokból már most rengeteg pénz származik, pedig jóval olcsóbbak egy normális programhoz képest - a teljes cikket a HWSW-n olvashatjátok el!

8.
8.
dareal
hát, az idén bemutatásra kerülő, jövő év első negyedévében már alkalmazott tegra3 procis készülékek erősek lesznek, egyes területeken a tegra3 erősebb mint valamelyik core2duo proci. telefontól ez azért nem gyenge.
a mobil procik most tartanak ott, hogy megy a gigahertz és a mag verseny, bár játékok kivételével nem sok haszna van.
aki játék miatt vesz okostelefont, annak bizony most elég költséges időszak következik, mert az évenkénti hatalmas előrelépések korát éljük.
aki nem játszik, annak meg szinte felesleges az upgrade.
jó lenne, ha a számítási erő mellett az akkumulátorok töltöttségi élettartamát is növelnék, mert pl a desire hd esetén az több, mint vicc.
5.
5.
hippoharcos
az van,hogy szerintem jövőre 4 magos procis telók jönnek majd ki csak a grafikus chip-n kell javítaniuk és már jó is lesz a teló játékra most is jó de grafikailag még nem teljesen
4.
4.
Mortis
Nagy borulások lesznek itt, az biztos. Szüksége lenne már az otthoni-konzoloknak egy generációváltásra. Nagyon...
3.
3.
Ezzel csak az a baj, hogy amíg egy kézi konzol több éven keresztül konstans, addig a telefonok ugyanúgy fejlődnek, mint az asztali pc-k, vagy még gyorsabban. De én azért a telóknak szurkolok :)
2.
2.
LtGlove
Az okos telefonok esetén az infrastruktúra az előny, de hátrány a játéktérből elvett kezelőfelület.
1.
1.
waynerooney108
Kezdenek lassan egybeolvadni...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...