E3 2011: Wii 2 - tuti az érintőképernyős kontroller?

  • Írta: fojesz
  • 2011. június 5.
  • Pletyka
Link másolása
A japán Nikkei hírügynökség is megerősítette azokat az információkat, miszerint a Nintendo Wii utódjának kontrollerén egy érintőképernyő is helyet fog kapni. További érdekesség, hogy az új értesülések is megemlítik azt az opciót, miszerint a gép vezérlője kézikonzolként is használható lesz.

Érdekes, hogy az E3-hoz közeledvén elültek a Wii utódjáról szóló pletykák, noha pár hete alig telt olyan nap, hogy ne írtunk volna a Project Café néven emlegetett konzolról. Pedig a Nintendo showjának egyik fő fénypontja az újgenerációs masina lesz, amely látszólag a Wii-hez hasonlóan nem a teljesítményével, hanem a különböző extra képességeivel szeretné megnyerni a játékosok szívét.

Most egy nívósabb forrás, a japán Nikkei hírügynökség is megerősítette azokat a korábbi pletykákat, miszerint az új gép kontrollerén egy 6 hüvelykes érintőképernyő kap helyet. Az értesülések szerint ezen a hagyományos gombok mellett a tabletekhez hasonlóan taperolva irányíthatjuk majd a játékokat, mindezt pedig egy kamera egészíti ki, amely lehetővé teszi, hogy az elkészített fotók alapján álmodjuk meg játékbeli karaktereinket.

Izgalmas újdonság lehet az is, hogy állítólag a Wii 2 kézikonzolként is megállja majd a helyét. Azt ugye több helyen emlegették, hogy a gép egyik lényeges újítása révén a játékokat a kontrolleren is viszontláthatjuk, a Nikkei viszont konkrétan is megerősíti, hogy a Nintendo még több ember figyelmét szeretné felkelteni azzal az újdonsággal, hogy a konzolt hordozható gépként is használhatjuk.

A Nintendo kedden leplezi le a Wii utódját, a masina várhatóan jövőre kerül majd boltokba.

6.
6.
Lordnekroseth
Szerintem megint PONT abba buknak bele hogy elcifrázzák. Kb mint amikor van egy tükör feldíszítve angyalkákkal és démonokkal meg szines gyöngyökkel és napraforgós szélkerekekkel,de a tükör meg egy ujjnyi szar.
4.
4.
volkornka
az szerintem nagyon vonzó ,hogy kézikonzolként is lehet majd, de mivan akkor a 3dsel?:)
3.
3.
Bako
Azért talán még jobban menne a nintendónak, ha most már egy picit a teljesítményre is gondolna. Nem minden játéknak áll jól az 5 színből összerakott lufiemberke karakter :)
2.
2.
Arvid
Állítólag brutális lesz a hardware-je, és megvették a GTA5 jogokat. És a játék ezen a platformon fog elsőként kijönni. De mondom, hogy csak pletyka.
1.
1.
Tothadi
Hát erre kiváncsi leszek:) Remélem kiosokodnak vmit Nintendóék..
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...