Hayashi szerint sem kell még új konzolgeneráció

Érdekes, hogy amíg sokan már az új konzolgenerációt várják, úgy tűnik, hogy a fejlesztők és a játékosok legtöbbje még tetemes ideig ellenne a jelenlegi Xbox 360-nal és PS3-mal. Ebbe a sorba állt be most Yosuke Hayashi, a Team Ninja vezetője, a Ninja Gaiden 3 fő fejlesztője.

Azt ugyan Hayashi is elismeri, hogy ugyan jelenleg még vannak tartalékok a két konzolban, de ahhoz, hogy ezt kihozzák, már elsősorban nem a programozók munkája kell, hanem a grafikusok ügyessége. Ettől függetlenül ő is megjegyzi: olyan nagy változásokat, amiket az átlagos gamer is észrevesz, már nem nagyon fognak tudni elérni a jelenlegi generáción.


Ettől függetlenül Hayashi úgy véli, egyáltalán nincs szükség mostanában újgenerációs konzolokra ahhoz, hogy előrébb vigyék a játékipart: "Úgy gondolom, hogy a játékosok remek tartalommal megáldott játékokat akarnak, s ehhez nem feltétlenül van szükség új hardverre, hiszen ezer más módon el lehet érni, hogy egy játék jó legyen" - mondta, majd hozzátette, hogy komoly játékosként még  jó ideig el tudja magát képzelni az Xbox 360 és a PS3 előtt.

"Ahhoz, hogy a játékipart előrevigyük a jövőbe, a teljesítmény önmagában nem elegendő" - fejezte be.

24 komment - szólj hozzá!