Mennyire erős az Ouya?

  • Írta: fojesz
  • 2013. április 17.
  • Hardver
Link másolása
Hiába olcsó az Ouya, hiába pici, az ára és a mérete miatt a teljesítmény oltárán kellett áldozni, ami a Futuremark benchmark tesztjéből is világosan látszik. Jelenleg 77 erősebb androidos mobilkütyü létezik az Ouyánál.

Persze értjük az Ouya koncepcióját, éppen a teljesítmény az, ami ennél a konzolnál egyáltalán nem számít, viszont érdekességnek akkor sem utolsó a Futuremark benchmark tesztje: a cég a 3DMark segítségével 258 androidos eszközt vizsgált teljesítmény szempontjából, és ahogy arra lehetett számítani, az Ouya nem éppen az élbolyt erősíti.

Az NVIDIA Tegra 3-as rendszerlapkával érkező konzol a 78. helyet csípte meg a maga 4006 pontjával, így éppen beszorult a HTC One X+ és a ZTE Grand X okostelefonok, illetve a Sony Xperia Tablet S mögé. A Crystalline Green vezető fejlesztője, James Cootes egyébként nemrég feltöltötte a YouTube-ra a saját 3DMark-tesztjét az egyik fejlesztőknek szánt modellen - ezt láthatjátok a fenti videón.

Az Ouyával jelenleg a Kickstarter-támogatók játszhatnak, a boltokba júniusban érkezik meg a 100 dolláros konzol. Az első tesztek alapján a kütyü legnagyobb baja, hogy az átlagos gamer számára nehezen hozzáférhető, alig van rá értékelhető játék, és a kontroller sem az igazi.

34.
34.
ifju
#31: jól van FANBOY, ülj le, EGYES!
33.
33.
ifju
A teszt eléggé semmitmondó, grafikai teljesítményén kívül mást nem tudtunk meg.
Apropó, 3 napja járt nálam egy retail verziós (végleges). Külsőre semmi extra, kicsivel nagyobb mint egy Rubik kocka, kibelezve viszont meglepően kicsi, egy bank kártya háromnegyedét teszi ki. (Van nála kisebb is, még pedig a Raspberry Pi)
Én is alávetettem pár alap tesztnek (fájl írás-olvasás, videó teszt, stb.).
Írás-olvasásban egész jól, filmeknél viszont nagyon jól teljesít! Egy 1080p-s filmet akadás és hang-kép csúszás mentesen játszik le, egy 3D-s filmmel is az eredmény ugyanez volt. (néha előfordult 1-2 akadás, de szépen megbirkózott vele)

Kontroller-je baromi kényelmes, kicsit az Xbox360 irányítójára hajaz. 2db ceruza elemmel működik, amiket a markolatokban kell elhelyezni, így a kiegyensúlyozása is meg van. Ami nagyon tetszett, az a rajta elhelyezett "tapipad" volt (Touch-pad ha így jobban tetszik). Ezt inkább internetes böngészés közben lehet használni, igaz több idő kell egy domain begépeléséhez mint átlagban, viszont erre megoldás egy USB hub, amire akár egér+billentyűzet kombót is lehet kötni (némi szoftveres haxolás után persze).

Lezárva, szerintem egy egész jó kis "kütyüt" kapunk pénzükért, amit úgy alakítunk, ahogy akarunk, mind szoftveresen (akár linuxot is rakhatunk rá), mind külsőre. (A MakerBot cég -lásd 3D nyomtatás- már szerződést kötött az OUYA cégével, így már saját készítésű "köntöst" is rakhatunk a kis hardver köré)


32.
32.
NikoaRap
Amúgy nyúldobónak még elmenne
31.
31.
NikoaRap
Kinek kéne ez a szutyok? OUYA XDDDDDDDDDDDD Hát beszarok... Nézzétek már meg hogy néz ki ez az ócskaság, bennem elsőre mikor megláttam egyből ilyen gagyi érzetet keltett, meg amikor megnéztem ezt a videót hogy mennyire szaggat bizonyos helyeknél a játék, nemtudom miket ki nem találnak az emberek, de én inkább maradok a régóta megszokott Nintendo Wii-mnél :). Nekem ez a véleményem, ha nektek tetszik akkor hajrá vegyétek ezt az OBOÁT vagy mi a geci ez
30.
30.
Csoki80
#29: De az nem konzol, tv-re a pc is rádughatod attól még nem lesz konzol, ahogyan a tablet sem, meg el nem tudom képzelni, hogy hogyan lehetne egy tabletes gaméval, vagy telóval játszani két képernyőn... Néha felnéznék a tv-re vagy mi??
Hiába kapcsolhatsz rá kontrollert az nem arra van fejlesztve.
Pl próbálj pl plant vs zombiest controlleren.... (agyhalál) XD.
29.
29.
mestermagyar
#28: Akkor viszont igenis hasonlítani kell, ha hdmi-vel ugyanúgy tv-re kapcsolod a telefonokat is, és bármilyan kontrollert rá is rakhatsz. Az ouya lényege az open source, tehát semmi sem szoftveres védele fog visszatartani attól, hogy bármelyik telón játsszál.
28.
28.
Csoki80
Szerintem jó kis gép ez, csak rossz időben.
Nem szabad a tabletekhez, meg a telókhoz hasonlítani, csak mert android. Ez olyan mintha a boxot hasonlítanám a pc-hez, csak mert MS.
Bizos meg is sértődne itt sok boxos meg pécés is ...
Én nekem az emuk meg az indie gamek miatt tetszik.
De itt a lényeg 20 ropiért már veszek egy wii-t s úgy rakom tele emulátorral ahogy akarom, vagy egy olcsó tabletet, ha guglis play indiet akarok.
Tuti, hogy 2-3 éve robbantottak volna ezzel, de így talán két szék közt.....
27.
27.
GodGamer
Eléggé nem mérvadó ez a 3dmark, mert pl a Nexus7-em 3605 pontot ért el enyhén húzott gpu-val és tuningrommal, az unrealos citadellában viszont brutál jól teljesít a tegra 3.
26.
26.
Yanez
24.
24.
Blyan000
#15: Hogy a túróba kerül elő az S3? Azt mondtam, hogy erősebb, mint a Tegra3-as Ouya, bármikor.

Amúgy meg... persze, hogy erősebb az S3.. valamiben.

http://www.nairaland.com/1055252/iphone-5-most-powerful-phone

22.
22.
mestermagyar
#15: Nem sokkal. Az iphone-ben 2 rohadtul erös mag van. Azthiszem cortex a15. De tesztekben akkorsem annyira marad le. Az már más,hogy késöbb jelent meg, és még mindig 2x annyi, mint az s3.
21.
21.
#3: Na arra varhatsz meg vagy 2 evet legalabb.
19.
19.
#2: Van kb 200 fele androidos media box.
Amin ugyanugy van googleplay es jatszhatsz is veluk.
Viszik mint a cukrot.
A smart tv-kben is hasonlokat talalsz.
18.
18.
#13: A 3d mark ugyanazokon az eszkozokon aranyaiban hot mas vegeredmenyt ad mint mondjuk az antutu.
Szal nem kell keszpenznek venni.
Full csak grafikus teljesitmenyt mer egyebkent sok embernel vegig sem fut(info by googleplay) meg olyan telokon sem ami a chartjaban benne van.
17.
17.
A jatekok 99%a (shadowgun dead triger max payne deadpace gta3 reptide stb.)
Egy joval gyengebb hardware-en is szepen 30 fps folott megy boven.
Nem kell a hiszti.
16.
16.
Raziel
#14: Valóban nem mérvadó, de egy iPhone-ra még ez is ráver. Persze azóta jött pár komolyabb hw. Viszont nem csak a nyers számítási teljesítmény a fontos lásd PS4. Van erősebb PC, de valszeg grafikában így i nehéz lesz beérni mert jobban lehet rá optimalizálni a dolgokat. Ami nagyon fontos.
15.
15.
Raziel
#10: Halihó gondolkodj már egy picit. Az a HW bőven erősebb mint ami a Iphone5-ben van. Jah, hogy azt se tudod mi van az Iphone 5-ben? :P Bocs erről nem mi tehetünk. Szóval ne beszélj olyasmiről amihez nem értesz. A galaxy S3 jóval erősebb hardver szempontjából. Az, hogy ezt a menükön nem látni. Az már egy másik kérdés mert az optimalizációtól függ. Szóval erről ennyit.
14.
14.
mestermagyar
#12: Már rég nem az a mérvadó. Már 2x annyi az újabb telefonok ereje.
13.
13.
mestermagyar
WTF? Ennek a hírnek nincs nagy értéke.
1. Nekik mióta kicsi egy ekkora méret, amikor a telefonok negyedekkorák?!
2. A 3dmark elég új benchmark androidos téren (a legújabb, még nem mérték meg quadrantban, antutuban, linpackban, stb.).

Ezek mivel hasonlítják össze a gépük? A kicsi méretet nem tudom felfogni. Csúcstabletek nagyobbak, de csak a képernyö, meg a hatalmas akksi miatt.

De a teljesítményben mondom, az ouya azért "gyenge", mert tavaly jelentették be, amikor nem volt jobb proci. Olyan mértékü ez a fejlödés, mintha megjelenne a ps3 újonnan, jövöre meg már a PC a crysis 3-at vinné fullon. Nem csoda.
12.
12.
randall13
#10: 4 magos galaxy s3 erősebb mint az iphone5
11.
11.
galmat
Ez olyan két szék közé ülős dolog. Nem versenyezhet egy nagy konzollal, hiszen teljesítményben sehol nincs, és ne feledjük a tartalom szolgáltatás hiányát, hiszen pl az Xbox nagyon kiforrott ökoszisztémára épül, főleg az USA-ban, ahol rengeteg dolgot integráltak a funkciók közé, filmek kölcsönzése, netflix, stb. Az ugye 200 dollár kezdőáron van.
Ezzel szemben van, akinek nincs ideje leülni nagy konzolon játszani, ezért neki ott a Nintendo 3DS vagy PS Vita, de minimum egy okostelefon, amiket az otthoni TV-kre szépen ki lehet rakni nagyméretben, ha otthon akarja folytatni a játékot.
És akkor jön kettő közé az Ouya, ami lényegtelen, hogy kicsi, hiszen a TV mellett elfér a sima xbox is, viszont ha már fotelban akarsz játszani, akkor minek vennél olyan eszközt, amin a mobilos játékaid futnak, és amúgy is, jó eséllyel van otthon gamer PC vagy nagy konzol is, ezért az Ouyaval aligha fog sok ember játszani.
Ez a piac nagyon kemény dió, ahol Sony, MS, Nintendo uralja a nappalit. Kérdés, hogy van-e igény, egy kicsit olcsóbb,de körökkel kevesebbet nyújtó dologra, ehelyett.
10.
10.
Blyan000
#9: Haha, Te se vagy túl objektív srác, ez már szentigaz. :DDD DE bármekkora Samu fan is vagy, azt beláthatod, hogy a Tegra3 az bizony minden csak nem über hw.
9.
9.
Zombiekiller6
#8: egy samsung galaxy s3 az erős vagy note 2 de egy iphone az pite
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...