Az EA készíti az új Star Wars-játékokat

Az EA bejelentette, hogy több évre szóló szerződést kötött a Disneyvel, így addig ő készíti és adja ki a Star Wars frencsájzhoz tartozó játékokat. A BioWare-től és a DICE-tól várhatunk majd multiplatform címeket.

Lepaktált egymással a Disney és az Electronic Arts: a több évre szóló szerződésben az áll, hogy az EA készíti és adja ki a közeljövőben megjelenő Star Wars-játékokat "több interaktív platformra" is.

Az EA olyan stúdiókra bízza a fejlesztést, mint a BioWare, a Visceral és a DICE, így már most borítékolható, hogy jó kezekben lesz a frencsájz. Mint ismert, a Disney április elején gyakorlatilag bezárta a LucasArtsot, így a jövő Star Wars-játékainak készítését külsős stúdiók végzik majd. Most már világos, hogy az EA lett a kiszemelt partner.

A szerződés szerint a Disney megtartja a jogot, hogy új Star Wars-játékokat készítsen a mobil-, a közösségi és az online platformokra, a nagy költségvetésű, multiplatform címek azonban az EA berkeiben készülnek.

"A világ vezető játékfejlesztőjével kötött együttműködés lehetővé teszi számunkra, hogy az új Star Wars-címek csodálatos portfóliójával rajongók millióit örvendeztessük meg szerte a világon" - nyilatkozta a Disney Interactive társelnöke.

Nem ez az első alkalom arra, hogy egy Star Wars-játékot az EA készít és ad ki, legutóbb a Star Wars: The Old Republic MMO került ki a kezeik alól, a BioWare tolmácsolásában. Köszönjük, daenath!

70 komment - szólj hozzá!