Még több információ az Xbox One-ról

  • Írta: zoenn
  • 2013. május 22.
  • Hír
Link másolása
A Microsoft hivatalos FAQ-jából több apró részletre fény derül az év végén boltokba kerülő Xbox One-ról. Most már biztos: nem kell hozzá állandó internetkapcsolat, s a Kinect állandóan figyel majd minket. Hűha!

Lássuk az új infókat felsorolásszerűen. Ha eddig nem kaptál pontos választ a kérdésedre, most már nagy eséllyel tisztában leszel a kínos kérdésekkel.

  • Az Xbox One-hoz nem kell állandó internetkapcsolat, bár a rendszert úgy tervezték, hogy kapcsolódik a felhőhöz, oda ment minden adatot, s onnan tölthetünk le további tartalmakat. Ha játék közben, TV nézés közben, vagy egy Blu-ray film megtekintése közben elveszik a kapcsolat, annyi baj legyen. Minden megy tovább.
  • Mivel a konzol mindent a cloudban, azaz a felhőben tárol, így bármikor elérhetjük a mentéseinket. Indítsunk el egy produktumot, vagy egy filmet, s pontosan ott folytatjuk majd, ahol legutóbb abbahagytuk.

  • Az Xbox One a Kinect segítségével felismer téged, a bejelentkezés után személyre szabott képernyő fogad majd. Lásd a képeket! 
  • Fedezd fel, hogy miként játszanak a barátaid, nézd és hallgasd őket, ha úgy döntenek, hogy megosszák a ténykedésüket.
  • Az Xbox One még ebben az évben kerül a boltokba, pontosabb részleteket később.
  • Használhatjuk a meglévő nicknevünket az új konzollal is, az Xbox 360-as Gamescore-jainkat és achievementjeinket átvihetjük.
  • Még egyszer: az Xbox One nem lesz visszafele kompatibilis az Xbox 360-as és az Xboxos játékokkal. A gépet teljesen új generációs játékokra tervezték.
  • A Microsoft nem zárja ki a használt játékok piacát. Ahhoz, hogy egy második fél is nyomulhasson a másodkézből szerzett példányokkal, bizonyos összeget fizetnie kell érte a MS felé. További részletek hamarosan!
  • A jelenleg érvényben lévő Xbox Gold-tagságod nem veszik el, átviheted az Xbox One-ra is.
  • Az új Kinect elengedhetetlen részét képezi az új konzolnak. Állandó része lesz, mivel a hang- és gesztusvezérlésre épül szinte minden.
  • A Live TV szolgáltatáshoz mindenképp szükséges az adott szolgáltató által biztosított set-top box, önmagában az Xbox One nem elég az interaktív tévézéshez. Hogy ez a hazai viszonylatokban mit jelent, még nem tudni.
  • Az Xbox One nem fogyaszt több áramot, mint az Xbox 360. Kiegyensúlyozott energiafelhasználása van - mindig csak annyi naftát vesz fel, amennyit feltétlenül szükséges.
  • Az új konzol esetében nem szeparálják egy egymástól az arcade, az indie és a dobozos játékokat. Itt a felhasználói szokások döntik el egy játék sikerét.
  • A Kinect mindig figyel és hallgat minket. Egy "Xbox On" paranccsal bármikor bekapcsolhatjuk a konzolt. Ám az adatvédelem" kiemelt fontosságot képvisel a Microsoftnál, nem fognak kémkedni utánunk.
  • Az új Kinectet természetesen kiadják Windowsra is.
  • Az Xbox One nem támogatja az Xbox 360 kontrollerjét és más perifériáját sem.
  • A konzol merevlemezét nem távolíthatjuk el, nem cserélhetjük nagyobbra. Viszont a külső HDD-ket támogatja a masina.
39.
39.
Raziel
#35: A hardver szinte teljesen megegyezése baromság. Elméleti szinten nagyjából hasonlóak. Viszont már gyakorlati szinten ég és föld. A 8gb memória egyezik mint mennyiség, de mint minőség már nagyon nem. Mivel az egyik ddr 3 még azt sem mondták milyen frekvencia. A másik pedig GDDR5. Nos már eleve ez is nagy különbség, de ezek után még vannak dolgok. A microsoft a lassú ram-ot egy fedélzeti 32 MB-os gyorsítóval próbálja kiváltani. Valamint kispórolt a gépből még 8 db CU-t is(feltételezem ezek helyére került a plusz gyorsítótár.): Szóval a két chip csak abban egyezik, hogy 8 jaguár mag van bennük és GCN-re épül a grafikus oldal. Onnantól kezdve már ég és föld a különbség. Az ilyen gyorsítótárazás sokkal jobban hangzik mint ami gyakorlati haszna általában van. Az Xbox 360-ban azért szerették mert nem volt megfelelő memória sávszél és lehetett bele dolgokat dobálni ami sokszor kellett. Viszont most azért a PS4-nél ott van a sokkal erősebb ram. Ha a microsoft is azonos felépítést használ koppintással vádolják és a két gép túl hasonló lett volna. Viszont a microsoft így, hogy láthatóan olcsóbb megoldásra épül előbb mehet árversenybe. Bár ez csak a konzol alap árát jelenti. A szolgáltatásai drágábbak lesznek.

#4 A Sony megoldotta a visszafele kompatibilitást felhős megoldással. Ami ugyan nem lesz mindenhol tökéletes, de még mindig több mint amire a microsoft hajlandó volt. Mellesleg, ha jól tudom ez ingyenes szolgáltatás.
38.
38.
Dontrip
#27: Hát te nem vagy észnél...
37.
37.
TheDeathFlash
Azt senki nem vitatja hogy a Xbox One ugyan olyan erös mint a Ps4 de ez nem elég arra hogy a Sonytol elpártoljanak...Én elmondtam hogy a ps4 szerintem jobb lessz de lehet nem engem akkor sem izgat mert úgy is ps4 et veszek..
36.
36.
Yami
#27: Elgurult a gyógyszered? :D
A Wii U örül ha eléri az Xbox 360 teljesítményét. Nem rossz konzol nálunk is van, de nem ugyanannak a rétegnek készült mint a PS4/Xbox One.
35.
35.
kharami
Itt egyesek tiszta bolondok! A bemutató szar volt, de a konzol erős igenis erős, mert szinte teljesen megegyezik a ps 4 hardverével! Ezt a sok vérszemű sonyfanboy girl vagy belátja vagy nem! Az már más kérdés mit mutattak mit nem, majd e 3 ra még kiváncsi leszek én azután fogok dönteni, és aki azt állítja hogy a wii u jobb az hülye! Nincs más szó rá, hülye! Még az sima 360 at sem éri utól nem hogy a köv generáció bármely tagját! Legyen már eszetek!
34.
34.
Zombiekiller6
Ha a barátom venne ilyet. Akinek már hónapok óta nincs nete akkor szívna ezzel a 24 óránkénti net-re felmenéssel, de még ha csak havonta is kéne, bár addigra valószínűleg már lesz, de akkor is. Szóval ez hülyeség. És mi van ha nem megyünk fel a megadott idő alatt?
32.
32.
Rico424
#27: Kedves detto!
Ugye ezt most te sem gondoltad komolyan??!:)
31.
31.
kharami
Gyerekek én azt mondom, hogy várjuk meg mig letesztelnek egy példányt! Felesleges olyan cuccot fikázni addig, amig kézzelfogható tesztet nem láttunk róla!
30.
30.
Belerofon
#27: Ne a generáció váltás folyamatában ítélkezzünk,absolute butaság..Sokan nem értik még,hogy működik ez,de 3-4 év múlva már biztos lehetsz benne,hogy a pc mellet csak az új box és ps4 fog megállni a talpán.(ha csak addig nem adnak ki megint egy wii-t:D)
29.
29.
adam6751
#27: pedig a Wii U-nál 100% hogy jobb lesz...
28.
28.
detto1998
Na de viszont jó a kinect! Hány játék lesz hozzá 10? :_)
27.
27.
detto1998
Nem is tudom hányszor hallottam már, hogy a wii u-t 10x ütni fogja az új box! Hát nekem nagyon úgy tűnik, hogy nem. A nagy xboxos haverom előttem mondta hogy ps4 v wii u lesz inkább :P Akkora pénz hajhászok.
26.
26.
Csoki80
#16: Remélem lehet úgymond tanítani az utasításokat.
"Té kapcsój bé ganyé" vagy "ócsd ki magad é"
Szívesen betanítanám, majd az "enyimet" :-)
25.
25.
EBR2000
Sok újdonság nincs ami feltétlenül megdobogtatná egy hazai gémer szívét de így összegyűjtve elég korrekt kis gép...
24.
24.
#22: Tök mindegy hogy túl érzékeny és mindenre bekapcsol, vagy nem veszi be, eredmény ugyanúgy az hogy szar :D
23.
23.
McDuff
"A Microsoft nem zárja ki a használt játékok piacát. Ahhoz, hogy egy második fél is nyomulhasson a másodkézből szerzett példányokkal, bizonyos összeget fizetnie kell érte a MS felé."

Hát pont hogy ezzel zárja ki,ettől félt mindenki,hülyék ezek!?
22.
22.
Henry82
#16: Ha ilyen buta lenne a rendszer, akkor UK-ban sem tudná senki beindítani, mert az o-t nem ejtik á-nak, mint az amerikaiak, azaz nem ekszbáx, hanem ekszbox, így ahogy le van írva. Nem hinném, hogy ez probléma lenne, sőt, szerintem inkább túl érzékeny lesz, bekapcsol majd ha kell ha nem, a telefonom (S3) is folyton elindítja a csevegőt, pedig soha nem mondom, hogy hello galaxy! :)
21.
21.
adam6751
#6: kamu. Azt is mondták nem rég hogy beépített kinect lesz a konzolban. Nincs.
20.
20.
DON GONDOCS
nemtudom hogy az új "lehetőségekkel" a fogyasztókat vagy a játék kiadókat akarják "megvígasztalni"
19.
19.
csoki0619
18.
18.
Torque
#17: PC-n már évek óta vannak ilyen korlátozások (igaz nem kérnek pofátlanul még pénzt is érte), pl: aktiválási kód, különböző aktív DRM, vagy elég csak magára a Steam.re gondolni, igaz, PC-re nem jellemzőek a használt játékok. Jelenlegi infók szerint a PS4-nek nincs semmilyen kötelező érvényű biztonsági rendszere használt játékok ellen, a kiadók döntenek egyénien. Ami pedig a birkaszellemet illeti, ellenpélda, hogy az EA, pont egy hete jelentették be, hogy leállnak az Online Pass-okkal. (ha gonosz lennék azt mondanám azért, mivel már nincs rá szükség, MS bácsi megoldja helyettük.)
17.
17.
Porcupine Tool
#14: A használt játék kérdést érdemes végiggondolni, mert ha boxon lesz fizetős korlátozás akkor bizony lesz PS4-en és PC-n is,mivel ez biztos nem a MS újítása hanem az összes kiadó érdeke.
16.
16.
traumraise
#11: na meg nem fogja megérteni ha magyarosan "ikszboksz"-ot mondasz, neki majd az "ekszbáksz" kiejtés kell ami nekem nagyon nem áll nyelvre pl.. Bukta ez a konzol idehaza, az már most borítékolható. Akinek volt konzolja és ismeri az új xbox one körítését az nem veszi meg szerintem.
15.
15.
Belerofon
Azért nem tudom ki hogy van vele,én szerettem volna a grafikus chip-ről is tájékozódni,elvégre a tegnapi előadás a gép bemutatásáról szólt..Szóval nekem a hardver prezentáció is soványka volt,nem csak műsor...
14.
14.
southbronx
Hát ez kurvára jó hogy fizetni kell a használt játékokért, lassan azért is pénzt kérnek ahányszor bekapcsolom az xbox-ot, nevetséges. Nagyon nagy szarevő a microsoft!
Remélem majd jó feltörik az új XBOX ONE-t is mint az előző gépet, megérdemlik!!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...