Valószínűleg nem lesz havidíjas a Titan

A Blizzard újra megerősítette azokat a pletykákat, melyek szerint a Titan átalakuláson megy át, sőt azt is elárulta: az új MMORPG valószínűleg nem havidíjas modellben működik majd.

Az Activision Blizzard is közzétette az aktuális pénzügyi jelentését, mielőtt azonban rákanyarodnánk a számokra, foglalkozzunk a Blizzarddal, a jelentés utáni konferenciahíváson ugyanis Mike Morhaime, a csapat fejese mondta a legérdekesebb dolgokat.

Így például újra megerősítette azokat a pletykákat, melyek szerint a Titan jókora átalakuláson megy át: ennek részeként több Titan-munkatársat is más, sürgetőbb projektekhez vezényelnek, míg az MMORPG számára új utat köveznek ki. Morhaime szájából az is elhangzott: a Titan "valószínűleg nem havidíjas MMO lesz".

Más: az is biztosra vehető, hogy a Gamescomra várt bejelentés a Diablo III-mal lesz kapcsolatos.

És akkor a számok...

Az Activision Blizzard a naptári év második negyedére 1,05 milliárd dolláros forgalmat könyvelhetett el, ez némileg kevesebb, mint tavaly ugyanebben az időszakban: akkor 1,08 milliárd dollárnyi árbevétellel számolhatott a kiadó, állítása szerint azért volt csökkenés, mert nem akadt nagyobb megjelenése. Az összbevételből 387 millió dollárt a digitális eladások tettek ki.

Közben a World of Warcraft játékostábora újabb 600 ezer előfizetővel csökkent, így mára 7,7 millióan vannak a WoW-osok. Call of Duty-fronton a digitális értékesítések 100 százalékos növekedését emlegette a cég, de előkerültek a Ghosts-előrendelések is, amik állítólag alacsonyabbak a vártnál, de csak azért, "mert a játékosok nem tudják még, milyen platformon játsszanak majd a generációváltás után". A Skylanders teljesítménye továbbra is brutális, a teljes sorozat 1,5 milliárd dollárt hozott a cég konyhájára eddig.

A negyedév legfontosabb bejelentése a kiadó függetlenedése volt.

21 komment - szólj hozzá!