Lemondott Jack Tretton, a SCEA elnöke

  • Írta: zoenn
  • 2014. március 7.
  • Hír
Link másolása
Jack Tretton, a Sony Computer Entertainment America vezérigazgatója bejelentette, hogy március 31-től lemond posztjáról, helyét a jelenlegi alelnök, Shawn Layden veszi át. Egy korszak zárul le most.

Jack Tretton, a Sony Computer Entertainment America vezérigazgatója március 31-től lemond posztjáról - a döntés kölcsönös megállapodás eredménye, így a Sony nem hosszabbította meg az elnök szerződését. Tretton megüresedett helyére a jelenlegi alelnök, Shawn Layden lép április 1-től.

A leköszönő szakember az összes fontos PlayStation-sajtótájékoztatón jelen volt a színpadon, a céghez 1995-ben került, ő felügyelte a konzolok startját Észak-Amerikában. Tretton elmondta, hogy a Sonynál töltött 19 évre pályafutásának leghasznosabb időszakaként tekint vissza, s bár nagyon hiányozni fog neki a SCEA csapata, nagyon izgatott karrierjének következő állomását illetően.

Tretton egyúttal köszönetet mondott az alkalmazottaknak, a partnereknek és ügyfeleknek a PlayStation-márka iránt tanúsított fáradhatatlan elkötelezettségükért, és persze a rajongóknak is, kiknek hála az elmúlt két évtizedben "új magasságokba lépett az innováció és a szórakozás".

Utóda, Layden szintén régi motoros a szakmában: 15 éve van a Sonynál, ő volt az egyik alapító tagja 2010-ben a Sony Network Entertainment Internationalnek, egy időben pedig a Sony Computer Entertainment Japan elnöki posztját is betöltötte. Layden 8 évig volt a londoni SCE Worldwide Studios vezetője, és a nemzetközi szoftverfejlesztést útját egyengette.

4.
4.
Neo1989
Kár érte pedig ö mindig úgy vezette fel az E3-a konferenciákat h azt végig röhögtem. Annyira jól tudott gesztikulálni h csúcs :)
3.
3.
KeXxX
#1: xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Szimpatikus figura volt, további sok sikert neki.
2.
2.
simon 555
1.
1.
Cristiano
pedig ő volt Sony igazi jó fej csávó
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...