Visszatérhet a Flappy Bird?

  • Írta: fojesz
  • 2014. március 12.
  • Hír
Link másolása
Ha valaki arra tippelt, hogy a Flappy Bird készítője azért vetette le a játékot az alkalmazásboltokból, hogy ezzel még nagyobb hype-ot generáljon körülötte, talán nem is indult el annyira rossz nyomon...

A Flappy Bird már egy jó ideje elérhető volt, mikor felkapta az internet, az óriási hisztériát pedig csak tetézte, hogy a játék készítője, Dong Nguyen levetette az alkalmazásboltokból a játékot.

Az Androidot és az iOS-t (illetve idővel minden más platformot) ellepték a Flappy Bird-klónok, Nguyent halálosan is megfenyegették, sőt olyan iPhone-t is árultak az eBayen, amire még fel volt telepítve a játék - természetesen jókora felárral.


Voltak, akik arra tippeltek, hogy Nguyen pusztán marketinghúzásból lőtte le a Flappy Birdöt, hogy így generáljon még nagyobb hype-ot körülötte, és bár nem tudhatjuk, hogy valójában mi állt a döntése hátterében, érdekes fejlemény, hogy a Rolling Stone-nak adott interjújában megpendítette: fontolgatja, hogy visszahozza a játékot. Konkrét tervei persze még nincsenek, de ha így is tenne, mindenképpen óvatosabban állna neki a dolognak.

Az interjú egyébként nagyon érdekes, többek között az is kiderül belőle, hogy emberünk még mindig kap megkereséseket arra vonatkozóan, hogy adja el a játékot...

20.
20.
GAMEROD
#1: A bugyuta emberekből sok van és ezt ki is használják. Mindent el lehet nekik adni, még ezt az 1982-es motorra épülő játékot is.
19.
19.
zozo76hun
megneztem 1-2 videot a jatekrol, eleg is volt... :)
18.
18.
TheDeathFlash
Ez a játék szörnyen egyszerű.Elsőre 63 at csináltam de pár perc játék után olyan szinten meguntam hogy inkább lefeküdtem alaudni miután kitőröltem hogy irmagja sem maradt és boldog vagyok hogy eltünt a storerol.
17.
17.
greenmelon
#15: Ahogy mondod... Hiába veszek elő egy Modern Combat 4-et, vagy épp egy Asphalt 8-at, egyszerűen hamar megunom, jórészt az irányításnak köszönhetően. Az ilyen casual játékok tartalmilag még ha jócskán kevesebbek is, hosszabb ideig lekötik az embert.
16.
16.
dcba
#15: Szoszerint igy van. Komolyan hol allok neki a San adreasnak telon. Probaltam telon is meg Ipaden is, de erintovel egyszeruen nem jo. Telora ezek valok amiket elovesz az ember jatszik par percet es annyi.
15.
15.
nero66
#2: Telefonokon erre van igény. Ezek azok a játékok amiket bárhol elő lehet venni 10 percre... A komolyabb játékokkal az a gond, hogy gyorsan megunható, az irányítás fusztráló és gyorsan leszívják az aksit. Hiába jó, egy idő után nem tud újítani és monotonná válnak, nincs cél amiért megérné játszanod... :) Viszont pl.: a Flappy Bird is olyan ami annak ellenére, hogy idegesítő, játszatja magát, hiszen egy rekord döntögetős játék. Évekig meg inkább a nagygépes játékokat fejlesszék... :D
14.
14.
ulikedegs
ha valaki esetleg még nem próbálta, nekem megvan az apk :)
13.
13.
Norbiii
#12: Mármint csak így ránézésre mondom azt, hogy a stílus bejön! :)
12.
12.
Norbiii
#11: Nekem is tetszik, csak picit idegesítő lehet, ha esetleg nem sikerül! :)
11.
11.
ulikedegs
én szeretem ezt a játékot. akárki akármit mond
10.
10.
Juha
#7 akkor ezek szerint te is letöltötted a hisztéria hatására, meg még jópár-ezer ember. Ha ebböl csak minden századiknak tetszik is, akkor ingyen megvan a célpiac, fizetni sem kellett érte egy fillért sem.

Nem is az a lényeg, hogy egy ember megszedte magát ilyen dologgal, hanem hogy az emberek többsége kíváncsi, hogy "mifosértszüntetnekmeg" pl. egy játékot, és csakazértis megnézi mi az.
Ez most neki bejött, úgyhogy hamarosan nagyobb címeknél is várhatóak hasonló lépések.
8.
8.
kopic
Kemuri neked mennyi a rekordod ?
7.
7.
Giggsy
Idegesítő, csúnya, faék egyszerűségű játék. Egyszerűen fel nem tudom fogni, hogy mitől lett ekkora siker. Mikor kirobbant körülötte a hisztéria, letöltöttem, játszottam vele úgy húsz percet, és töröltem is a telefonról. Közben meg ott vannak az olyan játékok, mint a Violet, vagy a World of Goo (jó, hát mindkettő fizetős), amiket alig néhányan ismernek, holott tartalmasak és tényleg szórakoztatóak akár hosszú-, akár rövidtávon.
6.
6.
Freed
A legszörnyűbb az, hogy ha a videót végignézed, az illető aki játszik annyira béna hogy az 5. 6. "csövön" nem jut túl.Borzasztó ez a játék vagy mi is ez pontosa. A még borzasztóbb hogy ebből valaki meggazdagodott.
5.
5.
JacoB
Hogy lehet ,egy ilyen játékból meggazdagodni ... :D (amúgy pont ma csinált az egyik osztálytársam iskola után, 409(!)-et)
3.
3.
bodortamas1
Ez hihetetlen... Most komolyan... HOGY LEHETNEK AZ EMBEREK ENNYIRE HÜLYÉK? LEON HELP!!!
2.
2.
Raam989
Roppantul szánalmasnak érzem, hogy egy ilyen összehányt, összelopott, rémesen egyszerű játékért ennyire odavan az egész okostelefon társadalom... Miközben olyan komolyabb játékok, amit emberek évek alatt fejlesztenek és szívvel-lélekkel dolgoznak rajta, egyszerűen elhasal a kasszákénál és a rétegjátékok sülyésztőjébe kerül...
1.
1.
JackBauer
Ha valóban így van akkor van üzleti érzéke, ügyes, jól csinálja.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...