E3 2015: Dark Souls III - mégsem az utolsó

  • Írta: zoenn
  • 2015. június 17.
  • Hír
Link másolása
Nem volt pontos a kiadó fogalmazása a bejelentéskor, mégsem a Dark Souls III lesz az utolsó rész a sorozatban. Ezt maga a szerepjáték atyja, Hidetaka Miyazaki erősítette meg egy interjúban. Nagy kő esett le a szívünkről.

Noha a Bandai Namco sajtóközleményében az állt, hogy a Dark Souls III lesz az utolsó rész a sorozatban, valójában erről szó sincs. A játék direktora, Hidetaka Miyazaki a Videogamernek adott interjújában egyértelművé tette, hogy a harmadik rész "nem a Dark Souls-sorozat utolsó darabja". Valójában egy fordulópontnak számít a frencsájz történetében.

A Miyazakit a Famitsu is mikrofonvégre kapta, aki elárult pár érdekességet a játék designjáról. A sötét, komor téma ezúttal is visszatér, közel áll majd a Dark Souls II-höz. A "praktikus dolgokat" megtartják, de néhány elemet - például a menürendszert - továbbfejlesztik majd.

A harc gyorsabb lesz, mint az előző játékokban, bizonyára a Bloodborne hatására döntöttek így, de azért nem ugyanazt a rendszert kapjuk majd. Karakterünk fejlesztésére is több opció lesz  és kibővülnek a taktikai lehetőségeink, anélkül, hogy feláldoznák a megszokott hangulatot. Az új támadások elsősorban a játék RPG-érzetét erősítik majd.

Gyorsabban lőhetünk az íjjal, a gyaloglás és az elgurulás animációja sokkal simább lesz. Korábban gyorsan kifulladt a hősünk a megerőltető mozgástól, s ez addig így volt, míg nem tornásztuk fel a statisztikánkat. Emiatt már nem kell annyit stresszelnünk a folytatásban.

A játékban "valamivel kevesebb" térkép lesz, mint a Dark Souls II-ben, de mindegyik sokkal nagyobbnak ígérkezik.

Sajnos, ingame videót még nem láttunk a Dark Souls III-ból, reméljük, már nem kell sokat várnunk rá. A játék 2016 elején érkezik PC-re, Xbox One-ra és PS4-re.

15.
15.
KENKILL
Én meg pont most kezdtem el bizakodni, így, hogy megint Miyazaki dolgozik a projekten végre megint meglesz benne ami a második részben nem volt. Ráadásul ha ezek igazak akkor elég komoly játékmenet-beli újítások is jönnek, azok is ráférnek a sorozatra bőven.
11.
11.
PaulMarloW
nem is tudtam pc-re is jön
3.
3.
izolee69
#2: Teny, hogy a Bloodborne kicsit popularisabba tette ezt az egesz stilust, amit a FromSoftware muvel... A Bloodborne-al sok olyan ember is jatszott/jatszik, akik a Dark Souls/Demon's Souls vonalon kb. 1-2 ora szivas utan feladjak.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...