Minimum 300 dollár lesz az Oculus Rift

  • Írta: zoenn
  • 2015. szeptember 25.
  • Hír
Link másolása
Tegnap este lezajlott az Oculus Connect 2 fejlesztői konferencia, ahol számos információval gazdagodtunk a cég VR-szemüvegéről. Szó esett a várható árról, az ajánlott gépigényről, de még a játékfelhozatalról is.

Az Oculus Rift termékfelelőse, Nate Mitchell a tegnapi Oculus Connect 2 konferencián elhintette, hogy a cég végleges VR-szemüvege 2016 első negyedévében landol a boltok polcain, minimum 300 dolláros árcédulával.

Előrendeléseket még nem vesznek fel a termékre, mondván "nincs okuk arra, hogy előre kérjenek pénzt a vásárlóktól". Hasonlóan az Apple termékeihez, a Riftet is körülbelül egy héttel a megjelenés előtt rendelhetjük elő.

Az Oculus Touch kontroller 2016 második negyedévében várható.


Továbbra sem tudni, hogy milyen lesz a VR-szemüveg minimum gépigénye, de az ajánlott rendszerkövetelményeket már ismerjük. Mitchel emellett bemutatta az Oculus Ready PC programot, melynek keretében a cég több hardvergyártóval is partnerséget kötött. Ha ilyen címkét látsz egy ASUS-, Dell- vagy Alienware-konfiguráción, biztosra veheted, hogy az támogatja a Riftet. Érdekesség, hogy minden ilyen PC-t NVIDIA-féle videokártyával szerelnek és az áruk 1000 dollárról indul. Hamarosan még több partner csatlakozik a kezdeményezéshez. 

Essen szó a játékfelhozatalról is. 2016 tavaszán érkezik a Minecraft: Windows 10 Edition Oculus Riftre, illetve az Epic Games is bemutatott egy Bullet Train című Unreal Engine 4-es demót a konferencián, amiből akár egy ütős játék is készülhet: 


Az 505 Games bejelentette, hogy idén már biztosan nem jelenik meg az Adr1ft, helyette az Oculus Rift nyitócíme lesz, így várhatóan 2016 első negyedévében érkezik. A játékból lesz PS4-es és Xbox One-os változat is.


Elkészült a Samsung-féle Gear VR

Ha egy olcsóbb, mobilos VR-élményt keresel, akkor a Samsung és az Oculus gyermekét, a Gear VR-t ajánljuk neked. A kütyü végső, bolti értékesítésre szánt verziója elkészült, 22 százalékkal könnyebb, mint az előző modell, már többféle telefont támogat (Samsung Galaxy Note 5, S6, S6 Edge és S6 Edge Plus), illetve a touchpadját is áttervezték.


A Gear VR idén novemberben jelenik meg egészen baráti, 99 dolláros áron. Ráadásul a tartalommal sem lesz gond, elvégre a Netflix és a Twitch is támogatja a hardvert, az Oculus partnerséget kötött a 20th Century Foxszal és a Lionsgate-tel is, ezenkívül a Facebook 360-fokos videóit is nézegethetjük a kütyüvel.

10.
10.
GAMEROD
Még jó hogy tavaly 220 forint volt egy dollár, most pedig 290. Ki szívná meg ezzel is ha nem a magyar?
9.
9.
bitbandita
#4: Azt azért vegyük számításba, hogy még minimum fél év mire kijön, plusz még az is idő, míg lesz hozzá bőven elérhető tartalom. Akinek futi rá, az persze vegye meg az első nap.
8.
8.
Roomdog
Tudja valaki jogy xbox one-hoz lehet majd valamilyen vr setet kapni?
5.
5.
Purczi
Én végignéztem az élő közvetítést, és ott azt mondták, hogy a 970-es kártya úgy lesz ajánlott, hogy mindent erre fejlesztenek, ezzel tesztelik, szóval erre a teljesítményre optimalizálnak. Nem pedig a "minimum rendszerkövetelmény" lesz. Ez azt jelenti, hogy nem leszel előnyben egy 980-assal, ha Oculusra írt játékkal játszol.
4.
4.
zozo76hun
ezt neztem, de mindegy, lenyeg hogy draga jatek eza VR:

http://www.argep.hu/product_2378636.html
3.
3.
ADMlN
2.
2.
Henry82
Engem nem érdekel mennyibe fog kerülni, az sem, milyen gép kell hozzá, de csinálják meg rendesen, adjon olyan élményt, hogy leforduljak a székről (pozitív értelemben:) Biztos lesznek olcsóbb, szerényebb megoldások is, mindenki talál magának valót, akit egyáltalán érdekel a téma, de az OR-től a maximumot várom.
1.
1.
zozo76hun
szoval az ajanlott (ami alltalaban sosem a full maxot jelenti) az a NVIDIA GTX 970 (80-tol indul az argep szerint). szerintem nyugodtan lehet szamolni a GTX 980-ra ha az ember nem akar allandoan a beallitasokkal tokoni (plane amilyen jol optimalizaltak a jatekok PCn mostanaban), az meg az argep szerint 150000 kornyeken indul, es akkor meg semmi masod nincs csak a videokartya. :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...