E3 2016: Létezik a felturbózott Xbox One

  • Írta: fojesz
  • 2016. június 13.
  • Bejelentés
Link másolása
Bár nem olyan látványosan, mint vártuk, de a Microsoft megerősítette, hogy létezik a felturbózott Xbox One. Az egyelőre Project Scorpióként emlegetett konzol jövő karácsonykor kerül boltokba.

A Microsoft nemcsak az Xbox One S-t, hanem az egyelőre Project Scorpióként emlegetett felturbózott Xbox One-t is leleplezte. A kódnév is sejteti persze, hogy sok konkrétumot nem árultak el vele kapcsolatban, de a Microsoft azt már megerősítette, hogy még a megjelenésekor (2017 karácsonyán) is ez lesz a legerősebb konzol.

A konzol 8 processzormaggal, bivalyerős GPU-val és 320 GB-os memória-sávszélességgel érkezik majd, 6 teraflops számítási teljesítményre képes, így nem okoz neki gondot a 4K-felbontás és a minőségi VR-tartalmak megjelenítése sem. Fontos kiemelni továbbá, hogy a Microsoft "senkit sem hagy hátra", az Xbox One, az Xbox One S és a Project Scorpio kompatibilis lesz egymással.

88.
88.
Heldengeist
#87: Nekem tetszik, én örülök, engem nem hülyítettek be a harmatos lepkefing félgenerációval és egy tisztességes konzolért, ami tartja úgy a frontot, mint a PS3/X360 a maga idejében, szívesen leteszek még 600$-t is.
87.
87.
McDuff
én nem tudom egyesek itt mit húzzák a szájukat már megint,elárulnám hogy a kedves játékos közösség harcolta ki úgymond ezt magának...magyaráztok jobbra balra hogy ilyen gyengék lettek a konzolok meg olyan gyengék, tessék jön egy bivaly,azt ez se tetszik?
85.
85.
CitromH
#84: Lehet. Vagyis halleluja testvéreim, csupa örömhír! :D
84.
84.
Norbiii
#83: Persze, és ez igaz! Na meg a ps4k megjelenésével lehet csökken a sima ps4 ára is....:D
83.
83.
CitromH
#81: #82 Norbii. Egy másik cikk alatt épp te bizonygattad milyen szép is a grafika a ONE-on. Miért akarnál újabbat venni, mikor neked a Suzuki is teljesen megfelel. És ezzel az égvilágon semmi gond nincs.

A PS4K meg nem új konzol, hanem a régi slim változata amin már a HDMI2.0 miatt tud 4K videolejátszást. És ennyi a plussz
82.
82.
CitromH
Nem értem. Nem KELL megvenni senkinek sem. Miért is kéne? Új Audit sem kell venni mindig.

Miért olyan nehéz megérteni, hogy PC alapú lett a konzol aminek számos előnye van:

Nem kell annyit fejleszteni, hiszen a technológia kész van, csak kompromisszumokat kell kötni az ár miatt. Ugye egy új videókártya 200k+ ami jóval több mint egy új konzol. Szóval nem keveset kell farigcsálni...

Még egy hatalmas előny, hogy míg régen a konzolba saját procikat fejlesztettek drága pénzen, az nem volt kompatibilis semmivel. DEAD END/generáció. Jelenleg a kompatibilitást a PC architektúra garantálja. Magyarul: Kiadnak egy új konzolt, a játékok visszafelé kompatibilisek lesznek. Mennyire bonyolult lehet 2 féle konfigra lefejleszteni ugyanazt a játékot? PCn ugye nem csak 2 variáció van hanem tíz a huszon harmadikon féle...

Az innováció előny és pozitív dolog. Ha nem telik Audira, lehet Suzukit is venni... a világot nehogy már meg kelljen állítani mert neked Kiss Antóniónak nem telik rá...
81.
81.
Norbiii
#80: Jó persze, aki fürdik a pénzben, annak jöhetne akár 1-2-3 évente is új konzol, simán kifizetik! :D Leginkább azok helyeslik ezt, akiknek nem okoz majd gondot az új gép megvétele, akik simán kipengetik, letolják ezt, és simán megveszik az újat, a kis és átlagemberrel meg kibabrálhatnak!

Nagyrészt nem a kis és átlagember kiabál, hogy gyere PS4K 150-180 ezerért....mondom ezt úgy, hogy én még nem vettem, tehát nem velem babráltak ki!
80.
80.
Stranger
#79: De nem volt már ilyen? Sima Xbox 2002... 2005-ben pedig jött a 360. Úgy látszik most is rosszul mérték fel az igényeket.
79.
79.
Tokodboy
Ezzel hivatalosan is vége a jelenlegi konzolgenerációnak. Nagyon sajnálom, hogy 3 évet élt és ez szánalmas is.
Mivel ezt így meglépte az MS a Sony is kénytelen lesz különben lemarad, tehát jövő karácsonykor beköszönt az újjabb nextgen korszak.

Egyébként meg az MS-nek sikerül meglépnie amit a Valvenak nem a szar steam machinokkal, szerintem az MS pont ezt fogja csinálni, hogy lesz egy közös platform a win10, konzol exkluzív címek megszünnek, helyette win10 exkluzívok lesznek és azt is eltudom képzelni, hogy az új Box nem is konzol, hanem egy előre összeállítot Gaming PC lesz.
78.
78.
Heldengeist
#77: Én nem rinyálok, én már lassan két éve azt mondom, hagyják ezt a generációt a szarba, vállalják fel, hogy alulméretezték az erejét és jelentsék be a következőt. Ezt most megtették. Ez olyan szint, amit a jelen generációtól is elvártam volna 2013-ban (nem tablet proci és legalább HD7970 teljesítményű GPU).

Viszont ez attól még azokkal szemben kitolás, akik benyalták, hogy ez is egy előzőekhez hasonlóan hosszú életű generáció lesz és abban a tudatban vették meg. Én 2008-ban vettem Xbox 360-at abban a tudatban, hogy 2-3 év és generációváltás. Ehhez képest volt még 5. Egy már akkor is 3 éves konzolnál több, mint amennyit ez a generáció összesen fel tudott mutatni. Persze, támogatni fogják az előző (mostani) dobozokat is a következő megjelenése után még egy darabig, de szerinted milyen portok fognak jönni ilyen irdatlan teljesítménykülönbség mellett?
77.
77.
p3ti
Mindenki huhog meg elégedetlenkedik, de a vége úgyis az lesz hogy besétálnak az új konzolért világszerte - ennyi. El kell fogadni hogy ebben a világban semmit sem gyártanak hosszú távra. Se elektronikai cikket, se autót, se semmit - nem éri meg. Az hogy visszafelé kompatibilis pedig egy jó alternatíva. Nem tudják megoldani máshogy. Az internet azon zengett eddig hogy nem elég erős a gép, most jön az új gép ami erős, mostmeg azon rinyál mindenki hogy át lett b*szva. Nem lehet mindenkinek eleget tenni. Én személy szerint örülök az új boxnak, és majd eladom a régit és hozom haza az újat. Telefonok is évente jönnek már, ez a felgyorsult világ és technológia átka. Ezzel meg kell tanulni együtt élni
76.
76.
Heldengeist
#64: Valószínűleg nem túl nagy különbség, mert akkor a PS4-nél hajszállal gyengébb konzolt árulnak jóval drágábban. Mint említettem, az Xboxnak a kötelező Kinect mellett a jelentősen olcsóbb PS4 tett be nagyon. A Kinect rossz indok volt a magasabb árra, anélkül pedig egyáltalán semmi sem indokolta volna. Ha a PS is 500$-ral indult volna, akkor lehetne lemérni, mit is jelentett volna az ár.

Egyébként az Xbox 360 Elite 480$-ral, a PS3 pedig 600$-ral rajtolt. Habár Xboxból a merevlemez nélküli Core csak 300$ volt, a Premium meg 400$, PS3-ból pedig a 40GB-os modell 500$.
67.
67.
Norbiii
HUNRova, Mirror! Bírlak Titeket de ha nem fejezitek be, kénytelen leszek némítani Titeket! Nyugi skacok, tudtok Ti normálisan is, please!
63.
63.
Yanez
Mirror, HunRova - mostantól no off, pls! Nehogy már némítani kelljen! Köszönöm!
62.
62.
delphijos
#41: Erre én is azt mondom, - bármennyire is "kegyetlenül" hangzik - hogy nem a minimálbéren élők a célközönség. Ráadásul ha játszol, még csak nem is a hardver ami a legtöbb pénzbe kerül....
57.
57.
godach
Hogy a tökömbe nem unjátok még. Megyek inkább alszom, majd megnézem nyugodtan...nélkületek.
Nem hiszem el, valószínű egy bulit is így szétszarnátok... :)
44.
44.
Norbiii
Kérlek Titeket, hogy ne személyeskedjetek, köszönöm!
41.
41.
Norbiii
Az átlagkereset kicsit több, mint nettó 150 ezer, a minimálbér nettó 72 ezer, PS4 meg 100-150 ezer, ez mindent elmond, hogy kinek mire telik és hogy telik e a többségnek ps4re... Magyarországon egy körte alakzat van, ahol a többség van alul, aki gürizik a szó szerinti megélhetésért, van egy 10-20% felsőbb réteg, aki luxusban él, és van egy köztes réteg némi átfedéssel, az a középosztály...statisztikák,adatok és számok támasztják alá ezeket!
39.
39.
delphijos
#37: "Mert a Kinect nem volt jó semmire, ahogy a mai napig sem az"

Na jó, de induláskor még senki sem tudta hogy lo...ar sem lesz ami használja. Egyébként a véleményem az, hogy ami az előnye a pc architecturának ( ki van nyalva a fejlesztők alfele ) az a hátránya is bizonyos szempontból. Ahhoz hogy tényleg ne "erőből" hozzák a kötelezőt, sokkal komolyabb optimalizációra lenne szükség. Ezt szerintem tényleg benézték a tervezők. Ha mondjuk a ps2 az akkori aktuális pc "alkatrészekből" lett volna összerakva, szerintem nem hozta volna azt a minőséget....
37.
37.
Heldengeist
#32: Mert a Kinect nem volt jó semmire, ahogy a mai napig sem az, a PS4 meg 100$-ral olcsóbb volt.

Egyébként meg 4K-t és VR-t félretéve is, a konzolok a megjelenésük óta küszködnek még a 1080p-n stabil 30fps-sel is. Nyilván ez a fejlesztők sara is, nem erőlködnek nagyon az optimalizációval, de nem is volt sok tartalék a konzolokban, hogy erőből kihúzzák, jöttek is sorban a felskálázott 900p-s játékok. És itt a következő (jelenlegi) generációtól már azt várták/tuk, hogy a korszerű grafika mellett annál forradalmibb (de még nem VR) játékmenetbeli újításokra is futja majd az erőből, de már a korszerű grafika is csak üggyel-bajjal ment.
26.
26.
Norbiii
#23: Erről van szó! Eleve nem értem ezt a 2,5 év után újabb, jobb és erősebbet szeretnék dolgot, könyörgöm 2,5 éve jelentek meg, nem csücsül minden magyar gamer lakásában egy ps4 xbox o ...sokan még meg sem vették, mert DRÁGA, akkor hova úgy sietni tisztelt urak? ..:)

Nincs ps4-em, de az UC4-ről mindenhol azt olvasom, hogy brutál grafika, és talán ilyen grafikát még nem, vagy csak ritkán látni...
25.
25.
PS4jacksony
Itt úgy is a játékok fognak dominálni nem a processzormagok !
23.
23.
Nathan
Szerintem a mostani gépek is kihuzák még 4 évig és mindegy mi van benne mert azért valljuk be egy Uncharted 4 szintű játékot akkár milyen erős PC nem látsz még 2 évig
22.
22.
Nathan
Szerintem a mostani gépek is kihuzák még 4 évig és mindegy mi van benne mert azért valljuk be egy Uncharted 4 szintű játékot akkár milyen erős PC nem látsz még 2 évig
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...