E3 2016: Minden, amit az új Zeldáról tudnod kell

  • Írta: zoenn
  • 2016. június 15.
  • Videó
Link másolása
Tegnap este a Nintendo livestreamjében elég sok mindent megtudtunk a The Legend of Zelda: Breath of the Wildról. Most összeszedtük a fontosabb tudnivalókat róla, ráadásul jó hosszan bele is nézhetünk.

Kezdjük a főszereplővel! Eiji Aonuma, a játék producere elmondta, hogy a fejlesztés egy pontján tervben volt, hogy a játékosok megváltoztathassák Link nemét, ám később úgy döntöttek, hogy hősünk marad fiú. Ha ezt mégis meglépték volna, akkor logikus lett volna Princess Zeldát megtenni főszereplőnek, de ha a hercegnő harcol, akkor végül mi szükség lett volna Linkre?

A történet elején Link egy százéves hibernáció után egy sírban ébred, de kezdetben még elég homályos, mi lesz a küldetésünk célja.

A The Legend of Zelda: Breath of the Wild egyébként tizenkétszer nagyobb bejárható területet tartalmaz a Twilight Princessnél. Igazi vadonban kalandozhatunk, nem lesznek városok. Link egyedül fog utazni - igaz, egy farkast segítségül hívhat maga mellé. Az NPC-ket elszórva találjuk a térképen, nem fognak falvakba tömörülni.

Hogy mit csinálunk a vadonban, az csak rajtunk múlik. Már a kezdetektől fogva elérhető lesz minden, arra megyünk, amerre csak akarunk. Ha szörnyekbe botlunk, nem kell egyből karddal, vagy íjjal nekik esnünk. Működik a taktikusabb megközelítés is, a hosszú fűben lapulva becserkészhetjük az ellenséget, a táborokat egy eldobott bombával számolhatjuk fel. Ha egy völgyben állomásoznak a rémségek, felcaplathatunk a közeli hegygerincre, én onnan egy szikladarabot zúdíthatunk rájuk. A vadlovakat megszelídíthetjük, miután becserkésztük az állatokat. Érdekesség, hogy Link ezúttal jobbkezes.

A játékban előrehaladva folyamatosan nyílnak meg az új kosztümök is, kezdve Link hagyományos öltözékével. Gyűjtőszenvedélyünket is kiélhetjük, ahelyett, hogy szívek után koslatnánk minduntalan, az összeszedett gyümölcsökkel és zöldségekkel, valamint a vadállatok húsával gyógyíthatjuk magunkat. Nyersen is elfogyaszthatjuk ezeket, de ha megfőzzük, statjaink ideiglenesen megnövekednek.

A világ tele van kazamatákkal, a shrine-okat tetszőleges sorrendben tisztíthatjuk meg, és roppant hangulatosak és összetettek. A Breath of the Wildban olykor fizikaalapú fejtörőket is megoldhatunk. Nem túl összetett feladványok ezek, mégis sokat hozzátesznek a hangulathoz.

A premierre három Amiibo-figurával készül a Nintendo, a Rider Linkkel és az Archer Linkkel, valamint a Guardiannal, amely a játék egyik nagyobb főszörnye. Az új Zelda támogatja a korábbi figurákat is, köztük Wolf Linket is, aki társként kíséri utunkat.

És végül a látvány: elképesztően hangulatos designt rakott össze a Nintendo, és a legszebb az egészben, hogy nem lesz különbség Wii U-n és Nintendo NX-en, mindkét platformon ugyanúgy fog kinézni a játék.

A The Legend of Zelda: Breath of the Wild várhatóan 2017 folyamán jelenik meg.

3.
3.
delphijos
"a legszebb az egészben, hogy nem lesz különbség Wii U-n és Nintendo NX-en, mindkét platformon ugyanúgy fog kinézni a játék"

A Wii U szempontjából ez persze pozitívunm, kérdés hogy NX szempontból is az?
2.
2.
aordog
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...