Ismét bevásárolt a Vivendi a Ubisoft részvényeiből

  • Írta: fojesz
  • 2016. június 24.
  • Biznisz
Link másolása
Miután átvette az irányítást a Gameloftban, folytatta a Ubisoft-papírok felvásárlását a Vivendi. Érdekesség azonban, hogy a cég most visszavenne a tempóból, és az együttműködés lehetőségét keresi a Guillemot-családdal.

A Vivendi nyomulásáról június elején írtunk utoljára, amikor átvette az irányítást a cég a Gameloftban. A történet a héten folytatódott tovább, ahogy az sejthető volt, a francia óriásvállalat megcélozta a Ubisoftot is, az elmúlt napokban újabb részvényeket vásárolt, így összesen 20,1 százalékos részesedése van a kiadóban.

Érdekes azonban, hogy a Vivendi rácáfolt azokra, akik arra számítottak, hogy a cég olyan tempóval dübörög majd keresztül a Ubisofton, mint a Gamelofton: már most bejelentette, hogy egy fél évre biztosan lassít, és ahelyett, hogy minél előbb 30 százalékig növelné a részesedését, inkább a kooperáció lehetőségét keresi a Ubisoft vezetőivel.

Az említett 30 százalékos tulajdoni arány fordulópontnak számít, tulajdonképpen a Gameloft esetében is ez hozta meg az áttörést a cég számára. A helyi törvények szerint amennyiben egy befektető 30 százalékos részesedést szerez egy vállalatban, kötelező módon ajánlatot kell tennie a papírok maradékára is, vagyis egyértelművé kell tennie, hogy felvásárolná a céget.

Habár a többi részvényesnek ezt nem kell elfogadnia, a Gameloftnál több nagyobb befektetőt is megnyert magának a Vivendi - végül az alapító Guillemot-család is kiszállt a kiadó-fejlesztőcégből.

A Vivendi ehhez képest most azt hajtogatja: stratégiai okokból vásárolja be magát a Ubisoftba, és gyümölcsöző együttműködést szeretne elérni a vállalattal. Persze az igazgatótanácsot átrendezné picit, elvégre egy 20 százalékkal rendelkező tulajdonosnak mégiscsak képviseltetnie kell magát a vezetők között...

10.
10.
godach
#9: Szeretem az ilyen (konzolok miatt van minden) összeesküvés elméleteket. Ennyi erővel, akkor a PC miatt ez a fajta fejlesztői hozzáállás, már több mint 20 éve működhetne. Nem?
9.
9.
Raam989
Szerintem ez a bughalmazok kiadasa az ujabb konzoloknak koszonheto. A ps2 korszakban nem igazan lehetett patchelni a jatekokat, ezert kenytelenek voltak ulni rajta es egy kozel tokeletes jatekot kiadni. A ps360 korszaktol kezdve viszont konnyeden lehetett foltozgatni a jatekokat, igy nem kellett a tokeletessegre torekedni, majd kiadas utan, szepen lassan csiszolgattak a jatekaikon. Az ubival kicsit elszaladt a lo ezen a teren (pl. a siege konkretan most is beta allapotban van...), de korantsem ok az egyetlenek, akik bugos jatekokat adnak ki...
8.
8.
Blazkowicz
#6: Ez tény hogy gazdagok, mivel jómagam is Ubisofthoz kötődő alvállakozó cégnek dolgozom, így tudom miről van szó. 700+ Millió euró bevétellel zárta a Ubi az évet ami a régi bevételekhez képest jócskán elmarad, köszönhetik annak hogy bugalmazokat adnak ki az utóbbi években, pedig ezt régen nem engedte meg magának a cég. Ha a Vivendinek sikerül betörni, akkor ismét rendet raknak majd a cégnél és nem csak játék fosás lesz, de minőségi kontet is végre. Abban az értelemre tette magát sínre a cég, hogy messze elmaradnak a régi majd 1 milliárd eurós tiszta évi bevételek, ami kihatással van a kis cégekre is, amik a Ubitól kapják a melót. Szóval sem a Ubinak, sem pedig a megbízott cégeknek nem jó az amit a cég jelenlegi vezetősége csinál...
7.
7.
#6: Ezt senki sem vonta ketsegbe, de teny hogy parasztvakitassal jon ossze nekik a kivant osszeg. Nem csak a kiadok, a jatekosok is barmok lettek, hogy szarokert penzt adnak...
6.
6.
#4: Sínre tette magát? Gondolom azért szedik be a sok lóvét a játékaik után. Attól, hogy itt a neten sír a szátok az EA / Acti / Ubi hírek alatt, még mocsok gazdagok maradnak.
4.
4.
Blazkowicz
Nem értem, hogy mit vinnyognak egyesek... A Ubisoft régen jó volt és idővel saját magát tette sínre a cég. Ezen csak az segíthet ha a Vivendi teljesen felvásárolja őket. Nem kell rinyálni, amint sikerül teljesen betörnie a Vivendinek, onnantól kezdve végre nem bughalmazokat fognak szarni magukból, hanem lesznek végre tartalommal teli normális játékok, mint régen. :)
1.
1.
user101
Egy biztos, ubisoft terméket eddig is, de ezután még inkább csak a gog-on szabad venni... már ha egyáltalán forgalmazzák ! :DDD
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...