Lelőtték a rajongói Battlefront-projektet

  • Írta: fojesz
  • 2016. augusztus 1.
  • Gyászhír
Link másolása
Pontosabban a fejlesztés folytatódik, de a játék nyomokban sem utal majd a Star Wars-univerzumra. Nem meglepő módon az Electronic Arts szemét szúrta a Galaxy in Turmoil, mondván az eltereli a figyelmet a saját Battlefront-sorozatáról.

A Galaxy in Turmoil többször is felbukkant nálunk , a Frontwire Studios olyan lelkesedéssel dolgozott a félbehagyott Star Wars: Battlefront III "feltámasztásán", hogy már előre féltettük a srácokat, mi történik majd, ha bekopogtat náluk a jogtulajdonos Disney. Habár a Frontwire próbálta elejét venni annak, hogy a projekt lelövésére kényszerüljön, úgy tűnik, hiába: ma bejelentette, hogy a Galaxy in Turmoil egy, a Star Wars-univerzumtól független játékként készül tovább.

A csapatot vezető Tony Romanelli még június végén kapott levelet a Lucasfilmtől, amiben arra kérik őket, függesszék fel a munkálatokat. Romanelli egy későbbi telefonbeszélgetésben kiderítette, nem is a Lucasfilmet zavarta a projekt, hanem az Electronic Artsot, mondván az eltereli a figyelmet a saját Battlefront-sorozatáról. A Lucasfilmnek pedig ezzel meg volt kötve a keze, az EA-vel kötött szerződésük alapján nem adhatják oda másnak a Star Wars-címet, hiába lennének nyitottak az együttműködésre.

Habár Romanelli szerint továbbra sem jogsértő a projektjük (többek között azért sem, mert ingyenesen adták volna ki), nem szeretnék, ha bírósági ügy lenne a történetből, ezért úgy döntöttek: átalakítják a játékot, és egy teljes mértékben Star Wars-mentes projektet faragnak belőle.

Minden, amit korábban megígérték, marad viszont: 64 fős multira, egyjátékos kampányra és ingyenes megjelenésre számíthatunk többek között.

16.
16.
user101
Az elejétől bűzlik az egész. Tisztában voltak vele, hogy az EA keresztbe fog tenni nekik és nem fogja hagyni a kiadást. Olyan minőségű meg nem volt a cím, hogy bárki is felkarolja és "official release" legyen a vége. Persze ingyenes...

Ha én ingyenes játékot akarnék csinálni amiben semmilyen ( !!! ) módon nem vagyok anyagilag érdekelt, de nincsenek meg a jogok, akkor megcsinálom kussban és csak akkor állok elő vele, amikor már játszható és teljesen működőképes a cucc ( plusz moddolhatóvá téve adom ki, hogy bárki tudjon hozzá tartalmat generálni ). Majd, azonnal ki minden létező terjesztési fórumba, hogy mindenki ( !!! ) hozzá tudjon jutni és mire az EA észbe kap, addigra aki akarta már leszedte. Amikor meg elkezdenek hisztizni a saját oldalamról leszedem és bejelentem, hogy letiltották a jogok miatt a fejlesztést és nem lesz hozzá támogatás... Akkor viszont már késő! ]:-E

Persze ehhez kell az is, hogy semmilyen formában ne lehessen hozzám kötni, hogy bármilyen előnyöm is származott belőle, kivéve az elismerést. ( Na ez utóbbiban nem vagyok biztos jelen esetben, tuti, hogy valamilyen formában nyerni akartak rajta - erre utal az egész folyamat. Hát nem jött össze, viszont így a játék ingyen reklámot kap - mondván ez az a program ami majdnem BF3-lett.. Szóval ők sem túl tisztességesek ! )
15.
15.
Mediczoli
Nekem meg az szúrta a szemem, hogy megvásároltam a Battlefrontot szinte már kényszerből játszottam vele,hogy legyen valami de egy orbitális nagy rakás szar volt !!! Nekem csípi a szemem , hogy átbasztak !
14.
14.
Gykrizsi
#12: Ne is mond, az valami hihetetlen volt, jószerével el sem hiszem, hogy ezt így le mertek adni..
13.
13.
Mekee85
#2: Miért most milyen állapotban van? Van már netán valami mélysége, van benne ötlet vagy valami? Mert azonkivül hogy dlcként vehetsz pályàkat, az nem tartalom.
EA ugygondolta hogy SW névvel bármilyen f*st le lehet tolni az emberek torkán, hát nem jött be. És örülök neki, mert talán meg is fogják ezután erőltetni magukat
12.
12.
Chrysh
#11: Azt az EA kamukonferenciát ki kell még hevernem... :)
11.
11.
Gykrizsi
#10: 3 játék is készül, reménykedjünk:)
10.
10.
Chrysh
Istenverte Star Wars széria, oly' sok minden játékot lehetne belőle csinálni, oly' sok ember lelkesedne az ötletért, de a cégek magasról b@sznak rá
9.
9.
Necreon
#1: Tudják ők is nagyon jól, csak nem zavartatják magukat. Teljesen világos hogy azért jött ki az új SWBF ilyen formában, hogy az SWBF2-ben elkezdjék szépen visszarakosgatni a kivett feature-öket és nyomják a falvédőről éppen csak lejött embereknek hogy úúúú nézd mennyi újítás, vedd meg a folytatást (meg a season pass-ot). Kb. SWBF3-ra eljutunk szerintem félúton az eredeti SWBF2 szintre.
8.
8.
Maximo32HUN
#4: Igazából nem sok pénzt költöttek a jogokra mint arra bárki számítana mert mint videojátékfejlesztési jogot a Pandemic (SWBF1 fejlesztői) birtokolták és az egész Pandemic velük együt a star wars BF a Battlezone és a DarkRegin jogok is.
7.
7.
Gykrizsi
#5: Nem arra gondoltam, hogy tök ugyan úgy, ahogy elkezdték (ingyenesen), csak szimplán hogy csinálnának valami SW cuccot, és társulhatnának. Tudták jól, hogy ez így kuka lesz, nem értem miért nem próbálták meg kezdéskor felvenni a kapcsolatot, ha annyira SW-t akartak csinálni.
5.
5.
#4: Azért, mert az EA reflexből elvetné már csak az ingyenesség miatt is az ötletet. De feltehetőleg az egészet át is kéne alakítaniuk. Ugyan arra a sorsra jutna, kapnánk még egy Battlefront 3 helyett kapott overpriced szart.
4.
4.
Gykrizsi
Igazából szomorú meg minden, de végül is ha az EA milliárdokat fizet a jogokért, akkor más ne csináljon csak úgy brahiból SW játékot. Ezt függetlenül attól mondom, hogy milyen lett a BF. Nem viccből vannak a jogok. Ha meg értenek hozzá, és komolyan gondolták, miért nem keresték rögtön az EA-t, most pont van valami origin program, amivel kis csapatokat támogatnak.
2.
2.
strike19
Mint ha nem lehetett volna tudni.
Az EA nem azért fizett milliókat a Disney-nek ,hogy mások is használhassák a brand-et.
Sajnálom ,hogy a Battlefront nem volt olyan állapotba megjelenéskor mint ahogy most van akkor lehet sikeresebb lenne.
PS4-en néztem múltkor láttam hogy 40 000 játszottak.COD BO2 PS3-mal ugyan ennyien játszanak bármikor mikor belépek és az egy 3 éves játék.
1.
1.
Stranger
Eltereli a figyelmet... eh. Vagy ciki hogy egy rajongói játék tartalmasabb mint egy AAA költségvetéses Battlefront.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...