A Forbes szerint késni fog a Nintendo NX

  • Írta: Shifty
  • 2016. szeptember 14.
  • Pletyka
Link másolása
A Forbes egyik szerzője egy terjedelmes írásban épp azt pedzegeti, hogy a Nintendo NX körüli nagy titkolózás valószínűleg nem a véletlen műve. Okfejtésük szerint nem is jelenik meg jövő márciusban az új konzol.

Április végén jelentette be a Nintendo, hogy a sikertelen Wii U utánra tervezett új konzoljuk, a Nintendo NX 2017 márciusában érkezik a boltokba. Hogy miért hagyja ki a hagyományosan erősnek számító ünnepi szezont az NX, arról a Nintendo elnöke, Tatsumi Kimishima egy korábbi nyilatkozatában már mesélt. A Forbes azonban egy hosszas okfejtésben igyekszik megcáfolni mindezt, ráadásul azt is belengeti a cikk szerzője, hogy nem kizárt, hogy a korábban megerősített jövő márciusi premiert se tudják majd tartani a kiotóiak.

A Wii U csúfos fiaskója után érthető, hogy a Nintendo az új konzollal óvatosabb, a túl nagy titkolózás viszont akár vissza is üthet. Tavaly leginkább csak pletykákról szóltak a hírek, a Nintendo ráadásul azzal igyekezett hűteni a kedélyeket, hogy majd csak 2016-ban osztják meg az NX első konkrét részleteit. Ez idáig kimerült abban, hogy bejelentették, 2017 márciusában jelenik meg az új konzol, pedig időközben volt egy E3, egy Gamescom, illetve épp zajlik a Tokyo Game Show, ami a hazai terep előnyei miatt szintén remek lehetőség lett volna, hogy valami nagyot dobbantsanak.

Pedig a premierig már csak hat és fél hónap van hátra. Habár a PlayStation 4 és az Xbox One esetében sem telt el túl sok idő a bejelentés és a megjelenés között (a Sony 9 hónappal, a Microsoft 6 hónappal előbb mutatta be konzolját), de ott nagyon komoly reklámkampány övezte a premierig hátralévő időt, közte például egy E3-mal, ami tulajdonképpen abban az évben semmi másról nem szólt.

Ehhez képest a Nintendo kihagyott minden ziccert, így nem maradt más esélye, mint a rendszeresen jelentkező Direct-sorozata keretében beharangozni az NX-et és annak új részleteit, vagy a Sony mintájára szervezni egy PlayStation Meetinghez hasonló rendezvényt, ahol lerántják végre a leplet a sokak szerint hibridnek tervezett konzolról.

A karácsonyi szezon kihagyásáról már tettem említést, de ezzel kapcsolatban is fontos kihangsúlyozni, hogy egyedül a Sony mert hasonlót húzni, méghozzá a PlayStation 2-vel, és azt is csak Japánban. A Forbes írója szerint a Nintendo is inkább 2016-ra szerette volna pozicionálni a konzolt, csak valamiért erről lekéstek, így lett végül 2017 márciusa, ami viszont még benne van az aktuális pénzügyi évük zárásában.

És van itt még egy lényeges dolog. A Nintendo mestere a késéseknek. Gyakorlatilag nincs olyan játékuk vagy termékük, ami ne késéssel jelent volna meg. Ott van például az új Zelda, a Breath of the Wild, vagy a Fire Emblem és az Animal Crossing mobilos változatai, amelyek épp 2017-re csúsztak át. Ráadásul Shigeru Miyamotónak van egy mára már híressé vált mondása, miszerint egy elhalasztott játék még mindig jobb, mintha siettetve dobnának piacra valamit. Valószínűleg ez a filozófia azóta se kopott ki a kiotóiakból és ez bizony érvényes a hardvereikre is.

 A Pokémon Go elképesztő sikerével a Nintendo viszont lélegzetvételnyi időhöz jutott, hiszen a befektetők még mindig a pillanatok alatt keresett elképesztő mennyiségű pénzüket számolgatják. Valószínűleg a nemrég bejelentett, iOS-es Super Mario is eltereli majd kicsit a figyelmet az NX-ről, így a cikk szerzője nem biztos benne, hogy a korábban megerősített 2017 március meg fog valósulni, hacsak a következő egy-két hétben nem történik valami hirtelen jött leleplezés.

34.
34.
delphijos
Szerintem az N ott híbázott, hogy már makacsul ragaszkodott az innovációhoz. Mindegy mi legyen, csak valami "új". Ha csináltak volna egy Wii HD-t, és a hw-be ölik a kontroller árát, kijönnek egy. Ps4-nél kicsit jobb konzollal, nyertek. Van hogy meg kell újulni, de ne kötelező jelleggel, izzadva, és talán feleslegesen.
25.
25.
Yanez
#22: Pl tv reklámokban mindig csak a PS-t meg Xbox-ot látni. Meg pl a kirakatokban. SOHA nincs WiiU, csak a két konkurens. Még a Gamestop-ban sem! Bemész, s ott is valami sarokban dekkol. Csak a megjelenésekor tettek ki egy gépet, hogy kilehessen próbálni, de nem sokáig. Szóval igen, szar a marketingje, és ahogyan írod, ez is közrejátszott a rossz eladásokban. Meg még több egyéb ok.
22.
22.
Norbiii
#14: "Itt amcsiban szinte minden második ember tudja mi az a PS meg Xbox, de eddig csak eggyel találkoztam, aki tudja mi az a WiiU, "

Egyetértek, erről beszéltem én is. :)
19.
19.
zozo76hun
azert jo nehany cim elment volna wiiu-n is. pl biztos hogy valamivel jobban futott volna a battlefield 4 rajta mint a ps3/xbox360-on, szoval azt elvitte volna, maris lenne ra egy vezeto fps. dead island is jot tett volna neki. most csak igy hirtelen ami engem is erdekelt volna. gta 5 sincs rajta ugye.
18.
18.
Heldengeist
#17: Láttam már chipsen WiiU-t is nyereményként.
17.
17.
aordog
Láttam én már a TV-be régebben PS illetve XBOX reklámot
Ha chipsen vagy valami marhaságon lehet nyerni,akkor mindig ezen a kettôn.A marketing az a legfontosabb.De itt nagyon hiányzik.A boltba kevèsbé veszek meg azt amit nem hirdetnek.Pedig ez nem azt jelenti hogy annak a terméknek nincs értéke.A telefon tök jó példa...nem hírdetik a chinai "szarokat"de a legtöbb odaver az almának a samsungnak meg az élet jónak.(LG)
De a legtöbb ember ezeket keresi.Fogalmuk sincs mi az a doodgee,ZTE vagy a nemrég piacra kerulô thor.
10.
10.
aordog
Ha létezik az NX,akkor már mind 1,hogy mikor jönnek elô vele,mert modosítani nem fogják.WiiU-m van ês imádom,de igen kell mellé egy PS4 (valakinek One).
Innentôl számomra az NX-nek egyenlôre nincs létjogusultsága.Ha ki is jön...legalább 2évet kell figyelnem,hogy azt mondjam:cseréljük le a WiiU-t az NX-re.
Ha a többi kiado nem gondolja,hogy támogatja,akkor elég felejtôs lesz a dolog.
De a legfontosabb az lenne,hogy sima Nintendo néven jöjjenek ki,mert ez így màr nem Next Generation.És fontos lenne a WiiU kompatibilitàs és ha a PS4 pro idehaza 137ezer körûl fog mozogni,akkor ennek nem lesz esélye 100ezer felett.
A PS4 és a One is jelenleg jobb megoldásnak tûnik.Magam ellen beszélek,de az új Zelda mivel jön WiiU-ra így az NX-nek egyenlôre semmi bejelentett exluziv cím nincs a láthatàron!
8.
8.
Norbiii
#7: Ugye? XD
Nem vagyok grafikahuszár vagy mi, persze szeretem a szép grafikát, gyönyörködöm benne, de egyetértek, kell az erős vas, mert a mai játékostársadalom egy nagy részének ez túlzottan fontos, (már a tényleg erős Ps4 is "gyenge" egyesek szerint) és ha elmarad az erős hardver, félő, hogy az NX is elbukik! :(
7.
7.
zozo76hun
#6: ja, meg sokan azt hittek csak egy uj kontroller a wii-hez! en azt gondolom hogy akar lesz valami inovativ benne akar nem, kakao nelkul nem megy manapsag. ha nagyon elmarad a masik kettotol mar boven hatranyban lesz. na de majd meglassuk, amig semmi konkret nincs addig nem szabad temetni semmit!
6.
6.
Norbiii
Oké megvárták a konkurensek adatait, információit, (ps4 pro még idén ugye) hogy ha valami újt csinálnak azt ne tudják úgymond lenyúlni. Na de meddig várnak még? Reklámozni kéne, és még mindig semmi! A Wii U-val is az az egyik baj, hogy az utca embere nem nagyon hallott róla...
5.
5.
zozo76hun
#4: szerintem meg osszessegeben baromsag volt mert a le/fel lesegetes meg hogy merult az egesz koceraj mint az allat nalam nem jott be. de ez tok egyeni dolog, elismerem hogy masnak meg ez a legjobb innovacio ami mostanaban tortent a konzolos eraban. a hardware erejevel meg egyetertunk. ;)
4.
4.
Naridar
A WiiU-ban volt lehetőség (a controller képernyője nagyon jól tud működni pl. térképek, inventory-k céljából), csak a hardver maradt el erőben a többitől, a kiadók pedig nem szívesen butították volna vissza a játékaikat az X1/PS4 verziókhoz képest. Ha az NX is gyengébb lesz, mint a jelenlegi generáció, akkor megint ugyanez a probléma áll elő.
3.
3.
zozo76hun
kivancsi vagyok mennyit ut majd az nx, mert ha annyira mint a wiiu tablet-kontrollerje akkor kereszt. furcsaltam is mikor bemutattak, mondom mi a fasznak a masodik kepernyo, filoztam is hogy a nepszerubb jatekokban mit erne ez a feature, de hogy mondjuk bf alatt folyamatosan lessek a tabletre meg vissza a kepernyore meg elmeletben is faraszto baromsagnak tunt. ezek szerint nem csak nekem nem jott be. na meg a hot gyenge hardware a masik. kivancsi leszek az nx-re, plane ugy hogy itt a ps4pro meg jovore a sokkal erosebb scorpio.
2.
2.
#1: Egyetértek, kár erőltetni ezt a "vidd magaddal az asztali konzolt vagy annak egy részét" ötletet, meg a tablet szerű távirányítókat, kézikonzolnak ott a 3DS meg a mobiltelefonok, inkább egy épkézláb konzolra lenne szükség amin fasza kis játékok vannak, sok-sok-sok jó Nintendo játék, nem egy elmaradott, ultra innovatív félig hordozható baromság...
1.
1.
dzsiádzsó
Azért az a vicc, hogy a Nintendo teljes kudarcba fulladt Víjú-val, pofátlan volt az a bőrlehúzás és ennyiért, amit toltak, de nem lett volna rossz az NX, erre hát nem a konkurencia is lép, és lényegében megint a leggyengébb konzol lesz valószínű, megint valami forradalmi dologgal próbálkoznak, amit eddig se sikerült eladni, de NX néven majd igen, kicsit dobni kéne a kontroller meg handled, meg képernyő meg minden, de valahogy semmi témát, és nekiállni olyan über kis játékokat csinálni, mint Wii-re, és akkor kutyát nem fog érdekelni semmi..
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...