Csak internettel játszható a Super Mario Run

Habár a Super Mario Run alapvetően az egyjátékos módra épít, a játékot csak és kizárólag aktív internetkapcsolat mellett játszhatjuk majd. A Nintendo biztonsági okokból döntött így.

Shigeru Miyamoto a Mashable-nek adott interjúban magyarázta meg, hogy miért csak internetkapcsolat mellett játszhatunk a Super Mario Runnal: a kalózkodás miatt, illetve biztonsági okokból döntöttek így, és lényegében a platformválasztásnál is ez a dimenzió játszotta a főszerepet.

"A szoftver nagyon fontos számunkra és a vásárlók számára is, szeretnénk egy biztonságos és stabil környezetben játszható programot kiadni." Az egyelőre iOS-exkluzív Super Mario Run három játékmódot vonultat majd fel, és bár alapvetően egyedül játszhatjuk, aszinkron multi lesz benne. A mobilos címek hackelése még az Apple készülékein is hétköznapi jelenség, a címeit 100 százalékos kontroll alatt tartó Nintendo valószínűleg ezt szeretné kivédeni. Habár a cég gondolkodott rajta, hogy a szigorúan egyjátékos tartalmakat leválasztja és nem teszi internetfüggővé, ezt az ötletet végül elvetette.

A Super Mario Run december 15-én válik elérhetővé első körben 150 országban. Meglepően drága cím lesz, 10 dollárt kóstál majd, viszont letölthetünk belőle egy demót is, hogy megnézzük, tetszik-e.

A játék a minap Jimmy Fallonnál vendégeskedett, és egy élőszereplős előzetest is kapott. Mindig csak a rohanás:

7 komment - szólj hozzá!