Sok helyen már most hiánycikk a Switch

  • Írta: fojesz
  • 2017. január 16.
  • Hardver
Link másolása
Egyes áruházaknál már nem lehet előrendelni az új Nintendo-konzolt, máshol pedig csak úgy fogadnak rendeléseket, hogy nem tudják garantálni a kiszállítást a megjelenés napján. A Nintendo ígéretei szerint nem lesz készlethiány.

A Nintendo Switch március 3-án kerül boltokba Amerikában, Japánban és "a fontosabb európai országokban, és alig kezdték el az üzletek felvenni az előrendeléseket a gépre, az sok helyen már most hiánycikk.

Az amerikai és a brit Amazonnál sem lehet már előjegyeztetni a gépet, de ez a helyzet a Best Buynál és a Walmartnál is. A brit GAME ugyan továbbra is fogadja az előrendeléseket, de nem tudja garantálni, hogy időben megkapják a vásárlók a masinát.

Hogy számíthatnak-e az üzletek további készletekre, még nem világos, a GameStop azt ígéri a közleményében, hogy igyekszik együttműködni a Nintendóval a helyzet javítása érdekében, és amennyiben extra szállítmányhoz jut, értesíteni fogja a vásárlókat.

Mindezt úgy, hogy a Nintendo of America elnöke, Reggie Fils-Aime ezúttal is letette a kisdobosesküt, hogy nem lesz készlethiány, a Wirednek adott interjúban elmondta, az a céljuk, hogy "aki Switchet szeretne venni, az vehessen Switchet". Habár Fils-Aime a NES Mini esetéhez hasonlította a Switch rajtját, amit szerinte szándékosan árultak limitált mennyiségben, valójában már a Wii és a Wii U idejében is probléma volt, hogy a vásárlók üres polcokkal találkoztak a megjelenés után.

Ami azt illeti, a számok sem feltétlenül biztatóak: Fils-Aime szerint 2 millió Switchet küldenének boltokba az első hónapban, de abból kiindulva, hogy a Wii U-ból másfél hónap alatt 3 millió példány fogyott, és a gép hiánycikk volt, könnyen elképzelhető, hogy ez a mennyiség nem lesz elég. Fils-Aime szerint ugyanakkor a 2 millió igenis nagy szám, ráadásul a március jellemzően az év laza időszakát jelenti a vásárlási láz szempontjából.

Hasonló nyilatkozat egyébként már a Wii U rajtjakor is született, érdemes elolvasni.

Memóriakártyát, de milyet?

Ahogy azt már megírtuk, a Switch 32 GB-os belső háttértárral kerül boltokba, ezt pedig microSDHC- vagy microSDXC-kártyával bővíthetjük. Ha a letölthető játékok hívei vagyunk, erre mindenképp szükségünk lehet: noha a Switch-játékok pehelysúlyúnak tűnnek napjainkban, és még az új Zelda fájljai sem nyomnak többet 13,4 GB-nál, könnyű kiszámolni, hogy ez az adatcsomag alaposan megfekszi majd a Switch gyomrát.
A jó hír az, hogy a Nintendo szerint a memóriakártyát vásárlók előtt nincsenek határok, a Switch 2 TB-ig mindenféle kártyát támogat majd. Rossz hír viszont, hogy jelenleg legfeljebb 256-os microSDXC-kártyát vehetünk, és azt sem olcsón - a méretesebb darabok nem léteznek még, egyedül a szabvány ismeri őket.
61.
61.
Yanez
#59: Ez igaz. Én csak annyit akartam mondani, hogy marketingtől függetlenül, ami szar, az szar is marad, csak ugye lehet, hogy a jó reklám miatt elér bizonyos sikereket, mint pl a No Man's Sky. Ami viszont jó áru, az könnyen sikeressé válhat gyengébb marketinggel, ha nem is rögtön! Ám annyi szent, hogy kell a marketing, legyen az gyenge vagy erős. Viszont azt se felejtsük el, ha a köztudatba akarják építeni a szart, azt is csak egyszer süthetik el a birkákkal! Ezért is fontos, hogy amit "hangos" reklámmal durrogtatnak, az tényleg legyen jó, ha hosszútávra akarnak sikeresnek lenni! Ellenkező esetben könnyen lehet, hogy csak egyszeri fellángolás lesz a dologból. Pl ha most bejelentenének egy NMS2-t és szarrá reklámoznák, már nem biztos, hogy sokat segítene az első rész után.
56.
56.
delphijos
#48: Az hogy elismerik hogy "lesz új konzol" , az kb. a semmi a négyzeten. Négy hónapja kijött egy "teaser" video, kb. nulla infóval. Ment az ötletelés hogy akkor a hordozható rész a komplett konzol, vagy a sokkoló is "csinál valamit". Ez is kb. semmi. Ez a januári bejelentés volt valami, ennek kellett volna 4 hónapja jönni.... És utána folyamatosan köztudatban tartani. Mint mondtam, az ha a "kemény mag" megveszi, az kevés lesz.....
55.
55.
delphijos
#49: Nem is értem miket írsz, komolyan. Pont a ONE-t hozod fel példának hogy nem annyira fontos a marketing???? Csak mert többet adtak el belőle mint a U-ból? Nézz körül ember. Az MS "nyerő" helyzetben volt, az előző genben. Azzal a "nem fontos" negatív marketinggel ( amit próbáltak javítani, nem sikerült ) van most lemaradva kb. fele annyi eladott konzollal. Nem azért mert a PS4 annyival jobb lenne vagy bármi... Na, ennyit a marketingről.
53.
53.
rDAVE
#52: Nem csoda, kevés embernek nyerte el a tetszését az ötlet, még a Sony is trollkodott velük a használt játék megosztásáról készült videójukban.
52.
52.
RangerFox
#50: Az már más kérdés, hogy pár nappal a bejelentés után azokat a dolgokat visszavonták..
51.
51.
Yanez
#50: Azt egy szóval sem mondtam, hogy nem kell marketing.
50.
50.
myrte
#49: Senki se vesz olyan terméket amit nem ismer, illetve nem hallott róla. Még a Kínából beszerezhető no name elektronikának is próbál utána nézni az ember.
Mivel xboxnál jól elszúrták a marketinget. Mindenki csak azt krákogta, hogy jajj internet kell a játékhoz és nem lehet a játékokat eladni. Holott sokkal jobb lett volna, ha haver is tudna játszani megvásárolt digitális játékainkkal.
49.
49.
Yanez
Úgy állítjátok be a marketingot, mintha az lenne a döntő egy konzol sikerességében. Valamilyen szinten persze sok függ tőle, de nem minden, mert ha valami jó, annak hiába rontják el a marketingjét, az idővel úgyis felemelkedik. Pl WiiU - gyenge marketing = gyenge eladások? Hát nem, nem emiatt fogyott kevés belőle, hanem mert visszafogták a konzolt a szélesebb közönségtől.

Jó példa erre az XO elcseszett marketing katyvasza, ami még csak a gyengével sem egyenlő, mivel annál is sokkal rosszabb lett. És? Sokkal többet adtak el belőle, mint az N a WiiU-ból, holott az előző genben a Wii toronymagasan győzött. Miért? Mert a masina nem csak egy szűk réteget akart betoborozni. Tehát csak magaamt tudom ismételni, ami jó, az nem bukik el.
47.
47.
delphijos
#45: Szerintem sincs igazad. A "bejelentés" az az amikor hivatalosan elismerik, és adnak róla nemi infót. Az hogy gamer fórumokon pletykák keringenek, az nem bejelentés, és marketing értéke se sok van. Sőt, pletykálták hogy leáll a U gyártása, cáfolták, aztán kiderült hogy mégis. Marketing szempontból az elmúlt fél évnek (legalább) már a Switch-ről kéne szólnia , és nem csak pletyka szinten, hogy "jön valami". Ilyen alapon már a PS5 is be van jelentve mert már mennek a találgatások mikor jelenik meg....

A másik dolog, hogy lehet napestig szajkózni hogy az "N mindig más volt" csak nem érdemes. Senki sem azt mondja hogy nem jók a játékaik (persze ez szubjektív) csak az a kérdés ( ezt már máshol leírtam) hogy az a pár - akár még szuper egyedi - játék eltart-e egy egész platformot. És a U alapján az a válasz hogy nem. Persze lehet a játékosokat hibáztatni, csak nem sok értelme van. Mert az az igazság, hogy ha valaki játékos, annak csak egy N konzol ma ezzel a felhozatallal kevés. Akármilyen jók is a játékok. És második platformba meg nem biztos hogy beruház mindenki. Az N-nek hogy nem bukjon bele, ma már kevés ha csak az "elvakult" fan-ok veszik majd meg. Ez a lényeg.
34.
34.
Norbiii
Egészen a Wii-ig, a Nintendo erős hardverű konzolokat adott ki!
Így van, egészen a Wii U-ig, volt sok Mario játék, és rengeteg nem Mario játék, és multis játék, a Wii U-nál ez nem volt annyira jelen, és sokaknak hiányzott. NES, SNES ahol volt Mario, és volt mondjuk Contra, és sorolhatnám....DE: A Nintendo mindig kiadta a saját kis címeit, csak akkor még a külsős fejlesztők is hoztak játékokat, tehát nem arról van szó, hogy a Nintendo megtiltotta, hogy Wii U-ra jöjjön sok nagy multis cím, hanem egyszerűen kihátráltak külsős cégek a Wii U mögül (ennek több oka van)! A Nintendo továbbra is készíti a szívvel készített kis aranyos játékokat, továbbra is koncentrál a családokra, és hű marad régi önmagához, és továbbra is jönnek Mario, Zelda, Donkey Kong stb...játékok.
30.
30.
jszili32
#28: Bloodborne teljesen oké, azzal tényleg játszanék, meg az új ff-et is kipörgetném, nagyon király lenne.
Witcher 3????? Tomb raider... Ezekre nem tudok mondani semmit, uncharted 4-et most pörgettem ki haverral és... tele skiptel szar az egész, a fizikája nem rossz, de nincs benne semmi kihívás, néha a lövöldözős részek jók, de nem igazán éri meg beszerezni
Zero kihívás 20000Ft-ér
28.
28.
rDAVE
#24: Ömmm, ezt remélem nem gondolod komolyan... Az okés, hogy téged nem mozgat egy Forza, Bloodborne, Uncharted vagy mit tudom én mi, de már csak a multi címek miatt is megérheti venni egy PS-t vagy Xboxot. Ennyire nem kell elfogultnak lenni, hogy már azt sem látod mennyi játék van azokra. Azért van ott Witcher 3, meg FFXV, Tomb Raider és a többi, ami nem jön Nintendora.
25.
25.
jszili32
24.
24.
jszili32
#20: Jó értem amit mondasz, de mondd már meg nekem hogy miért venném meg másodlagos konzolnak??
Nekem nem kéne ps4 meg xbox, mondj 5 olyan játékot amiért érdemes lenne xboxot meg ps-t venni légyszives!!
21.
21.
DON GONDOCS
#19: Ez nem kicsit elfogult vélemény egy igazi rajongó tisztába van a hibákkal is. Mindig is jobb volt XD meg jobb volt a reklámja azért nem ilyen egyszerű a képlet. A Wii olcsóbb volt a 360 és ps3 drágább mégis sok fogyott belőle. Azért mert nagyobb volt a kínálat. Most egy sarkított példa. Vam egy kocsi alsó kategóriás kocsi teljesen új gyári állapotban garanciával, olcsón és van egy használt középkategóriás, használtan, felújítva, extrákkal, kicsivel drágábban. Nyílván a másodikat választod, mert jól jársz vele.
20.
20.
Heldengeist
#19: Nem. A Nintendo nem jobb. A Nintendonak van egyféle Nintendós játékkínálata, amire a piac jelentős része egyszerűen nem kíváncsi vagy nem ér neki annyit, hogy akár csak egy második konzolnak megvegye annyiért, amennyiért kínálja.
19.
19.
jszili32
#18: Mindenestre egy Super Mario vagy egy Zelda játék még most is többet ér mint 20 xbox One-os vagy PS4-es játék, a másik kettő csak grafikát tud semmi mást, a nintendo legalább próbálkozik újabb dolgokkal is, de sajnos mostanában a birka szellem uralkodik az emberek között és a nintendo számít minősíthetetlennek...
Én ezt nem értem ! A nintendo mindig jobb volt és jobb is lesz mint a másik kettő, csak jobb reklámja van a ps-nel meg az xboxnak, ennyi!
17.
17.
Don Mattrick dr Phil Spencer
Most olvasom egy másik oldalon, hogy nem lehet játszani töltés közben a joyconnal csak ha handelhed módban van. szóval ha tv-n játszol és lemerül akkor teheted a dokkolóba, vagy kiveszed a dokkólóból a switchet és úgy játszol de ugye akkor meg az is merül.
12.
12.
GAMEROD
Várható volt hogy így lesz, nem pedig ahogy a kelet-európai Pistike a fotelban elképzeli. A fejlett országokban elég nagy kereslet van a Nintendo-ra is, ezeket az embereket nem a hardver és az fps érdekli hanem a közösségi szórakozás, és ebben a Nintendo az első.
11.
11.
Yanez
Ha visszafelé kompatibilis lenne legalább a WiiU-val, akkor szerintem én 100%, hogy vennék egyet. Így viszont lehet, hogy egy WiiU-ra fogok beruházni, vagy befizetek egy PS4 Próra, hogy a 4K tv-mnek is több értelme legyen. Bár utóbbi erősen kérdéses.
10.
10.
Don Mattrick dr Phil Spencer
És ahogy várható volt az emberek nagy kanállal eszik az új terméket. Csal kicsit legyen jobb Wii-Unál.
9.
9.
delphijos
#5: Pontosan erről van szó. Szó sincs róla hogy ne lennének képesek eleget gyártani....
6.
6.
shatterhand
Rajtam mulna ez inkabb szegyen lenne a cegemre nezve. Nem tudok eleget gyartani vagy mi?
Ertem a hype reszt de miez? 10japan rakja ossze egyesevel? Igy keszulunk fel?
5.
5.
tsulok
#1: Ja a Nintendo mindig keveset gyárt le és ezzel próbálja növelni a hype-ot.

Ettől függetlenül egyáltalán nem egyszerű legyártani a megfelelő mennyiséget. A fő probléma a raktárakkal van. Az eladóknak nem küldhetik ki, hónapokkal a megjelenés előtt. A központi raktárak mérete meg korlátos. Két hét alatt meg nem lehet ~3 M darabot legyártani.

Szerintem az elmúlt 15 éveben nem volt olyan kicsit is sikeres konzol, ami megjelenéskor nem volt hiánytermék.
3.
3.
crytek
#1: Szerintem csak annyi az egész hogy ezek az említett üzletek rendeltek x db-ot a nintendotól amit el is "kapkodták" mindenhonnan.
Az hogy mennyi az annyi sehol nem írják lehet ilyen 10 ezer db-os készletek csupán ....de biztos jönnek majd indok erről is.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...