Félkész PC-s port lett a Nioh: Complete Edition

  • Írta: zoenn
  • 2017. november 8.
  • Hír
Link másolása
Tegnap jelent meg a Team Ninja nagy sikerű soulsbourne címe PC-re, ám a Nioh: Complete Edition komoly irányítási problémákkal küzd. Az egy dolog, hogy nem támogatja az egeret, billentyűzettel is roppant kellemetlen terelgetni Williamet.

Noha tartalmilag teljes csomagról van szó - az alapjáték mellett az összes DLC-t tartalmazza a Nioh: Complete Edition -, sajnos több problémáról is beszámoltak a felhasználók. Az egér támogatásának hiánya is furcsa, lévén a Koei Tecmo előző PC-s portját, a Warriors All-Starst ezzel a perifériával is lehetett irányítani.

Ha nincs kontrollerünk, akkor sem járunk jól, lévén billentyűzettel csak nehezen lehet vezérelni a játékot. Nem lehet a kiosztást megváltoztatni, ráadásul a menüben nem látszik, hogy az adott gombhoz pontosan milyen parancs kapcsolódik. Szóval ha nem rendelkezel megfelelő vezérlővel, érdemes megvárni, míg egy rajongó elkészíti a nem hivatalos egér- és billentyűzettámogatást.

Egy rövid launch trailerrel ünnepeljük a felemás premiert:

32.
32.
Duken
Hatalmas game, kár volt így elcseszni a pécés portot! Szerencsétlen banda.
31.
31.
Rézfánfütyülő
#30: Megpróbáltad egyáltalán? Nem csak hogy nem egész más, kb full ugyanaz, és teljesen jól működik. Jobbat nem valószínű hogy a devek is betettek volna, és mivel a Koei-ről beszélünk, nem is fognak.
30.
30.
Sir Galád
#25: Azért egész más a kontrollert szimulálni az egérre, mint a rendes egeret használni.
29.
29.
Sir Galád
#27: Ha ez igaz lenne, már rég kész lenne.
27.
27.
GAMEROD
#21: Amiről beszélsz kb. 10 perc. 6 soros paranccsal meg lehet oldani az egészet egy megfelelő cfg vagy dll konténer fájlban, scriptben ha nincsenek agyonra titkosítva ezek a fájlok. Mind a felbontás, mint a mouse axis felcserélhető a gyári beállításokkal. Például rengeteg régi játékot fel lehet húzni 1920x1080-ra, vagy nagyobbra ha az ember simán átírja ezeket az értékeket és elmenti, vagy megfelelő parancsokkal shaderek is adhatóak hozzá true/false kombinációkkal, vagy esetleg egy reshade bemásolásával.
26.
26.
Rézfánfütyülő
Amúgy az egérproblémára született megoldás, ami elég jól működik, én is használom és kényelmes, be lehet úgy állítani ahogy csak akarja az ember.
25.
25.
Yonkou
#21: https://www.youtube.com/watch?time_continue=77&v=BUsKfxF0JuA

Nincs olyan messze az se, ha valakinek nem lenne ez elég...
24.
24.
crytek
http://gamegpu.com/rpg/%D1%80%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D1%8B%D0%B5/nioh-complete-edition-test-gpu-cpu

CPU/VGA teszt
23.
23.
Sir Galád
#22: Szép hát! Csak ott alapból volt mouse support, még ha szar is.
22.
22.
KENKILL
#21: Az első Dark Souls-hoz is csináltak ilyet szóval nem atomfizika. Szép dolog a modding :)
21.
21.
Sir Galád
"Szóval, ha nem rendelkezel megfelelő vezérlővel, érdemes megvárni, míg egy rajongó elkészíti a nem hivatalos egér- és billentyűzet-támogatást."

Meglepődnék, ha valaki ilyesmit tudna csinálni hozzá.
20.
20.
GAMEROD
Még félkésznek se mondanám, egy az egyben átcopyzták a konzol változatot mindenféle módosítás nélkül pc-re. Ennek köszönhető hogy a testreszabási lehetőség minimális. Még egy fél kilobájtos emulátor sokkal többet kihozott anno egy más platform játékából.
19.
19.
KENKILL
Na akkor a sok fröcsögés között egy kis élménybeszámoló, hogy aki még vacilál, tudja mire költ. Vették a fáradtságot és csináltak egy launcher-t a játékhoz, ahol rögtön szembe jön egy aggasztóbb probléma, mégpedig, hogy igen kevés felbontást támogat a játék (az én 1680x1050-em nincs is, szóval kénytelen vagyok 1920y1080-ban futtatni). A felbontást és egy-két grafikai dolgot a játékban is lehet állítani de néha kicsit megzavarodik, hogy most a launcher-ben vagy a játékban lévőt vegye alapértelmezettnek. Emellett a grafika minőségén nem nagyon tudunk állítani, ki be lehet kapcsolni Ambient occlusion-t, Dynamic Reflections-t, Motion blur-t, meg árnyék minőséget, de ennyi, semmi egyéb finomhangolásra nincs lehetőség.

Ennek ellenére az optimalizálás meglepő módon nem lett vészes, GTX960-on I56500 3.2ghz procival, 16gb rammal nálam olyan 45-50 fps körül fut. Az árnyékokat levéve és az effekteket kikapcsolva nagyjából stabilan tartja a 60-at. Új területek töltésekor néha beröccen, de a játékélményt zavaró problémák nem jelentkeztek.

Az irányításról nem tudok nyilatkozni, aki kicsit is beleássa magát a Souls játékokba és az ilyenekbe, amik ugyanezt a műfajt képviselik, tudhatják, hogy a kontroller ehhez elengedhetetlen. Hogy nincs más alternatíva azt persze kicsit pofátlanságnak tartom, főleg hogy még mintha ígérgették volna is, hogy egy igényes portot fogunk kapni.

A félkész egyébként jó szó rá. Lehetne jobb, de egyáltalán nem lett rossz, abszolút a játszható kategória. Szükség lesz többféle állítható felbontásra, illetve jobban skálázható grafikai beállításokra, de szerintem ehhez majd úgyis megérkeznek az eszközök - vagy patchek, vagy modok formájában. Aki nagyon kényes az ilyesmire annak azt mondanám várjon pár hetet, hogy mi lesz ebből, de aki szereti az ilyen stílusú játékokat, annak tudom ajánlani.
18.
18.
kamgecam
Nevetséges. Ez is egy buta konzol játék ami le van butítva pc-re mert a pécés játékok nem buták. A pécés játékoknál gondolkodni kell.Sokat.Diploma nélkül neki se állnék egy pécés játéknak sem. Konzolra csak buta faék egyszerű játékok jönnek ki, szkriptelt szarok, ha mozizni akarok moziba megyek. Buta emberek játszanak konzolon butított játékokkal. PC MASTER RACE az igazi ahol valóban igényes, komplex művészi játékok vannak stratégiával csak HARDCORE játékosoknak. Szerintem ne is portoljanak konzol játékot soha pécére mert rontják a pécé renoméját,mert mi már kinőttünk a butított konzol játékokból mert már felnőttek vagyunk és túl primitívek számunkra a konzoljátékok. A buta játékok is a konzolok hibája, bárcsak ne is léteznének csak pécé! Akkor sokkal igényesebb játékok lennének!
17.
17.
GAMEROD
#16: Én is várom hogy bejelentkezz mindhárom nickeddel.
16.
16.
Yonkou
#13: Minden szekcióban várom az újabb agymenésedet, de itt ne haragudj meg, de alul múltad magad... tudsz te ennél jobbat is.
13.
13.
GAMEROD
Tudni lehetett hogy egy gagyi port lesz, egyrészt azért mert látszik rajta hogy tipikus konzol játék, másrészt ha már az egeret sem támogatja valami akkor nyilvánvaló hogy nem sokat szarakodtak a port elkészítésével, még annyit sem amit egy modder fél nap alatt megcsinál.
12.
12.
Azatoth
Akkor csak az irányítással van probléma, vagy optimalizálatlan, bugos, ronda is (most ne jöjjünk azzal, hogy úgy néz ki, mint konzolon)?
Az irányítás különösképpen nem érdekel, évek óta controllerrel játszom a legtöbb játékot, kivéve a stratégiai jellegűeket, vagy pár FPS-t, de legutóbb műr a Preyt is azzal és ott sem volt gondom.
Tehát van más probléma is, vagy egyébként élvezhető?
11.
11.
drat576
Főleg PC-n játszok és akkor is nagyrészt egér+billentyűzet kombóval, de engem egyáltalán nem háborít fel ez a dolog. Kontrollerre van belőve a játék. Ha ezen kívül nincs más gond a PC-s porttal, mondjuk más technikai és egyéb problémákkal akkor nekem ez oké. Bár elhiszem hogy sokakban az egér hiánya egy PC-s játékban félkész érzetet kelt. De szerintem nem ez az egy dolog ami alapján el lehet azt dönteni hogy ez most mennyire lett jó port. Amíg pedig ezeket az aspektusokat nem ismerem, nem mondok sem pozitív sem negatív véleményt a játékról.
9.
9.
Grabowsky30+
Szerintem nem akkora tragédia ha nincs benne egér támogatás, az ilyen játékokat úgyis Kontrollerrel kell játszani. Viszont ez a játék ronda, mint a bűn! Igénytelen textúrák, igénytelen modellek. Nagyon gagyi. A játékmenet meg a mélysége biztos jó nekem csak 20percre volt szerencsém hozzá, az elején még sok minden nem történik. Azt hagyjuk, hogy egy pc-s játéknál 3dolgot lehet állítani a grafikán, ráadásul felbontást csak a launcherből, de ez tipikus konzol port betegség! Nagyon igénytelen egy valami!
8.
8.
Blazkowicz
Mindenki aki képes ilyen, vagy hasonló munkát kiadni a keze közül az nem, hogy másokat nem tisztel, de még magát sem. A saját lelkét adja el pár fityingért... Arról nem is beszélve, hogy undorító az ilyen dolog, hát még ha fizetni is kell érte. Ugye Ubisoft és társai? Hányadék az összes ilyen. Egy ingyen elvégzett, vagy hobbiból készített munkát igényesebbre veszek mint ezek, akiknek sokan úgy nyalják a seggüket, mintha ők lennének az atyaúristenek. Hányás minden ilyen munka, meg az is aki elvakultan pártolja a készítőket is és nem képes elismerni a hibákat. De ez nem csak a játékokra érvényes, hanem mindenre az életben.
7.
7.
mephi
Úgy terveztem, hogy megveszem ezt a játékot steamen megjelenéskor. Nos, akkor még várnék pár hetet/hónapot, hátha rendbe teszik ezt az irányítás témát.
3.
3.
Stranger
Imádom amikor valami félkész és játszhatatlannak van kikiáltva mert ugyan úgy kell játszani mint konzolni. De ezek szerint több millióan játszanak a félkész konzol játékokkal, főleg hogy többnyire még egér+bill támogatást sem kapnak.
1.
1.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...