A BioWare még nem végzett a Mass Effecttel

  • Írta: Shifty
  • 2019. február 13.
  • Hír
Link másolása
Ugyan a Mass Effect: Andromeda hűvös fogadtatása után a sorozatot parkolópályára tette az Electronic Arts, azért a BioWare-nek még így is vannak tervei a sorozattal.

A Mass Effect: Andromeda bukását követően az Electronic Arts úgy döntött, kicsit jegeli a sorozatot, így a BioWare a következő években jó eséllyel az Anthemmel, illetve a Dragon Age negyedik részével lesz elfoglalva. Ennek ellenére a stúdió alkalmazottai nemrég interjút adtak a Polygonnak, ahol a franchise jövője is szóba került. A beszélgetésből egyértelművé vált, hogy a BioWare a történtek ellenére sem mondott le a sorozatról, és bizony komoly terveik vannak a Mass Effect univerzumával.

Casey Hudson, a BioWare vezetője például úgy nyilatkozott, hogy a széria nagyon is életben van és folyamatosan azon gondolkodik, mennyire szuper dolgok érkeznek majd. A kérdés csak az, mikor tudnak visszatérni a franchise-hoz. Lényegében ugyanezt nyilatkozta az Anthem és a Dragon Age-sorozat producere, Mark Darrah is, aki megerősítette, a Mass Effect-sorozat nagyon is él. Szerinte rengeteg lehetőségük van, hiszen akár az Andromeda-vonalat is továbbvihetik, ahogy a harmadik epizód sztoriját is tovább lehet gondolni. Később a stúdió producere, Michael Gamble a Twitteren is megerősítette, hogy a csapat természetesen nem végzett még a Mass Effect-játékok fejlesztésével.

27.
27.
Max3000
#20: Azért örülök,hogy vannak még kiadók akiknek a tisztes iparosmunka fogalma nem a mass effect andromeda kalibert jelenti,mert oltári nagy bajban lennénk mi játékosok.
25.
25.
DWarriorg
Pont most fejeztem be az Andromeda végigjátszását. Ennyi idő után tudtam magamat rávenni, holott az eredeti trilógia a kedvenceim közé tartozik, mindegyiket többször játszottam ki. Az elsőt kb. 6x.
De ez az "új" rész nem hogy nem ME, de játéknak is kevés.
A történet úgy ahogy rendben volt. Folyamatosan az volt az érzésem, hogy ha ez nem egy ennyi bug, meggondolatlan történet vezetés, végeláthatatlan repetatív side questek és kötelező bolygók közötti ingázással járó játék lenne, hanem mondjuk egy könyv... biztos nagyon élvezném. Mert a világ még mindig érdekes és tudtak benne érdekes dolgokat mutatni.
De mint játék...grafikája a ME1-hez mérhető talán, és azok a bolygójáró bohózatai, amik ott mellékküldetéseket adták és kihagyhatóak....itt kötelező elem! Mintha csak azért tettek volna bele rengeteg dolgot, hogy meglegyen a játékidő és nem azért mert úgy jobb lesz az összhatás.
A karakterek meg? Nem megyek bele, de a hajón kevesebb volt a megszerethető karakter, mint a nem megszerethető. Míg az eredeti trilógiában vagy legyen szó bármely Bioware játékról azért sokkal jobb volt az arány.
Illetve az ellenség indítékaira nem igazán kaptam kielégítő választ, illetve amit kaptam az is kicsit gyenge volt számomra.
Mindezt úgy írom le hogy 61 órát beleöltem az összes side questbe, stb. hogy minden szegletét felleljem a játéknak.
23.
23.
McDuff
ohhh kis naívak, majd az EA eldönti...
22.
22.
Back2U
#21: Accessben pedig még jobban megéri.
21.
21.
#15: Tartalom, mint olyan nincs kivágva a rendes változatból sem. Egy-két páncél meg fegyver nem számít, mivel rogyásig van velük a játék, sőt a végletekig személyre szabható minden. Szóval, ha ezt tényleg így gondolod, hogy emiatt kevesebb lenne a játék, akkor nem ismered a játékot. Igen, a ME 2-3 kevesebb a DLC-k nélkül, de ez nem olyan szitu, ráadásul plusz tartalom sincsen hozzá.

Amúgy meg 7.9 €-tól felfele lehet kapni PC-re, köztük 8.5 €-tól teljesen megbízható oldalakról. A játék kb 130 óra, mindez 2500 Ft-ért sima ügy.
20.
20.
delphijos
#18: Én is azon az “oldalon” állok hogy mint ME tényleg csalódás volt, de szerintem sem itt kezdődik a “siralmas” vagy “szar” játék. Ez egy tisztes iparosmunka, aminek az a “bűne” hogy nem ér fel a trilógiához hangulatban.
19.
19.
Back2U
#15: Te pedig tájékozatlan vagy, mert a deluxe edition bent van acess-ben, évi talán 25 euróért.
18.
18.
happy1818
inkább csak hagyják lógva egy pár évig , mert az utolsó része siralmas volt :D
17.
17.
KaktuszPingvin
A patchek után korrekt játék lett az andromeda. Természetesen nem ért fel az eredeti trilógia egyik részéhez sem (bár játékmenetben/harcban jobb az első résznél), de élvszhető lett. Sokat gondolkoztam rajta egy leárazásnál hogy megvegyem-e, mert a játék elleni hadjárat kissé elbizonytalanított, de végül örülök hogy nem hagytam elvenni a kedvem tőle. De amennyi savazást kapott a játék szinte borítékllható volt hogy pozitívan fogok csalódni. A rossz játék nem az andromedanál kezdődik. Legrosszabb esetben is max középszerű, de nem rossz.
16.
16.
hedzsooo
#8: Ja, 45 font kb. 16500 Forintnak felel meg most, szóval az általad említett PSN-es 1500-től elég messzire van.:)
15.
15.
hedzsooo
#8: Az lehet, PC-re viszont még mindig nem akarják kellően olcsón adni Originen. :)

45 font a teljes verziója (Deluxe Edition) az Andromédának, amiből nincsenek kivágva tartalmak, fegyverek, páncélok, stb. Viccesek.:)

https://www.origin.com/gbr/en-us/store/mass-effect/mass-effect-andromeda/offer-selection

És még az mondják, hogy PC-re olcsóbbak a játékok! Hát ha az EA-n múlna csak, akkor tuti nem
14.
14.
A Pulyka
#12: Ahol Grunt meghal, ha nincs meg a loyal kuldetese? Ja, igen. Bar en azt hiszem tobb esetben hagytam eletben a kiralynot, mint nem, igy kevesbe illuzio rombolo :D
13.
13.
Nagyerecsakide
Az fincsi lenne. Kedvenc sorozatom.
12.
12.
patka21991
#11: Engem az zavart a 3-ban, hogy ha megölted a rekni királynőt az 1-ben, attól függetlenül ugyan úgy volt reknis misszió a 3-ban.
11.
11.
A Pulyka
Hatalmas rajongoja vagyok a sorozatnak, Parnaba dugott fejjel sirtam anno, hogy csak boxra meg pc-re jon. Penz hianyaban, el kellett felejtenem hogy jatszak vele, az akkori pc-men a kenyer szimulator sem futott volna el, az X360 meg kurva draga volt. Irtam tehat Yoshida nagyfonoknek, hogy beszeljen mar a Bioware-es sracokkal, hogy dobjak ki ps3-ra is :D Imam meghallgattatott, megjelent arra is. Hogy mennyire futott jol ps3-mon azt inkabb hagyjuk, de az elso resz vegigjatszasaval azonnal beleszerettem a sorozatba. Legalabb 5x kiporgettem a teljes trilogiat. Probaltam mindig a legjobb donteseket hozni, a masodik reszben mindenkit megmenteni, hogy a harmadikban ujtra talalkozhassam veluk, mert egytol egyik olyan remekul kitalalt mellekszereplok voltak, hogy komolyan erdekelt a multjuk es a sorsuk. Azt hittem szettorom a kontrollert, amikor veletlenul kiirtottam a Geth "fajt" a harmadik reszben, mert Tali loyal misszioja hianyzott. A befejezest ugy ahogy lenyeltem, mert a szimbiozist valasztottam ami szamomra a legpozitivabbnak tunt.
Szoval az andromedat tukon ulve vartam, aztan nagyot kellett csalodnom. A grafika megcsak hagyjan, de ennyire semmitmondo, lelektelen, unalmas karaktereket meg a szomszedok 403-madik reszeben sem lattam. 2 nap utan mar azt sem tudtam hogy hivtak a foszereplot, pedig kb. 20orat beletettem. Egyaltalan nem tudott lekotni hosszabb idore, mint 1 ora naponta, annyira unalmas volt az egesz. pedig a harcok jok voltak, es nagyon tetszett hogy a sniperrel hatalmas tavolsagokbol is le lehetett szedni az ellenfelet, ugy hogy a mellette allok sem tudtak honnet jott a loves. A mako is tetszett, en mindig is szerettem, ahogy a bolygok is szepen meg voltak alkotva, de abbol is inkabb lett volna tobb, kisebb, linearisabb palyakkal, mint 6, nagy unalmas nyitott terulet. A tortenet.....mi is volt? Komolyan fingom sincs mar.
A Bioware-es sracok nem mondhatjak, hogy szivuket-lelkuket beletettek, mert pont az hianyzott belole. Jo lenne egy folytatas, de inkabb a harmadik resz utani esemenyekre lennek inkabb kivancsi, mint meg egy andromedara, amivel majd 5 milliard ev mulva osszeutkozunk :D
10.
10.
laquitto
Az andromeda teljesen korrekt jatek volt, nekem azota hianyzik. Nem allitom, hogy eletem legemlekezetesebb sztorija volt, de elvoltam vele. Barmilyen folytatasnak orulnek.
9.
9.
Max3000
Nah...A címből kifolyólag azt vártam(komolyan) hogy miért nem fejezték be az andromeda-t.
8.
8.
zimonyini
#2: Ennél olcsobb nemigen lesz, legutobb PSN-en lattam 1500ert
7.
7.
Derivel
Nekem nagyon bejött az Andromeda. Az eredeti trilógia magasra tette a lécet, de nagyon jól indult az új trilógia.
6.
6.
Dark_Temptation
#5: láttam. de ez még mindig fos 2003-as szint és nem 2018-as vagy mikor jött ki.
5.
5.
bAguziB2
#3: Láttál te életedben 2003-as játékot? :D Az Andromeda a javítások után egy kifejezetten jó játék lett. Grafikailag és harcrendszer alapján nagyon ott van a szeren, egyedül a bioware zsenialitás hiányzik egy kicsit a sztoriból, látszik, hogy nem egészen kidolgozott. Ennek ellenére élvezhető és a sztoriban fellelhető hátrány csak annak szembetűnő, aki végigjátszotta az előzménytrilógiát.

Plusz ott van az is, hogy nagyon nehéz elengedni a trilógiát, Shepardet és mindenki mást, emiatt nehéz új színre vinni ezt a címet.
4.
4.
Back2U
Mármint a Mass effect széria megölésével? Végeztek. Az andromeda az első olyan játék, nem Mass effect, hanem játék ami az első öt percben csalódást okozott.
3.
3.
Dark_Temptation
#2: javítva lett sokszor, de még mindig olyan mint egy 2003-as játék.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...