A 4A Games új játékát is a THQ Nordic adja ki

A kiadó tényleg nem kispályázik: jelenleg 80 cím áll fejlesztés alatt nála, és ebből 48-at még be sem jelentettek. Köztük van a Metro-sorozat készítőinek legújabb projektje is - reméljük, az ukránok maradnak a kaptafánál.

A THQ Nordic égisze alá tartozó projektek száma 80-ra rúg, ebből pedig 48-at még nem is ismerünk. Ezt maga a kiadó erősítette meg tegnap, illetve azt is bejelentette, hogy aláírt az ukrán 4A Gamesszel.

A Metro Exodus fejlesztője egy AAA-kategóriás projekten dolgozik. Van rá esély, hogy újabb Metro-játékot kapunk - a sorozat korábbi részeit ugye a Deep Silver adta ki, és ez a cég már a THQ Nordic sorait erősíti.

Ezenkívül folytatódott a cég nagy stúdiófelvásárlási törekvése. A THQ Nordic bekebelezte a Piranha Bytest, azaz a Gothic- és a Risen-sorozat német fejlesztőjét, melynek legutóbbi munkája a sci-fi környezetben játszódó ELEX volt. 

A felvásárlással a csapat minden IP-je a kiadóhoz került. A pontos véteár nem ismert, csupán annyit tudtunk meg, hogy három év alatt fizeti ki a menedzsment. A stúdiót továbbra is Michael Ruve CEO és Bjorn Pankratz irányítja majd. 

6 komment - szólj hozzá!