Más formában térhet vissza a Splinter Cell

Már lassan hat év telt el Sam Fisher legutóbbi akciója óta, nem csoda hát, hogy a rajongók évről évre várják, hogy a Ubisoft ismét ledobja a bombát. A vállalat elnöke elárulta: valami készülőben van, de nem az, amire számítanánk.

Az egyre csak őszülő Sam Fisher hosszú vakációt vett ki a Splinter Cell: Blacklist óta - csupán egy rövid ideig láthattuk őt a Ghost Recon: Wildlands DLC-jében. A Ubisoft elnöke, Yves Guillemot korábban már elárulta, hogy előbb-utóbb vissza szeretnék hozni a sorozatot, de egyelőre nem tartják megfelelőnek a pillanatot. Guillemot most a kínai GamerSky-nak adott interjújában beszélt a franchise-ról.

Úgy tűnik, hogy az igazán nagy visszatéréssel még várnak egy kicsit (valószínűleg már csak a következő generációban folytatódhat a fő sorozat szála), de Fisherrel mégis találkozhatunk majd, némileg rendhagyó módon. "Több újféle kísérlettel is készülünk, de másféle eszközökön" - mondta Guillemot. "Jelenleg egyengetnünk kell még a márkát ahhoz, hogy a jövőben visszatérhessen a Splinter Cell. Egyelőre nem árulhatjuk el, hogy mikor - időigényes az efféle dolog -, meg kell bizonyosodnunk róla, hogy a nagy visszatérésre valami igazán nagy durranással készüljünk."

Elgondolkodtatóak Guillemot szavai a "másféle eszközök" kapcsán. Szó eshet természetesen a következő generációs konzolokról vagy a streaming szolgáltatásokról, de nemrég egy Oculus-exkluzív Splinter Cellről is pletykáltak. A legvalószínűbb azonban az, hogy a Ubisoft CEO-ja a mobilos piacra tett utalást, hiszen tudjuk, hogy a vállalat hamarosan előrukkol a Tom Clancy's Elite Squad nevezetű mobiljátékkal, amely élvonalában szintén ott világít Fisher ikonikus éjjellátója.

11 komment - szólj hozzá!