A Gunfire Games és a Milestone is a THQ Nordicé

  • Írta: fojesz
  • 2019. augusztus 14.
  • Biznisz
Link másolása
Folytatja a maratoni bevásárlókörútját a THQ Nordic, ezúttal a Darksiders III-at is jegyző Gunfire Games és a versenyjátékokban utazó Milestone akvizícióját jelentette be a kiadó.

Úgy látszik, képtelen kiürülni a THQ Nordic pénztárcája, a kiadó folytatja a bevásárlókörútját. Miután az idei év folyamán megvette az Outcast jogait és a Kingdom Come-ot jegyző Warhorse Studiost, a minap bejelentette, hogy övé lett a Gunfire Games és a Milestone is. Utóbbit a Koch Medián keresztül kebelezte be 44,9 millió euróért, amely tavaly február óta a leányvállalata.

A Gunfire Games a néhai Vigil Games munkatársaiból verbuválódott 2014-ben, ez a brigád fejlesztette a Darksiders III-at, illetve ők készítették az augusztus végén megjelenő Remnant: From the Ashest is. Az amerikai terjeszkedés szempontjából különösen értékes felvásárlással a Gunfire Games 63 munkatársa, illetve a csapat által fejlesztett címek is a THQ Nordichoz kerülnek.

Valószínűleg a Milestone-t sem kell bemutatnunk nektek: a huszonöt éves múlttal rendelkező fejlesztőcsapat versenyjátékokban utazik, és mintegy 200 főt foglalkoztat. Tavaly öt játékot dobtak piacra, ezt követte idén a Monster Energy Supercross 2 és a MotoGP 19. A csapatot továbbra is az eddigi tulajdonos, Luisa Bixio vezeti majd.

A THQ Nordic emellett a Goodbye Kansas Game Invest nevű videojátékokban utazó befektetési cég felvásárlását is bejelentette. A kiadó így öt független stúdióban is részesedést szerzett (illetve a jövőben is támogatná az új csapatok alapítását), de az üzletben fontos szerepet játszhatott az is, hogy a Goodbye Kansasnak jogdíj járt volna a BioMutant eladásai után, miután annak idején az ő befektetésével jött létre a játékot fejlesztő, azóta szintén THQ Nordic-tulajdon Experiment 101.

3.
3.
Őrnagy
Milestone, istenem!
5 játék!
Miért nem csak 2, kicsit magasabb színvonalon?
2.
2.
Juha
Na itt is be fog jönni a kínai szál (vagy mészárosnak is kell egy kis játék).
1.
1.
kastorhun
Honnét van nekik ennyi pénzük? A Gunfire Gamesnek örülök, remélhetőleg megcsinálhatják majd a 4. Darksiders, a Milestone pedig biztos vissza hozza majd az árát, évi több játék után legalábbis mindenféle képen. A Biomutant pedig számomra az év egyik legjobban várt játéka.
De tényleg, honnét van ennyi pénzük? A nagy AAA stúdiók példát vehetnének róluk, nem kell minden játéknak giga költségvetésű címnek lennie, nem ártana kisebb játékokat is fejleszteni, én bolond azt hittem hogy a Ubisoft elkezd nem AAA címeket fejleszteni, de sajnos tévedtem, pedig a Child of Light, a Raymenek és a Valiant Hearts igazán jól sikerültek.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...