Brit toplista: az év rajtját produkálta a Borderlands 3

  • Írta: fojesz
  • 2019. szeptember 16.
  • Toplista
Link másolása
Kapásból a brit toplista élén nyitott a Borderlands 3, ráadásul az év eddigi legjobb rajtját hozta össze a Gearbox játéka. Az már más kérdés, hogy a Borderlands 2 lényegesen több eladott példánnyal büszkélkedhetett anno.

A múlt heti lista aranyérme mellett az év legjobb rajtjáért járó címet is behúzta a Borderlands 3 - az eddigi csúcstartó a Days Gone volt. Érdekes, hogy a Borderlands 2-ből annak idején több mint kétszer annyi példány fogyott az első héten, mint most a harmadik részből, de ennek jó oka van, a Borderlands 2 hét éve jelent meg, azóta pedig a digitális eladások piaci részesedése jelentősen megugrott, amivel a brit toplista nem számol.

A digitális eladásokról még nem sokat tudunk, a Gearbox fejese, Randy Pitchford mindenesetre ujjongott egy sort a számítógépes rajt kapcsán. Habár a PC-s játékosok nem igazán örültek neki, hogy a Borderlands 3 Epic Store-exkluzív lett, Pitchford a Twitteren csak jó hírrel tudott szolgálni: mint írta, az egy időben játszó játékosok száma már a premier napján rekordot döntött, csúcsidőben kétszer annyian tolták a PC-s változatot, mint a Borderlands 2-t bármikor. PItchford szeptember 15-én újabb csúcsról számolt be.

Akárhogy is, a Borderlands 3 rajtja jól sikerült, a Gears 5 így csak a második helyet csípte meg, míg az eFootball: PES 2020 a harmadik lett. Az NBA 2K20 lecsúszott a negyedik helyre, míg az ötödik helyen egy újabb újoncot köszönthetünk a GreedFall személyében. Új megjelenés volt a Daemon X Machina is, de a Switch-exkluzív csak a tizenkilencedik lett, míg az NHL 20 a harminchatodik helyen landolt.

Lássuk a legjobb tíz listáját!

  1. Borderlands 3
  2. Gears 5
  3. eFootball: PES 2020
  4. NBA 2K20
  5. GreedFall
  6. Mario Kart 8 Deluxe
  7. Spyro Reignited Trilogy
  8. Grand Theft Auto V
  9. Crash Team Racing: Nitro-Fueled
  10. Super Mario Maker 2

Borderlands 3 - a rajt sötétebbik oldala

Szép számok ide vagy oda, sajnos nem sikerült zökkenőmentesen a Borderlands 3 rajtja. Különösen a PC-s verzió kapcsán lehet rossz híreket hallani, sokan random szaggatásokról számolnak be, aminek az elhárításához a grafikai beállításokban kell zsonglőrködniük. A probléma az, hogy a szaggatások változatos körülmények között jelentkeznek, és ezért az ideiglenes megoldások is a legkülönfélébbek. Ajánljuk figyelmetekbe ezt a Reddit-threadet, itt gyűjtik a felhasználók a gyakoribb bugokat is. A PS4-es verzió sem tökéletes: itt az osztott képernyős módnál jelentkezik lag, ennek a javítására már ígéretet is tett a Gearbox. A Digital Foundry legújabb videója egyébként azt javasolja, PS4 Prón és Xbox One X-en nem érdemes a 60 fps-t célzó üzemmódot erőltetni.
50.
50.
ssemtexx
Megvárom hátha bedobják Xbox Pass-ra s akkor rámegyek, amúgy sokallom érte az adott összeget.
47.
47.
SLi
#46: Nyilván, más a véleményem mint neked már egyből nem is dolgozok, magas színvonalú gondolkodásmód, gratulálok.
Amúgy nem mindegy hogy megéri neki odamenni vagy nincs más választása, mert különben a piac 75 százalékához nem jut el az allotása.
A kommented másik fele meg hogy jön ide egyáltalán? Ráadásul magad ellen érvelsz, azt írod le amit elvárász a fejlesztőktől, csak hogy steam-en lehessen a játékuk mondjanak le a pénzük egy részéről. Pont hogy az epic vesz le kevesebbet a fejlesztőkről. Fogalmad sincs sajnos miről beszélsz, stream ellenes keresztes háborúról fantáziálsz mert valakik más véleményt mernek megfogalmazni, vajon honnan ismerős ez a retorika...
46.
46.
godach
#44: Sajnos én nem tudok és nem is akarok a steam elleni keresztesháborúdba beszállni. 30%-20%-10% mindegy mennyi lenne, akkor is nyavalyognátok. Több 10.000 játék van fenn, ha nem érné meg nekik odamenni, nem raknák oda.
A tárhelyeket, fórumokat, infókat és mindent valamint a szervereket valamiből fenn kell tartani.
Gondolom te se mennél át egy másik helyre 50 ezer forinttal kevesebbért, csak mert a főnök jófej. Már ha dolgozol...egyáltalán...
45.
45.
SLi
#43: “A steam-en beszélgetnek a B3 hibáiról”
https://imgur.com/a/ZIUOR4D
44.
44.
SLi
#42: Ezek - bár mindkettő nagyon jó dolog, gog szerintem messze a legjobb kliens, a gamepasst pedig most kezdem el használni - egyik sem alkalmas arra hogy akkora változást hozzon hogy feltörje a piacot, ezek kényelmi funkciók, ahhoz hogy váltson a fogyasztó a megszokottról ennél több kell,nem veszélyezteti a steam monopoliumát, ugyanúgy vagy megfizeted a steamnek a 30 százalékot vagy a piac 75 százalékához nem jut el a játékod

Amúgy a gamepass ugyanúgy csak pénz kérdése, kompenzálom a kiadót a “ kieső “ eladásokért amíg a programomban szerepel a játéka, a kiadó vagy a fejlesztő szempontjából ez nem sokban különbözik az exkluzívitástól, munkához sok köze nincs.
43.
43.
godach
#42: Ha ilyen ötletekkel jött volna az Epic (talán még az exkluzív vergődést is lenyeltem volna) de nem ilyenekkel jött. Ehelyett, amit megvásárolt még annak sem képes fórumot fenntartani, hanem a steamen beszélgetnek a B3 hibáiról is. Sok embernek tényleg nem fekete és fehér a dolog és nem azért utálja az Epicet mert csak és nincs jobb dolga.
42.
42.
godach
#41: Már bocs hogy beleszólok, de rögtön eszembe jutott két példa is. MS Store = Gamepass és GoG Galaxy 2 = Összesített klienskönyvtár.
Mindkettő (egyedi) és nem utolsó sorban felhasználóbarát,bár itt tényleg dolgozni kell ezeken, nem csak a pénz és az exkluzivitás a fontos...
40.
40.
Diabolis83
#éncsakakommentekértjöttem :D :D
37.
37.
Schwag
#10: Arra nem gondolsz hogy másnal is van dolga mintsem egész nap játszani?
31.
31.
fczolka
PES 2020 jó lett, én épp a Bundesligát nyomom
29.
29.
Darksiders84
#10: Megjött a várva várt teszt. Látod csak egy kicsit kellett hisztizni.
27.
27.
SLi
#23: Ma már hihetetlennek hangzik maga a koncepció is hogy írott végigjátszás, de még mindig emlékszem '99-es gamestarban Tiberian Sun végigjátszás és szó szerint látod magad előtt a játékot olyan jól megvolt írva, Tomb Raider 4, Drakan, stb nagyon jó kis írások voltak.
26.
26.
godach
#23: Azóta cserélődött egy generáció. Elég csak megnézni a mostani GS cikkeket. Mintha valami személyes hírfal lenne a facebookon. Az egyik odáig van a GTA onlineért, így lett napi GTA. Nem érdekes, hogy az emberek 70%-át nem érdekelte. Vagy a repülős napok a másik író pilóta mániájának mellékterméke. Nem mondom, hogy ne azt csinálják amit szeretnek, sőt a saját staffom erre bátorítom, de azért mindennek van egy határa. No meg akik most írnak, azok azért lettek játékújságírók, mert fiatalon milyen menőnek hangzott, viszont azt a fajta elkötelezettséget és imádatot a játékok iránt az egész csapatból nem lehet kinézni annyira, mint régebben egy cikkíróból. Szerintem :/
24.
24.
Darksiders84
#21: Ezt jól leírtad viszont szerintem mostanában már mindeki több helyről informálódik több oldalra jár olvasgatni és már nem csak a tesztek hanem inkább a játékosok tapasztalatai a meghatározóbb. Régen még net nélkül volt igazán olvasmányos egy játékos újság élvezet volt olvasni. Most tényleg minden érdekről szól bár akadnak tehetséges jó egyedi stílusban írok.
23.
23.
Ooorky
#18: Fél éve újra beleolvastam néhány 99-2004 körüli PC Guru-Gamestar-Gamer-be. Szerintem legnagyobb különbség, hogy akkoriban még JÓ cikkeket, végigjátszásokat írtak, élvezet olvasni őket.
Anno és most is főleg Lily szerepjátékos írásai fognak meg, pedig sosem szerettem velük játszani (BG végigjátszásokat szinte havonta átolvastam).
22.
22.
godach
#20: Bármennyire hihetetlen, komolyan örülnék neki míg nem pofátlankodnál vissza valami másik accounttal :)
21.
21.
godach
#19: Csak hogy itt más a helyzet. A fejlesztők és tesztírók között nincs közvetlen kapcsolat. A fejlesztő után még ott a kiadó, forgalmazó majd külön még a másik forgalmazó (tehát boltok), majd jön a sajtó vagy közösség aki megkapja a játékot és csak azután a tesztíró, aki ha rosszat ír, akkor a csapata vezetője talán nem kap több játékot, mert a boltnak vagy forgalmazónak nem reklám a negatív kritika így eladásoktól esik el, amiért az aktuális ország forgalmazója nem tud teljesíteni egy kvótát mert ez a kiadónak nem éri meg.
Szóval, összetettebb dolog ez kicsit, mint simán kiírni, hogy miért nem vagytok teljesen szubjektívek. :)
20.
20.
kopic
#16: Gondolom az lenne életed legboldogabb napja, nemde?
19.
19.
SLi
#17: "Bármennyire is szörnyű, de az igazság az, hogy ha a termékemet valaki olyan jelzőkkel illeti ami az eladás veszteségét produkálja, akkor én sem adok neki."

Ez kb korrupció amúgy és versenyellenes is, ennyi erővel ha kijön a fogyasztóvédelem akkor legközelebb nem engedem be őket mert rosszat mondtak az étteremről lol
Erre nem az a normális reakció hogy rosszat ír a játékról akkor direkt nem adok neki meg ellehetetlenítem hanem hallgatok a kritikára és próbálok jobbat alkotni.

Egyébként ebből már volt nagy botrány majdnem 15 éve mikor a Kane and Lynch 2megjelenésekor a Gamespot teszterét kirúgatta a kiadó mert rossz értékelést adott a játékról, és a kiadó megfenyegette őket hogy nem fog náluk hirdetni, ugyanezt előtte eljátszotta a Sony is az aktuális Ratchet and Clank kapcsán.
18.
18.
SLi
#10: én már nem is tudom kik írnak ide, régen emlékszem a Gamestar fénykorában mindig sokat adtam a teszterek szavára, lehet mert fiatal voltam de nekem úgy tűnt hogy Gyu (RIP), Boe, mazur,ender, badsector stb. mind komoly tapasztalattal és tudással rendelkeztek azokról zsánerekről amik hozzájuk tartoztak, ma már általában streameket nézek és az alapján döntök
17.
17.
godach
#15: Bármennyire is szörnyű, de az igazság az, hogy ha a termékemet valaki olyan jelzőkkel illeti ami az eladás veszteségét produkálja, akkor én sem adok neki. Ez itt is így működik. Én csak egy nyavalyás blogger vagyok talán 1000 követővel, de a múltkori Green Hell tesztem után, volt pár visszajelzés a vásárlásról. Na most egy ilyen felületen ez gondolom hatványozottan igaz, mint ahogy az is hogy rosszat nem szabad vagy csak nagyon körültekintően fogalmazni.
Mondjuk, én is beleszaladtam ebbe, de azóta egy játékot sem vagyok hajlandó elfogadni, inkább megveszem és szabadon írhatok róla.
16.
16.
godach
#10: Remélem végre hogy már nem csak a tagokba hanem a staffba is Bele álltál, ki vágnak innen...
15.
15.
Juha
#10: "Regen már pár nap után volt teszt megjelent játékból, mostmeg csak kinlodtok mint állat.. "
Igen, esetleg még mindig kínlódnak rajta. Akár értékelhető tesztet is csinálhatnának róla. Ez lenne a feladat. De ha minden más oldal x pontot hoz ki, akkor ők sem térhetnek el tőle sokkal, hogy ne rontsák a stat-ot. Ezért minden "újság" azt mondja, hogy ez jó! X újság azt mondja szar, és máris moderálva van. Peace!!!
14.
14.
#10: Hogy ezt így ilyen szépen kifejtetted biztosan jól esett nekik.
12.
12.
Azt olvasom róla, hogy a Stem fórum (ahol pont nem jelent meg ez a gém) tele van fújva problémákkal, csak éppen a 2-nél. Epic Forums rulez. a Steam-es adminok meg nem győzik kitörölni a topicocat.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...