Brit toplista: az év rajtját produkálta a Borderlands 3

Kapásból a brit toplista élén nyitott a Borderlands 3, ráadásul az év eddigi legjobb rajtját hozta össze a Gearbox játéka. Az már más kérdés, hogy a Borderlands 2 lényegesen több eladott példánnyal büszkélkedhetett anno.

A múlt heti lista aranyérme mellett az év legjobb rajtjáért járó címet is behúzta a Borderlands 3 - az eddigi csúcstartó a Days Gone volt. Érdekes, hogy a Borderlands 2-ből annak idején több mint kétszer annyi példány fogyott az első héten, mint most a harmadik részből, de ennek jó oka van, a Borderlands 2 hét éve jelent meg, azóta pedig a digitális eladások piaci részesedése jelentősen megugrott, amivel a brit toplista nem számol.

A digitális eladásokról még nem sokat tudunk, a Gearbox fejese, Randy Pitchford mindenesetre ujjongott egy sort a számítógépes rajt kapcsán. Habár a PC-s játékosok nem igazán örültek neki, hogy a Borderlands 3 Epic Store-exkluzív lett, Pitchford a Twitteren csak jó hírrel tudott szolgálni: mint írta, az egy időben játszó játékosok száma már a premier napján rekordot döntött, csúcsidőben kétszer annyian tolták a PC-s változatot, mint a Borderlands 2-t bármikor. PItchford szeptember 15-én újabb csúcsról számolt be.

Akárhogy is, a Borderlands 3 rajtja jól sikerült, a Gears 5 így csak a második helyet csípte meg, míg az eFootball: PES 2020 a harmadik lett. Az NBA 2K20 lecsúszott a negyedik helyre, míg az ötödik helyen egy újabb újoncot köszönthetünk a GreedFall személyében. Új megjelenés volt a Daemon X Machina is, de a Switch-exkluzív csak a tizenkilencedik lett, míg az NHL 20 a harminchatodik helyen landolt.

Lássuk a legjobb tíz listáját!

  1. Borderlands 3
  2. Gears 5
  3. eFootball: PES 2020
  4. NBA 2K20
  5. GreedFall
  6. Mario Kart 8 Deluxe
  7. Spyro Reignited Trilogy
  8. Grand Theft Auto V
  9. Crash Team Racing: Nitro-Fueled
  10. Super Mario Maker 2

Borderlands 3 - a rajt sötétebbik oldala

Szép számok ide vagy oda, sajnos nem sikerült zökkenőmentesen a Borderlands 3 rajtja. Különösen a PC-s verzió kapcsán lehet rossz híreket hallani, sokan random szaggatásokról számolnak be, aminek az elhárításához a grafikai beállításokban kell zsonglőrködniük. A probléma az, hogy a szaggatások változatos körülmények között jelentkeznek, és ezért az ideiglenes megoldások is a legkülönfélébbek. Ajánljuk figyelmetekbe ezt a Reddit-threadet, itt gyűjtik a felhasználók a gyakoribb bugokat is. A PS4-es verzió sem tökéletes: itt az osztott képernyős módnál jelentkezik lag, ennek a javítására már ígéretet is tett a Gearbox. A Digital Foundry legújabb videója egyébként azt javasolja, PS4 Prón és Xbox One X-en nem érdemes a 60 fps-t célzó üzemmódot erőltetni.
50 komment - szólj hozzá!