Frissítve: Jelenleg nem kapható a Steamen a GTA IV

A Grand Theft Auto IV steames adatlapját ugyan még megtalálhatjuk, ám a vásárlási felület tegnap óta inaktív. Egyelőre még rejtély, hogy mi állhat a jelenség mögött, több valószínű magyarázat is felmerülhet.

Mikor anno, 2012-ben a GTA: Vice City hirtelen eltűnt a Steam kínálatából, akkor Michael Jackson Wanna Be Startin’ című számának járt le a licence. A Rockstar fejlesztői a hasonszőrű problémákat megelőzve 2018-ban már kiadtak egy frissítést a GTA IV-hez, amiben a Vladivostok FM rádió számait változtatták meg a licencekkel kapcsolatban felmerülhető problémák miatt, de elképzelhető, hogy maradtak még olyan számok, amik miatt időlegesen fel kellett függeszteni a játék árusítását.

Mivel a GTA IV a Games for Windows Live rendszeréhez kapcsolódik, megeshet az is, hogy a Microsoft nem generált elegendő kulcsot a Valve számára, így a Steamen pillanatnyilag szó szerint kifogytak a GTA IV-ből. Ha a fent említett problémák bizonyulnak majd igaznak, akkor a GTA IV pár nap múlva nagy valószínűséggel újra kapható lesz a Steamen.

Elképzelhető azonban egy olyan forgatókönyv is, miszerint a Rockstar csapata szép lassan elkezdi átköltöztetni a címeit a saját platformja, vagyis a Rockstar Launcher kínálatába, és a sort pont a GTA IV indítja. Akárhogy is legyen, azok a játékosok, akik korábban megvásárolták a játékot a Steamen, még most is probléma nélkül tölthetik le és ugorhatnak fejest Niko Bellic kalandjaiba.

Update! A Rockstar a US Gamernek megerősítette, hogy valóban a Games for Windows Live felelős azért, hogy nem árulják jelenleg a Steamen a játékot. Mivel a Microsoft már nem támogatja a platformot, nem tudnak újabb kulcsokat generálni a további példányok értékesítéséhez, ezért "új lehetőségek" után kell nézniük a PC-s verzió terjesztéséhez. Erről részleteket még nem közöltek.

13 komment - szólj hozzá!