Világszerte hiánycikk a Switch a koronavírus miatt

Február közepén már érkeztek hírek arra vonatkozóan, hogy Nintendo Switch-hiányt okozhat a koronavírus-járvány, ez pedig mostanra érett be: a standard konzolt szinte lehetetlen beszerezni, a vásárlóknak be kell érniük a Lite-modellel.

Beértek a februári figyelmeztetések, mára világszerte hiánycikké vált a Nintendo Switch a koronavírus miatt. A járvány két oldalról nehezíti a kiotóiak dolgát: az otthon maradt családok részéről megnövekedett kereslet találkozik a szűkösebb kínálattal, miután a konzolt Kínában és Vietnamban rakják össze, a helyi gyárak pedig még mindig nem üzemelnek teljes kapacitás mellett.

Habár a Switch eladásai több országban is 150 százalékkal nőttek márciusban, a GfK és a GSD szerint a hiány miatt az elmúlt két hétben zuhanórepülésbe kezdtek az értékesítések. Európában és Amerikában jóformán lehetetlen beszerezni a standard Nintendo Switchet, aki mindenképpen most szeretne felülni a kiotóiak vonatára, annak a Lite-modellel kell beérnie. Mi is megnéztünk gyorsan pár hazai webshopot - itthon is ez a helyzet.

A GamesIndustry.biz megkérdezte a Nintendót is minderről, nekik a cég amerikai képviselete azt ígérte, hogy hamarosan újabb szállítmányok érkeznek. A hírek szerint a japánok nincsenek ilyen jó helyzetben: a Nikkei úgy tudja, a távol-keleti országba egyelőre nem szállít új Switch-konzolokat a vállalat. 

Szintén a GamesIndustry tudta meg egy brit üzlettől, hogy a vásárlók sokszor PlayStation 4-et vagy Xbox One-t vesznek inkább, ha szembesülnek a készlethiánnyal, de állítólag ezekből a konzolokból is kezdenek kifogyni. 

40 komment - szólj hozzá!