Pletyka: készül a Mass Effect-trilógia remastere?

Az Electronic Arts elhintett néhány apró infómorzsát az aktuális üzleti évével kapcsolatban. Eszerint készülőben van több - még be nem jelentett - játékuk is, amelyek nem az évente megjelenő sportcímeikhez köthetőek.

A jelentésben ugyanis kiemelték, hogy 2021. március 31-ig szeretnének tizennégy játékot megjelentetni, ezek között van a Burnout Paradise Remastered már bejelentett Nintendo Switch-változata, a Command & Conquer Remastered PC-re és a Medal of Honor VR.

A felsorolásban ennél is izgalmasabb azonban, hogy a szokásos FIFA-Madden-NHL triumvirátus mellett négy darab címre az EA külsős partnereitől, valamint egy HD-játékra is utalnak. Itt talán az utóbbi az érdekesebb, mert könnyen lehet, hogy sokunk álmát, a Mass Effect-trilógia újrakeverését tervezi napvilágra hozni a kiadó - erre egyébként voltak már árulkodó jelek a múltban, és a VentureBeat is erre tippel.

Az újrakevert kiadással talán a PlayStation-játékosok járnának a legjobban, ugyanis mind PC-n, mind Xbox One-on könnyen tudunk játszani az alaptrilógia részeivel, míg a Sony táborában, ha a nem tartottuk meg a PS3 gépünket, akkor nincs módunk újraélni Shephard kalandjait. Ettől függetlenül gondolom, senki nem idegenkedne egy rendes remasterkiadástól, amellyel remélhetőleg a kor elvárásainak megfelelően, 4K-ban és 60 fps mellett élhetnénk újra az űreposzt.

39 komment - szólj hozzá!