Újabb játékos események csúsznak

George Floyd halála kapcsán számos videojátékipari szereplő felszólalt a rasszizmus ellen. Az IGN ennek keretében elhalasztja kicsivel a Summer of Gaminget, de a Cyberpunk 2077 következő prezentációja is csúszik.

Az Egyesült Államokban kialakult helyzetben a videojátékipar számos szereplője szükségesnek látta, hogy felszólaljon és állást foglaljon. Ezen állásfoglalások közös eleme a rasszizmussal szemben kiállás, valamint a felhívás, hogy most azok hangja hallatszódjék, akiknek eddig nem volt erre lehetőségük. Ennek keretében több játékos eseményt is elhalasztottak már: a Madden NFL 21 előzetesének bemutatását, az új Call of Duty-szezonok startját és a csütörtöki PS5-bemutatót. Ehhez a sorhoz csatlakozott az IGN és a CD Projekt RED is.

Az IGN mint hírportál már a Blackout Tuesday nevű kezdeményezésben is részt vett: ennek értelmében több újság is elhallgatott egy napra. Twitter-posztjukban ők is felszólaltak a világszerte jelentkező igazságtalanságok ellen, és bejelentették, hogy a Summer of Gaming elnevezésű rendezvényüket csak négy nappal később, június 8-án kezdik meg.

A CD Projekt RED nagyobbat csúsztat. A Night City Wire című prezentáció a szeptemberben érkező Cyberpunk 2077-ről fog szólni, ám nem az eddig tervezett június 11-én mutatják be, hanem csak június 25-én.

Update! Az IGN végül június 10-re napolta az eseményét.

42 komment - szólj hozzá!