Tévésorozatot kap a Disco Elysium

A Disco Elysium váratlan sikert aratott a tavalyi megjelenése után, a PC mellett úton van a többi játékplatformra is. A diadalmenetet máshol is folytatni kívánja, méghozzá tévésorozatként.

A ZA/UM szerepjátéka igazi indie meglepetés volt tavaly. Imádták a játékosok, imádták a kritikusok, és nagyon szépen szerepelt az év eleji díjszezonban is – sokan méltatták az nyomozós sztorit, a karaktereket és az összességében jól összerakott játékot. A Variety értesült róla, hogy a Disco Elysium a tervek szerint nem marad meg a monitorokon.

A ZA/UM összebútorozott a dj2 Entertainmenttel, hogy televíziós sorozatként keltsék életre a Disco Elysiumot – aminek az alapját egyébként Robert Kurvitz 2013-as regénye, a Sacred and Terrible Air adta. Mivel csak a megállapodás biztos, így értelemszerűen semmilyen információ nem áll még rendelkezésünkre: sem az, hogy ki írja, sem az, hogy milyen platformon mutatják be.

Annyi biztos, hogy mindkét fél izgatott az együttműködés miatt. A dj2 Entartainment produkciós cég több videojáték-adaptáció mögé is beállt már. Náluk van a Vampyr, a Life is Strange, a We Happy Few és a Sleeping Dogs megfilmesítési joga, de eddig egyetlen adaptációjuk készült csak el. Ez a Sonic, a sündisznó, ami a kezdeti animációs malőr után egészen tisztességes bevételt hozott, és már készülőben is van a második része.

14 komment - szólj hozzá!