Változik egy kicsit az Xbox Game Pass elnevezése

A Microsoft belenyúlt az Xbox Game Pass brandjébe, és a hétvégén közzétett logó alapján már csak Game Passként hivatkozik az előfizetéses szolgáltatásra. Egyelőre nem tudni, hogy miért döntöttek a redmondiak a változtatás mellett.

A Microsoft épp gőzerővel gyurmázza a szolgáltatáspalettáját, és a jelek szerint az Xbox Game Passt tartaná meg ernyőmárkának, amelybe magába foglalja majd az xCloud előnyeit is - eközben a cég az Xbox Live Gold nyugdíjazására készül a pletykák szerint.

Ilyen változtatások mellett apróság, de a hétvégén az Xbox Game Pass márkázásába is belenyúltak a redmondiak, és a Twitteren közzétett új logó tanúsága alapján elhagyják az elnevezésből az "Xbox" szót, és már csak Game Passként hivatkoznak a szolgáltatásra. Az Xbox körkörös logóját persze továbbra is feltüntetik a név mellett.

A Microsoft nem fejtette ki, hogy miért döntött így, de aki esetleg abban reménykedett, hogy a cég új platformokat szeretne meghódítani a szolgáltatással, csalódni fog: habár Redmondban tényleg az volt a terv eredetileg, hogy mindenhol elérhetővé tennék a Game Passt, Phil Spencer nemrég elárulta, hogy mára letettek erről.

Update! Úgy tűnik, hogy túllihegte egy kicsit a dolgot a sajtó, a Microsoft egy vicces tweetben jelezte, hogy a szolgáltatás neve változatlanul Xbox Game Pass, pusztán a logót egyszerűsítették.

6 komment - szólj hozzá!