Novemberben kerül piacra az Xbox Series X

A Halo Infinite csúszását követően a Microsoft egy friss blogposztban leszűkítette az Xbox Series X megjelenési dátumát. Az újgenerációs konzol a várakozásoknak megfelelően, még az ünnepek előtt piacra kerül.

Eddig csupán annyit tudtunk, hogy az Xbox Series X tartja az idei év végére tervezett premierjét, s habár a Microsoft továbbra most sem adott napra pontos dátumot, annyit elárult, hogy a megjelenésre novemberben számíthatunk. Valószínűleg senkit nem fog meglepni ez a stratégia, hiszen ezzel a konzolt az év legforgalmasabb időszakára, karácsony elé időzítik.

A bejelentés bizonyos szempontból a kételyek elhessegetésére szolgál azok számára, akik bizonytalanok voltak abban, hogy a Microsoft idén sikeresen leszállítja az új gépét. Ne feledjük, hogy a koronavírus alaposan felbolygatta a játékipart is, a Halo Infinite csúsztatása pedig csak még inkább megerősítette a kételkedőket.

Tény, hogy a 343 Industries bejelentésével a Series X elveszítette az egyik legnagyobb húzócímét, a Microsoft azonban nem habozott, azonnal emlékeztetett minket arra, hogy ettől függetlenül több ezer játékot játszhatunk majd az új konzolon a premier napjától, hiszen annak könyvtára (az Xbox Game Pass címeit is beleértve) négy generációt ölel fel, ezek közül pedig több mint 100 cím kimondottan a Series X-re lesz optimalizálva.

189 komment - szólj hozzá!