Cyberpunk 2077 - rövidebb lesz a The Witcher 3-nál

Legalábbis, ami a fő történetvonalat illeti: a CD Projekt RED azzal indokolta a lépést, hogy Geralt sztorijának hossza miatt sokan panaszkodtak. Ez persze nem azt jelenti, hogy ne lenne mivel eltöltenünk az időnket a játékban.

A legutóbbi Night City Wire műsor után egy interjúban árulta el a CD Projekt RED részéről Patrick K. Mills küldetéstervező, hogy a csapat valamivel rövidebbre fogta a Cyberpunk 2077 fő történetszálát. Az ok egyszerű: a The Witcher 3 története túl hosszúra sikeredett a játékosok egy része szerint. Mills ezt számokkal is alá tudja támasztani, amelyek szerint a The Witcher 3-mal játszók egy jelentős hányada sosem ért Geralt kalandjainak a legvégére.

„Azt akarjuk, hogy az egész sztorit megkapjátok, szóval lerövidítettük a fő történetvonalat” – mondta Mills. Ez persze nem azt jelenti, hogy ne lenne bőven teendőnk a játékban. Tudjuk már, hogy három, részleteiben eltérő életút között választhatunk, ha elkezdjük a játékot – ha valamivel rövidebb lesz a sztori, legalább gyorsabban lehet többször is „kipörgetni”. És ami a küldetéseket illeti, korábban azt is megtudtuk, hogy a mellékküldetések szabadabbak lesznek, mint a lengyelek előző sikerjátékában.

A november 19-i megjelenés rohamosan közeledik, akkor kiderül, hogy a „valamivel rövidebb" pontosan mit is jelent. A Cyberpunk 2077 PC-re, Xbox One-ra és PlayStation 4-re fog megjelenni, de az Xbox Series-konzolokon és PlayStation-ön, illetve később Stadián is játszható lesz.

57 komment - szólj hozzá!