Itt tart most a Skyblivion

Fejlesztői naplók közzétételébe kezdett a Skyblivion mögött álló moddercsapat. A The Elder Scrolls IV-et a Skyrim motorjával újraalkotó projekt jelenlegi állapotát vehetjük szemügyre az első ilyen videóban.

A Skyblivion egyszemélyes projektként indult 2012-ben, azóta pedig folyamatosan haladt előre, és a mögötte álló csapat is bővült. Mi is többször beszámoltunk erről az óriási rajongói vállalásba, legutóbb tavaly nyáron, amikor egy teaser előzetes erejéig pillanthattunk bele az újraalkotott The Elder Scrolls IV: Oblivionba.

Az új videóból kiderül, hogy a Skyrim Creation Engine-jét használva nem egy az egyben készítik el újra az Oblivion világát: egyrészt a már létező lore-hoz igazítják, másrészt a tájak esetén néha egy kis alkotói szabadságot is megengednek maguknak. A felhasználói interfész esetén sem az Oblivionban láthatót használják, ugyanakkor nem is a Skyrimét, mert azt túl sötét hangulatúnak találták.

Néhány Oblivionra jellemző játékmechanika azért megmarad, olyanok, mint a spellcrafting, a quick-casting vagy a víz alatti harcok. Az eredeti játék zenéjét azonban kénytelen kibővíteni: két zeneszerző is dolgozik azon, hogy nagyobb repertoárt hallgathassunk kalandozás közben.

Várható megjelenést még továbbra sem jelölt meg a TESRenewal, de ha tovább szeretnétek ismerkedni a projekttel, keressétek fel az oldalukat.

4 komment - szólj hozzá!