Metal Gear Solid-remake érkezhet PC-re és PS5-re?

Érdekes pletykák kaptak szárnyra a Metal Gear Solid-szériával kapcsolatban egy pár nappal ezelőtt, amelyek azután csak még érdekesebbé váltak, hogy a Konami klasszikusai újra elérhetővé váltak a GOG-on.

Múlt hét szerdán írta először a DualShockers, hogy egy bizonyos RedGamingTech videós szerint egy teljes értékű Metal Gear Solid-újrakeverés érkezhet PC-re és PlayStation 5-re, amit az elmondása alapján két bennfentes forrása is megerősített.

A közelmúltban a rajongók már igyekeztek az Unreal Engine 4 alá átültetni a klasszikus első részt (ebből látható a fenti kép is), amit azután később le is állíttatott a Konami. Ugyanakkor három nappal ezelőtt a kiadó ismét elérhetővé tette az első két Metal Gear Solid-játékot a GOG-on keresztül, ami egy biztató jel is lehet arra, hogy ezzel is szeretnék egy kicsit újra felrázni az érdeklődést a franchise körül.

RedGamingTech még azt is hozzáfűzte, hogy ezek mellett a Konami elhozza a harmadik és a negyedik részt is PC-re, amelyek PS5-re és Xbox Series X/S-re szintén elérhetőek lesznek majd. Azonban ezek inkább lesznek csak remasterek, mintsem remake-ek, valahogy úgy, ahogy azt már láthattuk a Metal Gear Solid: HD Collection esetében is.

9 komment - szólj hozzá!