Csak online árulják majd a PS5-öt a rajt napján

  • Írta: fojesz
  • 2020. november 6.
  • Hír
Link másolása
A Sony bejelentette, hogy a koronavírus-járvány miatt a megjelenés napján egyetlen üzletben sem érhető majd el a PS5, a konzolra kizárólag online vesznek fel rendeléseket aznap. Persze amúgy is jelentős a készlethiány.

Ez a generációváltás más lesz, mint a többi, a koronavírus-járvány itt is felülírt mindent. A klasszikus launch partyk elmaradnak, így a Microsoft például livestreammel ünnepli majd az Xbox Series-konzolok rajtját, míg a Sony bejelentette, hogy még véletlenül se sátrazzunk vagy álljunk sorba egyetlen üzlet előtt sem, a megjelenés napján ugyanis csak és kizárólag online árulják majd a PS5-öt, a fizikai boltokban nem.

A Sony a járványra hivatkozva döntött így, és arra buzdította a játékosokat, hogy maradjanak otthon, és rendeljék meg az interneten keresztül az új konzolt. Azok persze, akik korábban előjegyeztették a gépet, és jutott is nekik a premier napjára, továbbra is átvehetik személyesen a boltokban, ha úgy kényelmesebb, de ez esetben is kövessék a biztonsági előírásokat. A PS5 a világ egyik részén november 12-én, máshol - és így nálunk is - november 19-én mutatkozik majd be.

Az persze jó kérdés, hogy a debüt másnapján roskadoznak-e az üzletek polcai a Sony konzoljától, az előrendelések alapján ugyanis masszív készlethiányra lehet számítani. A VGC jelentése szerint például Japánban már egyáltalán nem lehet kapni a konzolt, és nemrég a Sony Interactive Entertainment vezetője, Jim Ryan is utalt rá, hogy aki eddig nem foglalt le magának gépet, jó eséllyel nem is fog tudni hozzájutni a megjelenéskor.

Bárhogy is legyen, a Sony döntése nem előzmény nélküli: mikor tavasszal Japán kihirdette a veszélyhelyzetet a járvány miatt, emberek tömegei álltak sorba, hogy Nintendo Switchet vegyenek az ínséges időkre. A helyzet miatt a Nintendo és az üzletek is sok kritikát kaptak.

41.
41.
Helium Prime
#40: Nekünk is megvan még! Amúgy kemény 1000 forint egy új aksi hozzá :D
40.
40.
Guba32
#29: 2005-ben,a 360-at már aksival vettük.1000 töltés volt ráírva,de jóval többet bírt,igaz már több idő kellett neki.
38.
38.
Helium Prime
#36: Párszor még olvasd el mit írtam! Az elem itt is csak egy plusz lehetőség!Van aksi,olyan amilyet akarsz és az extra budget is napokkal tovább bírja mint amt a Ds4 be tettek! Most vagy direkt csinálod vagy,ha nem azt kell mondanom,hogy bizonyos fokú retardáltságot érzékelek benned! Sanszos,hogy Kawada is rád célzott amúgy!

Kawada!
Egyébként nálam is volt ilyen,hogy kábelen keresztül jobbnak éreztem az irányítást,de lehet az is placebo volt már! :D
37.
37.
Helium Prime
#32: Szerintem is nagyon jók,de az 14 körül van most aztán nem akartam rá ijeszteni! :)
Vannak vagy 8 éves Varta aksiaim is semmi bajuk!Most kettő az egyik vagy 2-3 hónapja nem használt kontrollerben maradt és ugyan úgy 75% ot mutatott a gép! Az nálam 2 hét napi 2-3 óra estén.
34.
34.
Ps fanboy
#30: Nem az a lényeg milyen az elem amit használsz ha épp akkor merül le amikor nincs otthon másik. De gondolom neked már fel sem tűnik ez a visszás érzés ha ez van. Simán lehúzod a beled a közértbe másikért végülis a kényelem az másodlagos az olyan agyhalott fanoknak mint jómagad főleg ha olyan pazar élmények ígérete lebeg a szemed előtt mint például egy jó State of Decay. Lol
33.
33.
Ps fanboy
#29: Én ceruza elemet használtam AAA at. És akkor sem bírta egy hétig. Megjegyzem akkoriban sokat játszottam de nem egész nap.
32.
32.
delphijos
#29: Én az Eneloop-ra szavazok, annál jobb nincs. Ja. Szerintem.
30.
30.
frankdelgado
#27: Tènyleg nagyon csöves gyerek vagy, ha te mèg mindíg ceruzaelrmekben gondolkodsz. Az ilyenek miatt àrulnak mèg vezetèkes kontrollert ... gondolom a pisi 4 hez is van 5 mèteres kàbeled, azt azzal jàtszol, nehogy lemerüljön :)
29.
29.
Helium Prime
#27: Mindig meglepő egy ilyen komment!
Én azt hittem hagyományos elemeket csak a nyuggerek használnak nosztalgiából vagy a 28.faliórába!Megjegyzem már a 360 idejében is voltak AA aksik. Elemmel max akkor tudom elkepzelni ha egy hétig nem töltöd a másik kettőt és több napig generátorról megy a háztartás miközben az aksi töltő is elveszett!
https://euronics.hu/termekek/varta-value-usb-quattro-tolto--4db-aa-2100-mah-akkumulator/p/235531?gclid=CjwKCAiAqJn9BRB0EiwAJ1SztesqUTmq9G6YafUjy-g2rfAKNDy4LTfW_3w4JKXJzmhiSm729e_vKhoCwGkQAvD_BwE
Tessék ez kiszolgál két generációt és hetente kell egy mozdulattal cserélni gyanítom a ps5 kontrollert is tölteni kell majd ennyi idő után vagy az is pár órát bír majd ha rezeg mint a ds4? Kiderül!
22.
22.
GemForge
#8: Nem kell és most nem is lehet. Én pont 4 hete adtam túl a 4pron, szal én meg úgy várom 19-ét, mint kisfiú a karácsonyt.
Nagy? - lehet
Csúnya? - menjetek már... ez ízlés dolga
de:
Csendes.
Gyors.
Telis-tele exkluzív címekkel, amikért nincs mese, Ps-t kell venni.
Az pedig, hogy nincs rá semmi, az sztem nem igaz. Legrosszabb esetben -némi képzavarral élve- rá lehet tenni a savanyú szőlőt.
Ja és a kontroller is sokat fejlődött.
Persze 3-4 év múlva itt a slim és itt a pro de azért addig is ungabunga.
19.
19.
GemForge
#12: Az minnyá itt van.
18.
18.
delphijos
#17: Mármint játék közben persze. :)
15.
15.
ADMlN
#12: 24-re már remélem inkább a Pro verzió jön belőle, mert én arra tervezek beruházni. Csak nehogy nagyobb legyen mint az alapmodell XD
13.
13.
godach
Én inkább amiatt aggódok, hogy megint akku lett beletéve és 4,5-8 órát fog bírni :/
Persze ha az élmény meglesz, nem igazán érdekel, de azért na....
12.
12.
Neo1989
#9: Én e miatt nem aggódnék tuti lesz belőle Slim (Az előző 3 gépből is volt.) legkésőbb 24-ben.
9.
9.
valami böszmeteg ronda lett szegényke, de be kell rakni szekrény mögé és minden fsza :)
8.
8.
Clayman
Meg kell várni vele a jövő evet, addigra kijön minden hibája és addig lesz rá játék is. Nem kell elsietni ezt a vásárlást.
7.
7.
én időben megrendeltem, igaz, lehet így se jut csak mondjuk decemberben.
vagy jövőre.
na segond, ha időben lesz, akkor lehet 2,5x áron eladom bontatlanul, úgyis most az a menő. ;)
bár a demon's souls nagyon mozgat, és semmi kedvem youtube-on nézegetni.
1.
1.
DigitalWolf_HUN
Én nagyon lassú voltam. Már minden üzlet márciusra ígéri a megrendelt gépet.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...