Hivatalos: Japánban már búcsúzik a PS4 Pro

  • Írta: fojesz
  • 2021. január 5.
  • Hardver
Link másolása
Tegnap még csak pletykaszinten volt szó róla, mára pedig hivatalossá vált: Japánban a Sony egyetlen PS4-modellt futtat tovább, a PS4 Pro-termékvonalat pedig teljes mértékben nyugdíjazza.

Tegnap számoltunk be róla egy japán üzletben lőtt fotó alapján, hogy úgy tűnik, több PS4-modelltől is búcsút kell vennünk, mára pedig hivatalossá vált a dolog: a szintén japán Game Watch írta meg, hogy a Sony Interactive Entertainment Japan Asia bejelentése szerint az 500 GB-os Jet Black PS4 Slim kivételével a PS4-család összes többi tagjának elengedi a kezét a szigetországban.

Ez azt jelenti többek között, hogy Japánban teljes mértékben nyugdíjazzák a valamivel erősebb PS4 Pro-termékvonalat, de a nagyobb merevlemezzel szerelt vagy más színben pompázó PS4 Slimek gyártásával is felhagy a cég. Minderre persze prózai oka van: az így felszabaduló kapacitásokat megkapja a PS5, amit világszerte, így Japánban is nehezen lehet beszerezni a készlethiány miatt.

Azt még nem tudjuk, hogy a világ többi részén mik a Sony tervei a PS4-családdal, de ahogy korábban is írtuk, árulkodó, hogy nemrég a konzolgyártó által üzemeltetett, egyébként amerikai PlayStation Direct üzletének weboldalán is arról lehetett olvasni, hogy a PS4 Próból nem várható újabb szállítmány.

14.
14.
Mikeee
#11 doboz bonbon, ami megsérült vagy megettèk... ezen jót nevettem. Jó játékot ;)
13.
13.
godach
#2: Ami nem PC az elavult és rossz :/
Fogadd el, törődj bele stb :)
12.
12.
delphijos
#5: Azért gondolom nem úgy megy hogy 2 nap átállítani a gyártósort... és akkor az ünnepekre egyik se lett volna....
10.
10.
#1: Emlekszem en hogy megszivtam hogy eladtam a ps3-mat hogy legyen love ps4-re, aztan eloszor a kontroller gumija jott le meg a bf4 nem mentett rendesen plusz evekig normalis engem erdeklo jatek nem volt, jo hulye voltam megjeleneskor venni lol...
7.
7.
GemForge
Béke poraira.
Amúgy mindig csodálkozom, hogy mennyi szakember szakérti meg, hogy a Sony mit, mikor és miért csinál...
Gondolom, hogy értenek a konzolbizniszhez és nem ad-hoc döntések határozzák meg az ütemezést és a termékfejlesztést.
5.
5.
#2: Abból aszempontból, hogy ha '20 novemberére akkora készlettel akartak volna jelentkezni, hogy még kapni is lehessen, akkor korábban is dönthettek volna úgy, hogy a meglévő kapacitást a PS5 gyártására fordítják.

De nyilván nem ez volt a terv, a PS2 megjelenése után hosszabb idővel is volt vadi új PS1, mint olcsóbb megoldás az erre vágyók részére és így tovább a többive is.
4.
4.
#3: Én úgy gondolom, hogy a Micro sietett a rajttal és a Sony nem akart egy esetleges olyan helyzetbe belefutni, mint a 360-as X esetén, hogy az sokkal előbb jött és jó sok vásárlót elcsórt tőlük.

Micsoda balsors, hogy aztán egyik sem bírt teljes vállszélességgel, vagy legalábbis normálisan megjelenni a piacon egy elérhető készlettel, vagyis máshogy mondva mindenki (+nvidia + amd) adott minden launch-al egy pofont a szarnak.
3.
3.
Zuzmo
#1: Ezt nem értem. Ha Sony nem magától hozta korábbra a PS5 startját, akkor gondolom az MS miatt. Vagy az MS meg a Sony miatt, nehogy ők legyenek előbb? PS5-re nincs játék, Series X-re meg nem is várt senki.
A Covid miatt kétszeresen kerültek szar helyzetbe a gyártók, mert jobban várják a vásárlók a termékeket, cserébe kiesett egy csomó gyártási idő a járvány miatt?
2.
2.
delphijos
“Viszont visszaigazolja azt, hogy a Sony-nak legkisebb esze ágában sem volt '20 végén kijönni az új generációval”

Mondjuk szerintem sem , ugyanakkor nem értem miért ez igazolná ezt vissza.... Az MS is leállította az X gyártását, mert ezek árban már tulajdonképpen belső konkurenciái az új gépeknek. Teljesen logikus lépés. ( és nem azért mert elavult , ilyen alapon a sima még elavultabb )
1.
1.
Elavult is volt és nem is volt nagy durranás anno sem... Viszont visszaigazolja azt, hogy a Sony-nak legkisebb esze ágában sem volt '20 végén kijönni az új generációval. Talán amire helyreáll az a rend, amit mindig megszoktunk lesz ugyan úgy '21 november, ahogy a Sony tervezte kiadni az új gépeket. De a Micro-t és a videokártyákat sem kell félteni, ezeken a területeken is ugyan az a helyzet.

2020 a paper launch éve.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...