Hivatalos: Japánban már búcsúzik a PS4 Pro

Tegnap még csak pletykaszinten volt szó róla, mára pedig hivatalossá vált: Japánban a Sony egyetlen PS4-modellt futtat tovább, a PS4 Pro-termékvonalat pedig teljes mértékben nyugdíjazza.

Tegnap számoltunk be róla egy japán üzletben lőtt fotó alapján, hogy úgy tűnik, több PS4-modelltől is búcsút kell vennünk, mára pedig hivatalossá vált a dolog: a szintén japán Game Watch írta meg, hogy a Sony Interactive Entertainment Japan Asia bejelentése szerint az 500 GB-os Jet Black PS4 Slim kivételével a PS4-család összes többi tagjának elengedi a kezét a szigetországban.

Ez azt jelenti többek között, hogy Japánban teljes mértékben nyugdíjazzák a valamivel erősebb PS4 Pro-termékvonalat, de a nagyobb merevlemezzel szerelt vagy más színben pompázó PS4 Slimek gyártásával is felhagy a cég. Minderre persze prózai oka van: az így felszabaduló kapacitásokat megkapja a PS5, amit világszerte, így Japánban is nehezen lehet beszerezni a készlethiány miatt.

Azt még nem tudjuk, hogy a világ többi részén mik a Sony tervei a PS4-családdal, de ahogy korábban is írtuk, árulkodó, hogy nemrég a konzolgyártó által üzemeltetett, egyébként amerikai PlayStation Direct üzletének weboldalán is arról lehetett olvasni, hogy a PS4 Próból nem várható újabb szállítmány.

20 komment - szólj hozzá!