Tomonobu Itagaki új fejlesztőstúdiót alapított

A Dead or Alive- és a modern Ninja Gaiden-játékok atyja, Tomonobu Itagaki tanítással töltötte az elmúlt éveket, most azonban készen áll a visszatérésre, és ismét játékot fejlesztene. Ennek apropóján alapított is egy új csapatot.

Tomonobu Itagaki újra játékot fejlesztene: a dizájner ezt eredetileg egy, a Bloombergnek adott interjúban tervezte bejelenteni, amely az első generációs Xboxról szóló összeállításhoz készült, végül azonban a karakterlimit miatt kihagyták az ő részét a cikkből. Az interjút most a Facebookon osztotta meg, így tudtuk meg, hogy új stúdiót alapított.

A csapat Itagaki Games néven fut, és nincs köze a (Koei) Tecmóhoz vagy a szintén általa alapított Valhalla Game Studioshoz. Az új fejlesztésről nem árult el részleteket, csak azt fűzte még hozzá a bejelentéshez, hogy négy év tanítás után úgy érzi, újra játékot szeretne készíteni, ezért döntött úgy, hogy megalapítja az új cégét.

Itagaki a Dead or Alive- és a modern Ninja Gaiden-játékok atyja, és mivel a sorozatok számos Xbox-exkluzív epizódot éltek meg, elég nagy xboxos múltja van - nem csoda, hogy megkeresték a bloomberges cikkhez. A dizájner egyébként 2008-ban hagyta ott a Tecmót, a Valhallával a legismertebb projektje a rendkívül rosszul sikerült, Wii U-exkluzív Devil's Third volt, amit még a THQ-nak készített eredetileg. A kiadó csődje után a Nintendo karolta fel a projektet.

Itagaki egyébként azt is elárulta, hogy megtiszteltetés lenne neki, ha a Microsoft megkeresné a stúdióját egy vételi ajánlattal.

1 komment - szólj hozzá!