Mi a helyzet Rian Johnson Star Wars-trilógiájával?

Noha a 2017-es bejelentése óta jóformán semmit nem hallottunk Rian Johnson új Star Wars-trilógiájáról, a legutóbbi infók szerint a filmekről a nagy csend ellenére sem tett le a Lucasfilm.

Noha az elmúlt években semmilyen érdemi infó nem látott napvilágot róla, továbbra is készül a Star Wars: The Last Jedi mögött álló Rian Johnson új Star Wars-trilógiája. Erről Sarah Wilson, a USA Today szerzője számolt be a Twitteren, miután interjúzott egyet a rendezővel: a hölgy elmondása szerint az új sorozat még mindig tervben van, és egyelőre azért nem kapott premierdátumot, mert más projektek kötik le a direktor idejét.

A Johnson vezényletével készülő Star Wars-trilógiát még 2017-ben jelentette be a Disney, azóta annyit tudtunk meg róla, hogy az úriember az új filmek közül az első részt írja és rendezi is majd, a producer pedig az ő régi harcostársa, Ram Bergman lesz. Az ígéretek szerint a projekt túllép a már bejáratott karaktereken, és a Star Wars-mitológia eddig még fel nem térképezett részeivel fog foglalkozni. Habár korábban pletykálták, hogy a trilógiát elkaszálták, ezeket a híreket nem sokkal később cáfolták is.

Az új filmek végül a tavalyi Disney Investor Dayen sem képviseltették magukat, akkor a temérdek sorozat mellett mindössze a Patty Jenkins-féle Rogue Squadron és Taika Waiti filmje került szóba. Habár ez aggodalomra adhatott volna okot, a jelek szerint mindössze arról van szó, hogy Johnson egyéb elfoglaltságai miatt a trilógia munkálatai még mindig egy korai szakaszban járnak, így egyelőre nincs miről beszélnie a Lucasfilmnek.

9 komment - szólj hozzá!