Ilyen gép kell majd a PC-s Days Gone-hoz

  • Írta: fojesz
  • 2021. február 25.
  • Gépigény
Link másolása
Nem sokkal azután, hogy bejelentették a Days Gone PC-s verzióját, élesedett a játék steames adatlapja, amely további részleteket árult el az átiratról. Többek között a gépigényről is lehullott a lepel.

Viszonylag szokatlan módon, egy interjún keresztül erősítette meg a Sony, hogy PC-re is ellátogat a Days Gone. Azóta élesedett a játék steames adatlapja is, innen tudtuk meg, hogy a port a New Game Plus, a Survival és a Challenge módokkal felvértezve érkezik majd tavasszal, valamint néhány motorskint is felvonultat.

PC-specifikus extra, hogy az anyag az ultrawide monitorokat is támogatni fogja, és nem lesz lockolva a framerate, így annyi képkockát sajtolunk ki belőle, amennyit a gépünk csak ki tud. Érdemes megemlíteni továbbá, hogy a látvány is szebb lesz ezen a platformon, ami az adatlap szerint nagyobb részletességet, látószöget és látótávolságot jelent. Lássuk, hogy milyen vas szükséges majd ehhez!

Minimum:

  • OS: Windows 10 (64-bites)
  • Processzor: Intel Core i5-2500K @ 3,3 GHz vagy AMD FX 6300 @ 3,5 GHz
  • Memória: 8 GB RAM
  • GPU: NVIDIA GeForce GTX 780 (3 GB) vagy AMD Radeon R9 290 (4 GB)
  • DirectX: 11
  • Tárhely: 70 GB
  • Egyéb megjegyzés: SSD és 16 GB RAM ajánlott


Ajánlott:

  • OS: Windows 10 (64-bites)
  • Processzor: Intel Core i7-4770K @ 3,5 GHz vagy AMD Ryzen 5 1500X @ 3,5 GHz
  • Memória: 16 GB RAM
  • GPU: NVIDIA GeForce GTX 1060 (6 GB) vagy AMD Radeon RX 580 (8 GB)
  • DirectX: 11
  • Tárhely: 70 GB
  • Egyéb megjegyzés: SSD ajánlott
14.
14.
#12: Csúcs gépeken is szarul ment, de miután beléptem előtte a menübe és kivettem az agyhalott reszeléseket, akkor 60 hz-es monitoron kaptam egyszerre 6 képtörést is, úgymond közepes gépen is és vissza kellett mennem a menübe mindezt most már maradandóan megmásíthatatlanul, megszentségtelenhetetíően másra módosítani, mint megszokottan megtörni a megakluvás mentes, megszokott miváló mépfrissítést.
13.
13.
Stranger
#12: Hogy fusson ilyen ratyi hardveren ha nem szarrábutítva? Már ez is baj? Menjen 10 éves hardveren ultrán?

Meg milyen ajánlott gépigény? Minimumról beszéltem még be is írtam, hogy a gépigény leírásban túloztak, gyengébb gép is bírja.

Legújabb frissítésekkel már biztos jól fut ha voltak is hibák. Te is csak kelted a pánikot ezekkel. Meg ez mentalitás hogy csak maxon játszol. Had tegyék be a kibaszott RT-t a játékokba, felezi az FPS-t. Majd pár év után kitolod maxon, addig meg kikapcsolod az effektet vagy nem játszol. Mintha kötelező lenne rálépni az ON-ra.
12.
12.
crytek
#11: Bravuros az érvelésed....nem tudtam hogy az ajánlott gépigény az a szarrábutitást jelenti...meg a 30fps-t...

Csúcs gépeken is szarul ment.
RebornSoul rakott is be írásokat...szóval a jelenség létező
11.
11.
Stranger
#1: Így fut HD7850-el... 2012-es közép kategória alja kb.
https://www.youtube.com/watch?v=_iPEB_sxYyQ
https://www.youtube.com/watch?v=AFdeEpEIz3E

2011-es i3-as proci 30FPS felett tartja:
https://www.youtube.com/watch?v=6bGOzg5K87E

Ma már patch-ekkel biztos jobban megy. Ezektől hova fusson jobban? 2010-es hardverrel is menjen már vagy gagyi a port? A min gépigényben egyébként i5-2500k és R9 290 van. Tehát még csak nem is hazudtak, sőt...
10.
10.
RebornSoul
#8: Csak a teljesség kedvéért, néhány forrás:
Forbes: https://www.forbes.com/sites/erikkain/2020/08/11/horizon-zero-dawns-pc-port-is-a-beautiful-disaster/
Eurogamer: https://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2020-horizon-zero-dawn-pc-tech-review
Ars Technica: https://arstechnica.com/gaming/2020/08/horizon-zero-dawn-on-pc-not-the-optimized-port-we-were-hoping-for/
9.
9.
Hanoi
I5 4770 meg a 1060, lassan feleslegesnek érzem a DDR4-et is meg a 6. gen utáni processzorokat. Egy 5-6 éves konfigon is elmegy minden mai játék is.
Tök felesleges százezreket költeni rá.
Oszt RTX lesz-e benne?
8.
8.
RebornSoul
#2: A Death Stranding ugyanarra a motorra épül, mint a Horizon, és meglehetősen hasonló performance targettel rendelkezik PS4-en és PS4 Pro-n. Mindkét játék 30FPS-t céloz meg, illetve 1080p-s felbontást PS4-en, valamint checkerboarded 4K-t (1440p környékéről) PS4 Pro-n.

A józan paraszti ész tehát kimondja, hogy eme két játéknak lényegében azonos módon kellene futnia egy adott PC hardveren is. De a valóság azonban nem ez, hanem az, hogy míg a Death Stranding kiválóan optimalizált és többek között olyan modern technológiákat is igénybe tud venni, mint a DLSS, addig a Horizon FELE olyan jól fut azonos konfigon - tehát pl 60 helyett csak 30 FPS-sel.

Ez pedig nem egy szűk réteg véleménye, ezt neves oldalak technikai analízisei támasztják alá, mindemellett pedig temérdek Steames beszámoló, nem hiába a mindössze 78%-os értékelés a Death Stranding 93%-os értékelésével ellentétben. Mindezt pedig úgy, hogy a Death Stranding még egy sokkal megosztóbb játék is.

A gond nem az engine-ben keresendő, hanem a hanyag optimalizációban. A Death Strandinget a Kojima Productions maga portolta PC-re, nagy odafigyeléssel és lényegében Kojima felügyeletével, míg a Sony a Horizon esetében a portolást rábízta az egyik huszadrangú dívíziójára... és nagyon úgy néz ki, hogy ugyanez a divízió kapta a Days Gone portolásának a feladatát is.
7.
7.
hedzsooo
Eddig az összes bejött nagyon, ami PC-re költözött... HZD, Heavy Rain, Beyond: Two Souls, Detroit: Become Human..

Ráadásul ez is már jön kapásból Steamre is, nem csak Epic, plusz pont nekik.

Nincsen bajom az Epic-kel, részemről ugyanolyan jól letölthetőek, + futnak a játékok az ő kliensükön keresztül is. Csak így fair szerintem, hogy mindenki onnan szerzi be, ahonnan akarja, mindenféle korlátozások, pl. időkorlátok nélkül, első naptól...
6.
6.
hedzsooo
Jöhet! :-)

Még anélkül is úgy fest elfog futni rendesen, hogy úgy tűnik jelenleg, hogy vagy 1 kerek évtizedig nem fogok tudni VGA-t váltani, max. csak ha aranyáron venném! :D
5.
5.
crytek
#3: Semmi gond. Faszság amit írtál ,de a te véleményed neked kell vele élni...

De azért azt a levezetést meghalgatnám tőled hogy mi a retek köze van annak hogy valaminek elbaszott a gépigénye vs valakit meg nem érdekel a game
Ezt még megvárom mielőtt ledölök aludni..

Vagy attól lesz valaminek jó a gépigénye ha megveszem 20 ezerért? Mert kb azt mondod...

technológiai újítások: Érdekelnek de pc-n ahogy haladunk előre csak butitás megy (DLSS meg az amd is hozza a szarják csak hogy a 300+ ezres VGA-knál ugyanmár legyen valahogy sebesség ha már optimalizálni nem képesek vs belekurnak már mindenbe géjtrészinget ami felezi az fps-t... baszott nagy tech újítások tapsoljál ezeknek serényen. Én hányok ezektől..

Amihez meg közöd nincs minek pofázol bele ha csak hazudozni tudsz??? Mit fogtam a VGA-n?? Semmit 130-ért vettem és eladtam amíg volt rá még garancia hogy ne rohadjon rám...75k-ért adtam el.. Most ilyet 150-ért 0. percbe vesztegetnek az emberek....de ja fogtam rajta 200 ft-ot...pff nevetséges vagy
4.
4.
crytek
#2: PC-n minden további nélkül belepakolnak plussz dolgokat ahogy a Horizonba is tették, de csak mert nehogymár élvezd a játékot a 300+ ezres VGA-ddal..
Szóval ismétlem majd ha már a fél világ tolja megtudjuk mi a gépigénye.
3.
3.
godach
#2: Most ezt tényleg egy olyan embernek mondod és próbálod elmagyarázni, aki egyrészt a játékokért nem ad pénzt, másrészt meg az első alkalommal, amikor elkezdett emelkedni a VGA-k ára és többet kapott 200 forinttal érte, mint amennyiért megvette, el is adta a gépből?
Aki azt nézte, hogy 200 forintot fogott a vga-n de an~lkül használhatatlan a gépe, nem tud a hobbijának élni ergó az összes többi cucc csak ott van, sorvad, rozsdál így sokkal kevesebbet fog érni majd?
Olyan embernek, akit nem érdekelnek a technológiai újítások,nem érdekli hogy naprakészen élvezhesse azokat a korszakalkotó dolgokat, amiket szeret hanem inkább megveszi vagy megvárja míg évek múlva hozzávágják?
Szerintem felejtős.
Ui: Crytek, nekem ne is írj, ne reagál, lefutottuk már ezt a kört. Direkt nem aktivizálom magam, rád hivatkozva, te se tedd kérlek. Most is másnak írtam, neked nem akartam és nem is akarok. Thx
2.
2.
manderel
#1: A HZD egy belsős motorra épült, ez meg sima Unreal 4. Valószínűleg sokkal egyszerűbb a portolás is.
1.
1.
crytek
HZD után biztos hogy nem ilyen gép kell neki...Majd ha megjelenik megtudjuk mekkora gép kell neki
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...