Oculus Quest 2 - több lehetőség a PC-re kötéshez

Nemsokára akár búcsút is inthetünk a kábeleknek, ha PC-re szeretnénk kötni az Oculus Quest 2-t, ugyanis a következő szoftverfrissítés után ezt már a megfelelő gyorsaságú Wi-Fi-hálózat segítségével is megtehetjük majd.

Lassan tényleg teljesen vezeték nélküli PC-s VR-élményt kínál majd az Oculus Quest 2, hiszen nemrég bejelentették, hogy a v28-as szoftverfrissítés után már nem lesz szükségünk az Oculus Linkre, amikor PC-hez kötnénk az eszközt.

A hivatalos Oculus Air Link alkalmazás az otthoni Wi-Fi-hálózaton keresztül köti majd össze a gépünket a VR-headsettel - ami egyébként technikailag most is lehetséges, de így a jövőben nem lesz szükség egy harmadik féltől származó szoftverre. A zavartalan működéshez a csapat egy 5 GHz-es kapcsolatot javasol, illetve azt, hogy azért lehetőség szerint az eszközök és a felhasználó 20 méteren belül helyezkedjenek el.

Emellett azt is megerősítették, hogy a korábban beharangozott 120 Hz-es képfrissítés támogatása (via Rock Paper Shotgun) szintén kipróbálható lesz a v28-as update után, ami ha jól vizsgázik, akkor komoly fegyvertény lehet a Valve Index elleni harcban.

A fenti újdonságokról nagy valószínűséggel bővebben is hallunk majd a nemsokára megrendezésre kerülő Oculus Gaming Showcase alatt.

9 komment - szólj hozzá!