S.T.A.L.K.E.R. 2 - rövid lehet az Xbox-exkluzivitás

Okkal morgolódhatnak a PlayStation-hívők, hiszen az eddigi hivatalos információk szerint kizárólag PC-n és az Xbox Series-konzolokon jelenik majd meg a S.T.A.L.K.E.R. 2. Most azonban úgy tűnik, idővel a kékek is felfedezhetik a Zónát.

Habár első körben a kizárólag a PC-s játékosok és az Xbox Series X/S-tulajok léphetnek majd be a hírhedt 30 kilométeres zónába, könnyen elképzelhető, hogy előbb-utóbb PlayStation 5-ön is tiszteletét teszi a S.T.A.L.K.E.R. 2. Hivatalos bejelentést erről ugyan nem tett a GSC Game World, a The Verge szerkesztői azonban egy olyan bizalmas dokumentumra tették rá a mancsukat, amely arról árulkodik, hogy csak rövid ideig tarthat majd a játék konzolexkluzivitása.

A szóban forgó dokumentum a Microsoft videojátékos portfólióját részletezi a 2020-as évre nézve, de szó esik néhány exkluzivitási szerződésről is. Ennek értelmében tudhattuk meg, hogy a S.T.A.L.K.E.R. 2 (amely az irat szerint 2021 negyedik negyedévében jelenhet meg) csupán három hónapos exkluzivitást élvez a Microsoft konzoljain – ezek után szabad a pálya a Sony előtt.

Ugyanitt szó esett még a Tetris Effect: Connectedről is, amelyhez fél éven át csak a Microsoft platformjai kapják meg az úgynevezett Connected-frissítéseket, illetve említést nyert a SteamWorld-széria alkotóinak legújabb játéka, a The Gunk is, amely a leírtak szerint örökké a Microsoft exkluzívja maradhat.

14 komment - szólj hozzá!