Többé nem opcionális a cross-play a Gears 5-ben

Néhány napon belül befut a Gears 5 legújabb frissítése, amely az Operation 7 nevet viseli. Kapunk új karaktereket, egy új pályát, de az egyik legfontosabb változás az lesz, hogy többé nem kapcsolhatjuk ki a cross-play funkciót.

Május 18-án befut a Gears 5 legújabb frissítése, az Operation 7, amivel a The Coalition kissé felrázza a dolgokat. Kapunk két új karaktert: Ukkont, a Locust tudóst, illetve Augustus "Cole Train" Cole lányát, Hana Cole-t, akivel már találkozhattunk a Hivebusters DLC-ben. Jön egy új pálya, Ephyra is, ahol az egykor szebb napokat megélt Estemont Hotel romjai között kell helytállnunk.

A legnagyobb változtatás azonban a keresztplatformos játékot illeti, pontosabban azt, hogy ez többé nem lesz opcionális. A The Coalition mérései alapján a játékosok 40 százaléka kikapcsolja ezt a funkciót, ami mind PC-n, mind az Xboxokon jelentősen megnehezíti a matchmakinget.

Hogy a PC-s és konzolos változatot egységesítsék, a fejlesztők egy új Field of View opciót vezetnek be az Xbox One-on, és mivel az Xboxok eddig is támogatták a billentyűzet-egér kombót, valamint a Series X/S magas képfrissítéssel és alacsonyabb laggel működik, a The Coalition biztos benne, hogy ez a lépés nem válik kárára egy játékosnak sem.

9 komment - szólj hozzá!