Kojima ellenzi a rendezői Death Stranding címét

Úgy tűnik, hogy nincs teljes egyetértés Hideo Kojima és a Sony közt, legalábbis a Death Stranding: Director's Cut címét illetően. A japán játéktervező szerint a filmiparból kölcsönvett cím némileg félrevezető.

Hideo Kojima egy hónappal ezelőtt mutatta be a Death Stranding rendezői változatát, amely számos újdonsággal bővíti ki Sam Porter Bridges bizarr futárkalandját, úgy tűnik azonban, hogy maga a játék rendezője nincs teljesen kiegyezve a Director's Cut megnevezéssel. Kojima Twitteren fejtette ki a véleményét, amely szerint a filmvilágból ismerős kifejezés nem igazán működik a Death Stranding esetében.

Egy rendezői változat normál esetben egy utólagos kiadást takar, amely egy olyan film kibővített verziója, amely felett eredetileg a direktor nem rendelkezett teljes szerkesztői joggal, a végleges produktumot pedig a tervezett játékidő miatt le kellett rövidíteni. Kojima szerint ez nem igaz a Death Stranding új változatára, hiszen az nem kivágott tartalmakkal, hanem utólag készített extrákkal bővíti ki a 2019-ben kiadott játékot. Épp ezért a játék atyja kijelentette, hogy ő nem szívleli a Director's Cut megnevezést.

Ezzel Kojima gyakorlatilag azt is elárulta, hogy nem ő volt az új kiadás névadója, ráadásul a játéktervező nyilvános kommentárját könnyen értelmezhetjük úgy is, hogy nem teljesen súrlódásmentes a Sonyval ápolt kapcsolata. Mivel nemrégiben felröppent a pletyka, miszerint Kojima következő játéka Xbox-exkluzív lehet, elképzelhető, hogy ezek voltak a Sony és a Kojima Productions szakítására utaló első vészjelek.

A Death Stranding: Director's Cut szeptember 24-én érkezik PlayStation 5-re.

6 komment - szólj hozzá!