Még nincs vége a Journey to the Savage Planetnek

  • Írta: gorien
  • 2021. augusztus 15.
  • Homo Nobilis
Link másolása
A Journey to the Savage Planet mögött álló Typhoon Studios az egyik áldozata volt a Stadia belsős stúdióbezárásainak. A csapat azonban nem adja fel, Raccoon Logic néven újraalakultak, és folytatni fogják, amit elkezdtek.

A néhány évvel ezelőtt alakult Typhoon Studios nem amatőrökből állt, többek közt a Ubisofttól, az EA-től és a WB Gamestől érkező veteránok alapították, első játékuk, a Journey to the Savage Planet pedig tavaly jelent meg. Mikor azonban a Google úgy döntött, hogy bezárja a Stadia belsős fejlesztőit, ők is áldozatául estek a leépítésnek.

A csapat azonban nem hagyta ennyiben a dolgot: a héten Raccoon Logic névvel új stúdiót alapítottak, amiben a Tencent jelentősebb befektetése is a segítségükre volt, és még a Journey to the Savage Plane jogait is sikerült megszerezniük.

Alex Hutchinson kreatív igazgató a sajtónyilatkozatban elmondta, hogy „a Tencent korai befektetése hatalmas löket, aminek hála komoly munkát végezhetünk magunkban már azelőtt, hogy kiadókkal beszélnénk”. Mivel imádják a humoros, szívvel-lélekkel rendelkező játékokat, továbbra is ezen a vonalon maradnak, és hamarosan lesz is mit felmutatniuk – egy egyelőre meg nem nevezett projekten dolgoznak.

Ugyanakkor a Journey to the Savage Planetről sem feledkeznek el. A stúdió vezetője, Reid Schneider az izgatottságát fejezte ki amiatt, hogy folytatják a Typhoonként megkezdett munkát, és kijelentette, hogy építeni fognak a franchise-ra a jövőben.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...