Visszavonul a digitális piacról a 2011-es Rocksmith

A Rocksmith+ érkezésével a Ubisoft nyugdíjba vonultatja a gitároktató programjának legrégebbi változatát. A 2011-es Rocksmith hamarosan eltűnik a digitális piacterekről, és a DLC-it sem vásárolhatjuk meg a későbbiekben.

A Ubisoft idén nyáron bemutatta a Rocksmith+ névre hallgató programját, amely előfizetés szolgáltatás formájában folytatja majd a nagysikerű gitároktató hagyatékát. Ezzel a korábbi verziók támogatása lassan megszűnik, kezdve a 2011-es első résszel. A stúdió közleménye szerint a holnapi naptól, azaz október 17-től minden platformon eltávolítják a gitárprogramot a digitális piacterekről, és a későbbiekben DLC-ket sem vásárolhatunk a játékhoz.

Az extra letölthető tartalmak először az Xbox 360 online áruházából tűnnek el (szintén október 17-én), de ezt a példát hamarosan követi a PC és a PlayStation 3 is. Természetesen aki korábban megvásárolta a játék digitális változatát, illetve annak bármelyik DLC-jét, az a továbbiakban is hozzájuthat majd ezekhez a tartalmakhoz, és később is bármikor letöltheti őket - csak az új vásárlók esnek el ettől a lehetőségtől.

A tízéves gitároktatót szintén megtarthatják azok, akik lemezesen vásárolták meg azt, ráadásul ebben az esetben szintén van lehetőség a digitalizálásra. A Rocksmith Remastered import tooljának segítségével továbbra is elérhetjük a 2011-es program tartalmait, mégpedig a 2014-ben felújított és kibővített változatban.

9 komment - szólj hozzá!