Nem igazán kaptak rá a játékosok a Pikmin Bloomra

  • Írta: fojesz
  • 2021. november 15.
  • Biznisz
Link másolása
Kétmillió letöltést tudhat maga mögött a Pikmin Bloom az első két hete után, ami nem tűnik rossz számnak, azonban a Niantic többi slágerjátékához képest látványosan le van maradva a Nintendóval közösen készített projekt.

A Pikmin Bloom a Niantic legújabb AR-játéka, amelyet a Nintendóval közösen fejlesztett a cég. A Sensor Tower szerint kétmillió letöltést hozott össze az első két hetében, ami nem hangzik rosszul, ugyanakkor így is látványos a különbség a csapat korábbi slágercímeihez képest: a Pokémon Go 75 millió, a Harry Potter: Wizards Unite pedig 12,4 millió letöltést hozott össze ennyi idő alatt.

Pedig a Niantic és a Nintendo nem bízta a véletlenre a promót, saját tapasztalatból mondom, hogy mindkét cég alaposan megspamelte a játékosait a témában, azonban úgy tűnik: ennyit számít, hogy a Pikmin egy jóval kevésbé ismert brand, mint a Pokémon vagy a Harry Potter, és persze a járkálós AR-játékok koncepciója is kezd megkopni - erre bizonyíték, hogy a Niantic is lelőtte két projektjét, köztük a Wizards Unite-ot.

Visszatérve a statokra: a kétmillió letöltés közel felét Japán hozta össze, a szigetország felhasználóinak 864 ezer letöltést köszönhetnek a készítők, utánuk pedig jönnek az amerikaiak és a britek. A Pikmin Bloom 473 ezer dollárt termelt ez idő alatt: összevetésképpen a Harry Potter-játék nyolcmillió dollárt, míg a Pokémon 116 (!) millió dollárt produkált az első két hétben.

3.
3.
Ooorky
#2: Szlovák srác 9-cel tolta :D
De a minimum 2 volt.
Ráadásul mikor beköltözött vagy 200 koreai a városba komplett háború dúlt az őslakosság és közöttük a gym-ekért XD
Legnagyobb Raid-nél amin ott voltam 18-an ácsorogtunk a városi parkban, az öregek nem tudták hová tenni a sok üvöltözőt.
2.
2.
delphijos
#1: “2,5 évig toltam a Pokemon Go-t, csúcson 3 mobillal egyszerre”

Hirtelen nem is tudom mit mondjak erre. Talán annyit hogy LYÉZUS ! :)
1.
1.
Ooorky
2,5 évig toltam a Pokemon Go-t, csúcson 3 mobillal egyszerre. Ma már hetente 1szer ha elindítom.
Egyrészt semmi újdonság nincs benne évek óta (még több pokémon nem újítás), másrészt a Covid kiirtotta belőle a közösségi élményt.
A Jurassic World-ös cuccot kipróbáltam anno, de az akkugyilkos, mocskosul merült és melegedett tőle minden amire felraktam, többi AR cuccot messzire elkerülöm.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...